بررسی چانگان CS35
چانگان CS35 یک کراساوور جمع و جور شهری است که شاید در هیچ زمینهای شما را شگفتزده نکند اما در عوض ناامیدتان هم نخواهد ساخت. مثلاً ظاهرش به اندازه امویام X22 فریبنده نیست اما مشکلات طراحی جک S3 راهم ندارد. یا در زمینه آپشن، به پای S3 نمیرسد ولی در برابر امثال رنو ساندرو استپوی بسیار کاملتر ظاهر میشود و خلاصه مطلب اینکه CS35 میتواند به عنوان یک خودرو کمحاشیه و کمدردسر، همراه قابلقبولی برایتان باشد. از نظر شتاب و هندلینگ هم شرایط متوسطی دارد که برای استفادههای روزمره و عادی مشکلی ایجاد نخواهد کرد. البته کراساوور چانگان، جادارترین انتخاب در این رده قیمتی به حساب نمیآید اما برای استفاده خانوادههای کمجمعیت فضای کافی را در اختیار قرار خواهد داد و با کیفیت سواری قابلقبول و ارگونومی نسبتاً خوبی که دارد رضایت اکثر مشتریان را بدنبال داشته است. از دیگر نکات مثبت چانگان CS35 میتوان به مواردی نظیر مصرف سوخت مناسب، فرمان برقی نرم و پشتیبانی شبکه خدماتی سایپا اشاره نمود. البته تصور نکنید که سایپا در تمامی شعب خود خدماتی که به امثال تیبا میدهد را به CS35 نیز ارائه خواهد کرد اما در مقایسه با برخی از خودروهای چینی که در تیراژ بسیار اندک به کشورمان وارد شدند، شرایط چانگان بهتر میباشد. ضمناً دریافت 4 ستاره ایمنی از موسسه CNCAP چین و وجود ایربگهای جانبی (نسخه فول اتوماتیک) ما را به امنیت خودرو امیدوار نگاه داشته است؛ بخصوص که اکثر رقبای این سطح از بازار از کیسههوای جانبی بهره نمیبرند.
چانگان CS35 البته در میان تمامی این نکات مثبت، مشکلاتی هم دیده میشوند. مثلاً جعبهدنده 4 سرعته اتوماتیک CS35 ساختاری قدیمی دارد و علیرغم نرمی تعویضها، از نظر چالاکی و هماهنگی با موتور، ضعفهایی از خود نشان میدهد. فضای بار ۳۸۴ لیتری صندوق هم برای یک کراساوور (حتی از نوع کامپکت) چندان جالب به نظر نمیرسد. همچنین نبود برخی از گزینههای رفاهی و ایمنی نظیر تهویه مطبوع اتوماتیک، نمایشگر مرکزی، دوربین دندهعقب و ESP از دیگر مشکلاتی هستند که حالا با افزایش قیمتهای اخیر CS35 بیشتر به چشم میآیند. همچنین پلاستیکهای خشک بکار رفته در داخل کابین تا حدودی حس و حال اقتصادی بودن را در ذهن تداعی میکنند که البته این مورد آخری با در نظر گرفتن شرایط رقبای چانگان، قابل چشمپوشی است.
داخل چانگان CS35
در داخل کابین طراحان چانگان سعی نمودهاند با ترکیب شاخصههای فانتزی با اِلمانهای قدرتی، تمامی سلایق را راضی نگاه دارند. مثلاً نشانگرهای اسپرت پشتآمپر در ترکیب با فرمان سهشاخه و خطوط مواج داخلی، ترکیبی مدرن و ظریف را پدید آوردهاند اما همزمان دریچههای درشت و نسبتاً زمخت تهویه در کنار کنسول برآمده مرکزی، حس قدرت را در ذهن ایجاد میکنند. خلاصه هدف هرآنچه که بوده ترکیب نهایی مناسب از کار درآمده و میشود از دیزاین داخلی CS35 که با الهام گیری از محصولات فورد ترسیم شده ابراز رضایت نمود.
داخل چانگان CS35 از لحاظ فضاسازی هم اوضاع به نسبت ابعاد بدنه قابل قبول است و 4 سرنشین بزرگسال، سواری نسبتاً راحتی را داخل ماشین تجربه خواهند نمود، هرچند برای دستیابی به این فضا مقداری از گنجایش صندوق عقب کاسته شده است. ضمناً ارگونومی قطعات و سطح دسترسی به ادوات نیز مناسب به نظر میرسد و اگر کمبود برخی از آپشنها را در نظر نگیریم میتوانیم از حضور در اتاق CS35 لذت ببریم.
طراحی چانگان CS35
چانگان CS35 برخلاف بسیاری از خودروهای اقتصادی چینی از ظاهری ساده و در عین حال هماهنگ بهره میبرد. در واقع چانگان برای ساخت CS35 موفق شده به بهترین شکل از عنصر سادگی برای تعریف زیبایی استفاده نماید و با کمترین حجمدهی اغراقآمیز و بزککاریغیر ضروری، طرحی پخته را به تصویر کِشد. خطوط سیال بکار رفته در جایجای بدنه، حس پویایی را در ذهن بیننده تداعی میکنند و ابعاد منطقی جلوچنجره، چراغها و سایر قطعات باعث شده که تناسب اندام خودرو در تمامی زوایا حفظ گردد؛
طراحی چانگان CS35 هرچند بهتر بود که سایز چرخها اندکی بزرگتر در نظر گرفته میشد. در این بین نباید از فرم عضلانی گلگیرها و سپرهای اسپرت ماشین هم غافل شد چراکه همین موارد به کمک اِلمانهای آفرودی موجود توانستهاند ظاهر محصول نهایی را به کراساوورهای اسپرت واقعی نزدیک نمایند. البته در سالهای اخیر خودروهای جدیدتر و زیباتری به بازارمان معرفی شدهاند که کار را برای نماینده چانگان دشوار نمودهاند اما با این حال همچنان میشود از طراحی CS35 به عنوان یکی از نقاط قوت ماشین یاد نمود.
مشخصات چانگان CS35
با گشودن درب موتور چانگان CS35 با یک پیشرانه 4 سیلندر 16 سوپاپ DOHC به حجم 1.6 لیتر روبرو میشویم. این موتور از نوع تنفسطبیعی است و در بهترین حالت میتواند 113 اسب بخار قدرت (دور موتور 6000) و 160 نیوتنمتر گشتاور (دور موتور 4000) تولید نماید. این اعداد شاید در نگاه اول چندان جالب به نظر نرسند اما با در نظر گرفتن وزن نسبتاً سبک 1290 کیلوگرمی (نسخه دندهای 20 کیلو سبکتر است) و نگاهی به رقبای این سطح از بازار، نمیشود خیلی به این مورد خرده گرفت. فقط اینکه گیربکس 4 سرعته اتوماتیک CS35 ساختاری قدیمی دارد و بخشی از نیروی حاصل از موتور را هدر میدهد و به همین جهت عملکرد ماشین در شتابگیری ناگهانی و کشش در سربالاییهای شدید کاملاً متوسط ارزیابی میگردد. البته اگر خیلی به شتاب اهمیت میدهید نسخه 5 سرعته دستی (که تیراژ تولید کمتری داشته) بیشتر مناسب حالتان خواهد بود اما نمونه اتوماتیک هم برای رانندگی عادی مشکلی ایجاد نخواهد ساخت.
موتور چانگان CS35 از دیگر مشخصات فنی CS35 میتوان به مواردی نظیر ترمزهای چهار چرخ دیسک در جلو از نوع خنک شونده، سیستم تعلیق مکفرسون جلو و عقب Trailing Arm، فرمان الکتریکی و سیستم کاهش مصرف سوخت و آلایندگی چانگان موسوم به Blue Core اشاره نمود.
امکانات و تجهیزات چانگان CS35
چانگان CS35 از نظر سطح امکانات در دو تیپ پایه (دندهای) و فول (اتوماتیک) به بازار معرفی شد که البته نسخه دندهای خیلی زود از چرخه عرضه خارج گردید و در نتیجه اکثر نسخههای موجود در بازار از نوع اتوماتیک میباشند. داخل این محصول امکاناتی نظیر: سانروف، کروزکنترل، کامپیوتر سفری، سنسور دنده عقب، فرمان برقی مجهز به کلیدهای کنترلی، شیشهها و آینههای برقی، مهشکنهای جلو و عقب، سنسور نور و روکشهای چرمی کار شده که امکانات متوسطی برای این سطح قیمتی محسوب میشوند. مثلاً تهویه مطبوع CS35 از نوع ساده و دستی است و نمایشگر مرکزی هم بصورت سفارشی (آپشن) به ماشین اضافه میگردد. در بخش ایمنی گزینههایی نظیر کیسه هوای جلو و جانبی (جمعاً 4 عدد) و ترمزهای مجهز به ABS, EBD, BAS مشاهده میشوند که از یک جهت بدلیل وجود کیسههوای جانبی باید امتیاز ویژهای به چانگان اعطا کرد و از طرف دیگر بواسطه عدم وجود کنترل کشش و پایداری هوشمند، میتوان از این محصول گلایهمند بود.
رقبای چانگان CS35 در بازار
رنو ساندرو استپوی، ام وی ام X22 و جک S3 از جمله جدیترین رقبای چانگان CS35 در بازار داخل به حساب میآیند. در این بین رنو ساندرو از نظر اعتبار برند، استهلاک و هزینههای نگهداری یکی از بهترین انتخابهاست اما بواسطه طراحی بسیار ساده و معمولی، کابین زمخت و کمبود آپشنهای جانبی شاید جذابیت کمتری از نماینده چانگان داشته باشد. ام وی ام X22 نیز ظاهر زیبایی دارد و با آپشنهای بیشتر و قیمت ارزانتر، رقیب شایستهای نشان میدهد، ولی CS35 از نظر فضای داخلی و قدرت موتور برتریهایی به نماینده چری دارد و با توجه به کسب 4 ستاره ایمنی CNCAP، ایمنتر از X22 به نظر میرسد. با گذر از این رقبا به جدیترین حریف یعنی جک S3 میرسیم. خودرویی که هر چند از نظر طراحی، اصول هارمونی را رعایت نکرده، مصرف سوخت بیشتری دارد و روی کاغذ هم اندکی ضعیفتر از CS35 به نظر میرسد اما بدلیل هماهنگی بهتر میان موتور و گیربکس میتواند شتاب قابل قبولی ارائه کند و با آپشنهای بیشتر و بازار دست دوم بهتر، نظرات بسیاری را به خود جلب نماید. ضمناً نماینده جک، ماشین جادارتری است و کابین و صندوق بزرگتری در اختیار خانوادهها قرار میدهد. از نظر امنیت اما نمیشود یکی را کاملاً برتر از دیگری دانست. جک S3 یک ستاره ایمنی بیشتر از CS35 بدست آورده اما بدلیل حذف ایربگهای جانبی در نسخههای وطنی مقداری از اعتبار این برتری خدشهدار شده است. با توجه به افزایش قیمت جدید چانگان CS35 اکنون رقبای دیگری نظیر ام وی ام X33s نیز به لیست رقبای حاضر اضافه میگردند. نماینده امویام با پیشرانه قدرتمندتر 2 لیتری و ظاهر نسبتاً بهروز خود رقیب سرسختی به نظر میرسد، بخصوص که مدلهای تولید روز این محصول در بازار با قیمتی مشابه CS35 صفرکیلومتر تولید دو سال قبل ارزشگذاری شدهاند. البته عملکرد نه چندان عالی گیربکس CVT و وزن سنگینتر X33s باعث شده که بخشی از برتریهای قدرت ماشین کمرنگ شود اما با این حال هنوز هم حدود 26 اسببخار قدرت و 20 نیوتنمتر گشتاور بیشتر، چیزی نیست که بتوان به راحتی از آن عبور کرد. ضمن اینکه X33s از امکانات رفاهی بیشتری هم بهره میبرد. با این حال CS35 به لطف ایمنی مقداری بالاتر، ایربگهای بیشتر، هندلینگ اندکی بهتر و مصرف سوخت کمتر همچنان طرفداران خاص خودش را خواهد داشت.