کمبود قدرت و شتاب، یکی از مشکلات عمده نسخه های مختلف سمند ، سورن و
دنا بوده است و برای رفع این مشکل، ایران
خودرو رو به تولید نسخه های توربو از سورن و
دنا پلاس آورد که با وجود مشکلات فنی گوناگون که ناشی از کیفیت پایین ساخت بود، توانستند به واسطه قیمت رقابتی در کنار شتاب فوق العاده خوبی که فراهم می ساختند، با سایر محصولات چینی به رقابت بپردازند.
ظاهر دنا پلاس توربو نسبت به دنا پلاس معمولی، به واسطه بزرگتر شدن رینگ ها کمی بهتر شده است، هر چند عدم هماهنگی در طراحی خودرو و قدیمی بودن پلتفرم، همچنان به عنوان نکات منفی طراحی ظاهری به چشم می خورند. همچنین به دلیل افزایش قیمت های اخیر، ممکن است بزودی شاهد جایگزینی رینگ های آلومینیومی با رینگ های فولادی و قالپاق باشیم.
به گفته ایران خودرو، بازبینی هایی که در قسمت پیشرانه EF7 توربو این خودرو صورت گرفته است، از جمله در قسمت اینترکولر، موجب شده اند که پیشرانه 1.7 لیتری این خودرو نسبت به گرما مقاومت بیشتری داشته باشد. این پیشرانه توربوشارژر نسبت به آن چه در تولیدات روز جهان می بینیم، بازده متوسطی را از خود نشان می دهد، اما در مقابل رقبای داخلی و چینی خود، حرف هایی برای گفتن دارد.
دنا پلاس توربو
تا زمانی که عقربه نشان دهنده دور موتور از 2200 دور در دقیقه نگذرد، شاهد فول بوست شدن توربو نخواهید بود و پس از آن می توانید تفاوت دنا پلاس توربو و دنا پلاس معمولی را حس کنید. البته بهتر است قبل از رسیدن به دور 5000، دنده را سبک نمائید. عملکرد گیربکس را تا حدودی می توان قابل قبول دانست و شتاب خودرو نیز در حدود 11 ثانیه است که نسبت به نسخه معمولی، تفاوت قابل توجهی دارد.
توانایی های حرکتی نسبتا خوب دنا پلاس توربو ، در کنار قیمت نسبتا رقابتی که دارد، و گستردگی خدمات پس از فروش در سطح کشور، باعث می شود تا این خودرو را گزینه ارزنده ای نسبت به رقبای چینی گران تر بدانیم و بسیاری از ضعف های آن، قابل چشم پوشی باشند. اما باید در نظر داشته باشید کیفیت ساخت این خودرو چندان مطلوب نیست و پایداری و ترمز آن، در سطح متوسطی باقی مانده است. همچنین از نقطه نظر ایمنی نیز به نظر نمی رسد که دنا پلاس توربو، تفاوت معناداری با اسلاف خود داشته باشد. در ادامه نگاهی به قیمت این خودرو در بازار آزاد انداخته ایم:
جدول قیمت دنا پلاس توربو در بازار