حسن قلی پور سرپرست مدیریت طرح CNG شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی با اشاره به طرح تخصیص 6.5 هزار میلیارد تومان برای دوگانه سوز کردن رایگان CNG گفت: بعد از اعلام دو نرخی شدن قیمت بنزین و سهمیه بندی آن، هیات دولت، وزارت نفت و سازمان برنامه و بودجه را مکلف کرد گزارشی توجیهی درباره مصرف و توسعه صنعت CNG ارائه کند. ظرف یک ماه این گزارش آماده و برای شورای اقتصاد فرستاده شد تا برای توسعه این صنعت تصمیماتی اخذ شود.
به گزارش
خودروبانک و به نقل ازفارس، وی ادامه داد: بر این اساس شورای اقتصاد مصوب کرد که انواع و اقسام وانت های سنگین و تاکسی ها با اولویت اول و همچنین مسافربرهای شخصی دوگانه سوز شوند. طبق این مصوبه قرار است یک میلیون و 464 هزار
خودرو با بودجه ای که از محل صرفه جویی دوگانه سوز کردن خودروها به دست می آید، یعنی از محل نصف شدن سهمیه بنزین شان تامین شود. مبلغ بودجه مصوب برای دوگانه سوزی رایگان، 6 هزار و 500 میلیارد تومان است.
قلی پور گفت: این مبلغ بلاعوض داده می شود یعنی تا سقفی که شورای اقتصاد برای ما اعلام کرده ما پول این را بلاعوض برای دوگانه سوزی خودروها تخصیص می دهیم. پیش بینی ما این است که این مبلغ کفاف کار را می دهد. الان هم با یکی از بانکها مذاکره کردیم تا این مبلغ را تخصیص دهد و بعد ما این پول را به بانک برمی گردانیم، زیرا طبق ماده 12 قانون صرفه جویی باید اول کار انجام شود بعد ما هزینه کنیم. با یک بانک قرارداد ما نهایی است. منوط شده برای شروع، بانک پول را پرداخت کند و بعد ما اصل و سود پول را به بانک پرداخت خواهیم کرد.
برای دوگانه سوز کردن خودروهای نو به خودروسازها سهمیه داده ایم
سرپرست مدیریت طرح CNG شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی گفت: اتمام این طرح و دوگانه سوز کردن این تعداد خودرو بستگی به روند ساخت مخزن ها دارد. ما 6-7 تا کارخانه سازنده مخزن داریم. کسی که می خواهد مخزن را بسازد، اگر ورق بسازند ماده اولیه اش در داخل هست ولی مابقی باید مواد اولیه را وارد کنند. حالا این پروسه اگر با شرایط ارزی مشکلی برایش پیش نیاید امیدواریم این طرح تا پایان 1401 اجرایی شود.
وی در ادامه بیان داشت: برای ساخت مخازن با اتحادیه سوخت های جایگزین هم هماهنگی صورت گرفته است، اما چون کار شروع نشده طبیعی هست که استقبال صورت نگیرد. این مصوبه به محض اینکه آغاز شود قطعا با استقبال خوبی مواجه خواهد شد، چون متقاضی بدون پرداخت پولی ماشینش دوگانه سوز می شود و حداقل اینکه روی قیمت
ماشین اضافه می شود.
قلی پور خاطرنشان کرد: هدف طرح این است که خودروهای جدید و خودروهای در حال تردد دوگانه سوز شود. هر دو شرکت خودروساز در قرارداد یک بند اضافه از بقیه دارند که ما این اجازه را به آنها دادیم هم تبدیل کارخانه ای و هم تبدیل کارگاهی را انجام دهند. برای دوگانه سوز کردن خودروهای نو ما سهمیه دادیم. در فاز اول 150 هزار سهمیه به ساپیا و 200 هزار سهمیه به
ایران خودرو اختصاص می یابد. در صورت پیشرفت در کار و عمل به تعهدات، به قرارداد آن ها اضافه خواهد شد.
اختلاف قیمت بین بنزین و CNG به توسعه صنعت CNG کمک میکند
سرپرست مدیریت طرح CNG شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی درباره ضرورت اختلاف قیمت بنزین و CNG برای توسعه این صنعت گفت: فعلا بین قیمت بنزین و گاز پنج برابر اختلاف است و امیدواریم این اختلاف قیمت باقی بماند تا به توسعه صنعت CNG کمک کند. البته در این حوزه ما مجری قانون هستیم. الان قیمت گاز حدود 600 تومان است و قیمت بنزین سهمیه ای 1500 تومان و قیمت بنزین آزاد 3 هزار تومان و این اختلاف قیمت باعث شده استقبال خوبی صورت گیرد و فعالان بازار CNG دوباره به بازار برگردند.
وی افزود: ما فعلا بر روی اجرای طرح تخصیص 6.5 هزار میلیارد تومان داریم کار میکنیم. برای خودروهای سواری و موتورسیکلت هم پیشنهادهایی داریم که باید جوانب آن سنجیده شود. برای خودروهای سواری با یکی از بانک های خصوصی مذاکره کردیم که حداقل 500 هزار خودرو سواری بتوانند وام بگیرند. برای موتورسیکلتها با چند تا از بانکهای قرض الحسنه صحبت کردیم که با سود کم وام بدهند. خلاصه تا جایی که بتوانیم پیگیری می کنیم.
قلی پور در پایان توضیح داد: در مصوبه شورای اقتصاد سایتی معرفی شده که مربوط به وزارت صمت است. وزارت صمت باید پیش بینی لازم را بکند و جلساتی با اتحادیه سوختهای جایگزین داشتیم. هفته گذشته 200 هزار نفر ثبت نام کردند. اینکه الان تعداد ثبت نام ما کم است به خاطر این است که کار شروع نشده است. تجربه نشان می دهد به محض اینکه کار شروع شود استقبال خوبی خواهد شد.