بررسی راین R3
راین R3 یکی از چند صد خودرویی است که با تاخیر فراوان راهی بازار ایران شده است. این خودرو با نام اصلی چانگان cx20 شناخته میشود که در فاصله سالهای 2010 تا 2016 به تولید میرسید. چانگان پس از آنکه تولید cx20 را متوقف کرد، امتیاز تولید این خودرو را به شرکت لارک واگذار کرد. این خودرو از آن زمان تاکنون تحت این برند و با نام لارک Q1 در بازار چین عرضه میشود.
راین R3 نخستین حضور لارک Q1 یا راین R3 در ایران به آذرماه سال گذشته باز میگردد که نسخهای از این خودرو در خیابانهای ایران مشاهده شد. خودروسازان راین در شهریورماه 1401 این محصول را به طور رسمی و با نام راین R3 معرفی کرد.
داخل راین R3
همانند ظاهر خارجی، در کابین راین R3 نیز نشانههایی از گذر زمان به خوبی مشاهده میشود. اگر خودروهای چینی یک دهه قبل همچون ام وی ام 530 یا جک J5 دندهای را به خاطر داشته باشید، کابین راین R3 برای شما آشنا به نظر میرسد.
راین R3 طراحی قسمتهای مختلف کابین راین R3 در سادهترین حالت ممکن انجام شده است و خلاقیت عجیبی را در فضای داخلی این خودرو نمیتوان یافت. مجموعه نشانگرهای این خودرو آنالوگ هستند در قالب یک مجموعه سه تایی طراحی شدهاند. فرمان ساده است و تعدادی دکمه کنترلی دارد. خودروسازان راین محصول جدید خود را به نمایشگر لمسی نیز مجهز کرده است. با این حال به نظر میرسد این نمایشگر بزرگ سازگاری چندانی با سایر ادوات داشبورد ندارد و اندکی از جای خود بیرون زده است. در پایین نمایشگر لمسی نیز اهرمهای چرخشی کنترل سیستم تهویه قرار دارند.
طراحی راین R3
راین R3 نخستین بار در سال 2009 معرفی شد، بنابراین طبیعی است که خطوط طراحی آن در مقایسه با خودروهای امروزی جذابیت چندانی نداشته باشند. طراحی این خودرو ترکیبی از سه کلاس هاچبک، کراساوور و استیشن است و هویت این خودرو به صورت شفاف مشخص نیست. راین R3 در دورهای از صنعت خودروسازی چین خلق شد که خودروسازان این کشور به تولید اتومبیلهای ترکیبی با کلاس نامشخص همچون دانگ فنگ H30 کراس علاقه داشتند.
راین R3 اگر واژهای برای توصیف ظاهر خارجی راین R3 وجود داشته باشد، این واژه ناموزون است. برای مثال جلوپنجره و چراغهای جلو راین R3 به سبک خودروهای مینیون طراحی شدهاند اما بدنه خودرو در قسمت جانبی بسیار کوتاه است و به هیچ عنوان نمیتوان لقب مینیون به آن داد. ابعاد و اندازه راین R3 همانند پژو 207 است و از این رو در کلاس هاچبکها قرار میگیرد. با این حال چند میلیمتر ارتفاع بیشتر، موجب میشود تا آن را یک هاچبک کراس قلمداد کنیم. نمای عقب خودرو نیز در سادگی مطلق طراحی شده است و آثاری از ناپختگی در آن مشاهده میشود.
مشخصات راین R3
راین R3 یک خودرو اقتصادی است و در این گونه اتومبیلها از پیشرانههای کوچک و کمحجم استفاده میشود. موتور در نظر گرفته شده برای راین R3 نیز از نوع 1.3 لیتری تنفس طبیعی چهارسیلندر است که 90 اسببخار قدرت و 116 نیوتن متر گشتاور تولید میکند.
راین R3 جعبه دنده اتوماتیک 4 سرعته نیز وظیفه انتقال قدرت به چرخهای جلو در این هاچ بک کراس را برعهده دارد. پیشرانه راین R3 از استاندارد آلایندگی یورو 5 پیروی میکند و مصرف سوخت ترکیبی آن 5.6 لیتر در صد کیلومتر برآورد میشود. حداکثر سرعت راین R3 نیز 175 کیلومتر بر ساعت اعلام شده است.
امکانات و تجهیزات راین R3
راین R3 یک خودرو اقتصادی چینی است که فناوری ساخت آن به یک دهه پیش باز میگردد. از این رو امکانات رفاهی و ایمنی آن چندان چشمگیر نیستند. این امید وجود دارد که خودروسازان راین برای جلب نظر خریداران ایرانی، تعدادی آپشن را به صورت افترمارکت به این هاچبک کراس اضافه کند. از جمله امکانات و تجهیزات راین R3 میتوان به این موارد اشاره کرد: فرمان برقی، رینگهای 15 اینچی آلیاژی، سیستم چندرسانهای به همراه نمایشگر 9 اینچی اندرویدی، دی لایت، سنسور فشار باد تایرها، سیستم تهویه دستی، دوربین و سنسور پارک عقب، دو کیسه هوا، سانروف، کامپیوتر سفری و آینههای جانبی تنظیم شونده برقی.
راین R3 در حال حاضر دو رقیب قدرتمند را پیش روی خود میبیند که شامل پژو 207 اتوماتیک و ام وی ام 315 پلاس هستند. هر دو خودرو یاد شده موتور قویتری نسبت به راین R3 دارند و از نظر امکانات رفاهی نیز در شرایط مطلوبی طبقه بندی میشوند. با این حال خودروسازان راین میتواند از کمبود عرضه پژو 207 اتوماتیک به بازار نهایت استفاده را ببرد و بخشی از مشتریان خودروهای اتوماتیک شهری را به سمت خود جلب کند. از سوی دیگر راین R3 با توجه به سبک و سیاق بدنه خود، میتواند فراتر از یک هاچبک کراس باشد و مورد توجه خانوادههای کوچک قرار گیرد.