بررسی ساینا S
آنطور که به نظر میرسد سایپا هیچگاه دست از سر پراید معروف برنخواهد داشت. این شرکت پس از سالها تولید پراید، نسخههای ارتقاء یافته آن با نام تیبا، ساینا و ماشین کوییک را روانه بازار کرد تا همچنان سهم پررنگ خود از خودروهای اقتصادی در ایران را حفظ کند. مدتی بعد نیز نسخههای به روز شده این خودروها از جمله ساینا S روانه بازار شدند که در عمل تفاوت خاصی با نسخههای قبلی ندارند و تنها قیمت بیشتری نسبت به آنها از مشتریان مطالبه میشود. تولید ماشین ساینا اس به عنوان نسخه بهروز شده و جدیدتر ساینا از سال 1399 آغاز شد و تا به امروز ادامه دارد. البته با ورود سهند به بازار، شایعاتی مبنیبر احتمال توقف تولید ساینا S به گوش میرسد که هنوز از سوی سایپا تأیید نشده است. تفاوتهای اندک ساینا S در مقایسه با ساینا EX و اختلاف قیمت بسیار زیاد آن، سبب شد تا مشتریان در ابتدا استقبال گرمی از این خودرو به عمل نیاورند. با این حال وقتی تولید ساینا معمولی به دلیل ارتقاء نیافتن استانداردهای آلایندگی متوقف شد، مشتریان چاره دیگری به جز خرید ساینا S نداشتند. مشخصات ساینا معمولی را میتوانید در صفحه ساینا سایپا مشاهده کنید.
داخل ساینا S
برخلاف نمای خارجی، در داخل ماشین ساینا S تغییرات خاصی مشاهده نمیشود که این مسئله باعث سرخوردگی خریداران شده است. بزرگترین تفاوت کابین این خودرو با ساینا معمولی به غربیلک فرمان دیکات آن مربوط میشود که از نسخههای اتوماتیک کوییک و ساینا به این خودرو آمده است. البته این غربیلک هیچگونه دکمه کنترلی ندارد و تنها زیبایی آن میتواند موجب جلب توجه راننده شود. صفحه کیلومتر و لیور دنده جدید نیز از دیگر تفاوتهای ظاهر داخلی ساینا S نسبت به ساینا عادی هستند.
عکس داخل ماشین ساینا S
طراحی ساینا S
طراحان سایپا سعی کردهاند تا هنگام خلق ساینا اس، اصول ظاهری این خودرو را حفظ کنند چرا که ساینا EX خودرو موفقی در بازار ایران محسوب میشد. همانند فیسلیفتهای جزئی، تنها نمای جلو و عقب خودرو دستخوش تغییر شدهاند و نمای جانبی ماشین ساینا S بدون هیچگونه تفاوتی از ساینا معمولی کپی شده است. در نمای جلوی ساینا S جلوپنجره جدید با نوار کرومی عریض مشاهده میشود که جایگزین جلوپنجره پلاستیکی ساینا شده است. همچنین چراغهای این خودرو نیز از گرافیک جدیدی بهره میبرند و در واقع نسخه شفاف کاسه چراغ کوییک هستند. در قسمت زیرین سپرها نیز دیلایت در کنار چراغ مه شکن افزوده شده است. تغییرات نمای عقب ساینا S نسبت به نمای جلو بیشتر احساس میشوند، چرا که کاسه چراغهای این بخش به صورت متمایز و انحصاری برای این خودرو طراحی شده است. برای سپر ساینا اس نیز یک دیفیوزر مشکی رنگ در نظر گرفته شده است.
مشخصات ساینا S
در بخش مشخصات ساینا S نیز تغییری در قوای محرکه این خودرو نسبت به ساینا معمولی به چشم نمیخورد. موتور ساینا اس همان پیشرانه 1.5 لیتری M15 است که نسخه به روز شده و حجیمتر موتور پراید محسوب میشود و روی ساینا اس نیز نصب شده است. البته دو تغییر فنی کوچک در ساینا S رخ دادهاند که شامل افزودن دریچه گاز برقی و همچنین استاندارد آلایندگی یورو 5 است. هرچند این تغییرات روی کاغذ مفید به نظر میرسند اما در عمل باعث افزایش مصرف سوخت خودرو و کاهش شتاب ساینا S شدهاند. حداکثر قدرت موتور ساینا 87 اسب بخار قدرت و 128 نیوتن متر گشتاور تولید میکند. گیربکس پنج سرعته دستی نیز وظیفه انتقال قدرت به چرخهای جلو را در این خودرو برعهده دارد. مصرف سوخت ساینا S به صورت ترکیبی، هفت لیتر در 100 کیلومتر است و حداکثر سرعت ساینا S نیز 170 کیلومتر بر ساعت خواهد بود.
امکانات و تجهیزات ساینا S
در بخش امکانات رفاهی ساینا اس، تنها آپشن جدید و محسوس برای مشتریان دیلایت است. به جز این مورد، سایر امکانات ساینا S در مقایسه با ساینا معمولی تفاوت چندانی ندارند و حتی نمایشگر سیستم چندرسانهای یا دکمههای کنترلی روی فرمان به این خودرو اضافه نشده است. از جمله امکانات و تجهیزات ساینا اس میتوان به مواردی مانند سنسور پارک عقب، دو کیسه هوا، سیستمهای ترمز ABS و EBD، دیلایت، چراغ مه شکن جلو و عقب، سیستم صوتی به همراه چهار بلندگو، نشانگر تعویض دنده، سیستم تهویه دیجیتال، روکش پارچهای صندلیها و آینههای جانبی برقی اشاره کرد. پیشنهاد میشود نقد و بررسی خودروبانک را بر روی اطلس سایپا، از محبوبترین خودروهای سایپا در صفحه خودرو اطلس مطالعه کنید.
پس از توقف تولید ساینا EX و تیبا صندوقدار، ساینا S اکنون به عنوان نماینده سدانهای سایپا در بخش خودروهای اقتصادی تبدیل شده است. قیمت ساینا S در مقایسه با ساینا عادی بیشتر است اما عرضه انبوه این خودرو به بازار، سبب شده است تا مشتریان بیشتری شانس خرید آن را پیدا کنند. از سوی دیگر با توجه به اینکه ایران خودرو تولید دو سدان اقتصادی محبوب یعنی سمند و پژو 405 را متوقف کرده است، بنابراین در شرایط فعلی هیچ رقیب جدی برای ساینا S در بازار وجود ندارد. به نوعی اولین رقیب بزرگ و غیرهمکلاس این خودرو کوییک و دومین رقیب گرانتر آن، محصول جدید سایپا، یعنی سهند خواهد بود؛ دو خودرویی که نه از لحاظ کلاس بدنه و نه از لحاظ قیمت، قابل رقابت با سایناS نیستند.