مقدمه
فولکس واگن این روزها برای دومین سال پیاپی تاج پادشاهی خود بر صنعت خودرو را حفظ کرده است و به شکل رسمی بزرگترین خودروساز جهان تلقی می شود، این شرکت اما علیرغم تمامی موفقیت های عظیم خود در عرصه بین المللی، در زمینه ساخت خودروهای لوکس تاکنون نتوانسته عملکرد چندان درخشانی را از خود نشان دهد، برای مثال پروژه عرضه سدان فول سایز فیتون در اوایل قرن بیست و یکم عملا با یک شکست تجاری بزرگ همراه شد و مسئولان فولکس واگن در نهایت دریافتند که با توجه به عرضه خودروهای آئودی (به عنوان یکی از زیر مجموعه های فولکس واگن) عملا ساخت یک خودرو لوکس با برند فولکس، نمی تواند برای مشتریان جذاب باشد. در نهایت اما با برچیده شدن پروژه فیتون، پرچم فولکس واگن در کلاس سدان ها به پاسات محول شد و حالا این مدل به عنوان با کلاس ترین محصول ابرخودروساز آلمانی در سگمنت سدان شناخته می شود. در نسل اخیر این خودرو که به تازگی به بازار ایران نیز راه یافته است، آپشن های رفاهی بیشتر از همیشه به کار گرفته شده اند و با توجه به مشخصات فنی بسیار نزدیک به خودروهای آئودی، می توان گفت که حالا پاسات تبدیل به یک آئودی شده که با نشان فولکس واگن و قیمتی رقابتی تر عرضه می شود.
ویژگی های ظاهری و داخلی
طراحی نسل جدید محصولات فولکس واگن به گونه ای صورت گرفته که در طول زمان تا حد زیادی جذابیت خود را حفظ می کند، استفاده از خطوط محکم و اتوکشیده در کنار اجتناب از استفاده از منحنی های هیجانی در کنار پختگی طراحی باعث شده که حتی کارشناسان نیز نتوانند ایراد چندانی به طراحی جلو پاسات وارد آورند، هر چند در مورد سادگی بیش از حد نمای عقب انتقاداتی مطرح شده است.
در فضای داخلی نیز ادامه طراحی دقیق و حساب شده آلمانی قابل مشاهده است، استفاده از ساعت انالوگ در بخش مرکزی داشبورد حس و حالی لوکس را به سرنشینان القا می کند و کیفیت ادوات داخلی نیز از بهترین های قابل لمس در این کلاس است و جای گله و شکایتی باقی نمی گذارد، به خصوص آنکه در کابین پاسات های وارداتی به ایران از تریم طرح چوب استفاده شده تا القای حس لوکس بودن خودرو دو چندان شود.
امکانات و آپشن های رفاهی
از جمله مهمترین آپشن های رفاهی و تجهیزات فولکس واگن پاسات های وارداتی به ایران نیز می توان به 9 کیسه هوا، دوربین 360 درجه، اتوپارک، باز شدن هوشمند در صندوق، صندلی برقی راننده مجهز به ماساژور، صفحه نمایش 9.2 اینچی سیستم صوتی با قابلیت اتصال به گوگل مپ، تهویه مطبوع سه گانه همراه با فیلتر ذرات، شیشه های سولار و دودی، سانروف پانوراما و قلاب ویژه یدک کش اشاره کرد.
مشخصات فنی
نسل هشتم فولکس واگن پاسات در بازار جهانی با طیف وسیعی از موتورهای دیزلی، بنزینی و حتی در مدل هیبریدی و پلاگین هیبریدی نیز به بازار عرضه می شود. ضعیف ترین گونه پاسات به موتور 1.4 لیتری 125 اسب بخاری مجهز است و قوی ترین مدل آن نیز از موتور 2 لیتری توربو به قدرت 280 اسب بخار برخوردار است. مدلی که برای بازار ایران در نظر گرفته شده است نیز یکی از نسخه های قدرتمند این خودرو محسوب می شود که مشخصات مناسبی در مقایسه با رقبای اکثرا شرقی خود دارد و از نزدیک ترین رقیب اروپایی خود یعنی رنو تالیسمان نیز قوی تر است. این مدل به یک موتور 4 سیلندر خطی 1.8 لیتری مجهز است که روی این موتور سیستم های تزریق مستقیم سوخت، توربوشارژر و زمان بندی متغیر سوپاپ ها نصب شده است. این موتور توانایی تولید 180 اسب بخار قدرت را در دور موتور 5100 تا 6200 دور بر دقیقه و 250 نیوتن متر گشتاور را در دور موتور 1450 تا 3500 دور بر دقیقه دارد.
نیروی موتور با کمک یک گیربکس 7 دنده از نوع دوبل کلاچ به چرخ های جلو انتقال پیدا می کند و می تواند پاسات 1480 کیلویی را در عرض 7.9 ثانیه از سکون به 100 کیلومتر بر ساعت برساند. مصرف سوخت پاسات 1.8 لیتری در شهر 7.1 لیتر در هر 100 کیلومتر و در جاده 5 لیتر در هر 100 کیلومتر است و میانگین مصرف سوخت آن نیز 5.8 لیتر در هر 100 کیلومتر است که عدد بسیار خوبی است. حداکثر سرعت این سدان آلمانی نیز به 232 کیلومتر بر ساعت می رسد.
از آنجایی که پاسات نسل هشتم روی پلتفرم MQB گروه فولکس واگن ساخته شده است دارای وزن کمتری به میزان 85 کیلوگرم در مقایسه با نسل قبلی خود است. همچنین مقاومت شاسی این خودرو نیز افزایش یافته است به طوری که مقاومت پیچشی شاسی مدل استیشن واگن از 23000 نیوتن بر درجه به 25000 نیوتن بر درجه و 30000 نیوتن بر درجه برای مدل سدان رسیده است.
تجربه رانندگی
فولکس واگن پاسات در هنگام رانندگی سواری بسیار نرم و مناسبی را ارایه می کند به طوری که به جرات می توان آن را در بین رقبای خود از برترین ها دانست. سواری این خودرو به وضوح از رقبای کره ای و رنو تالیسمان نرم تر است. راحتی کابین نیز در سطح مناسبی قرار دارد. در این بین شباهت نمای داخلی خودرو به محصولات آئودی نیز حسی فراتر از کلاس خودرو را به سرنشینان منتقل می کند.
اما خوبی های پاسات به همین جا ختم نمی شود. با رسیدن به اولین پیچ متوجه خواهید شد که پاسات تا چه اندازه هندلینگ و پایداری خوبی را نیز ارایه می کند. این در حالی است که با به فشار انداختن خودرو در پیچ ها به هیچ وجه تنشی در راحتی و سواری سرنشینان ایجاد نمی شود و خودرو کاملا پایدار و قابل کنترل است. فرمان پاسات نیز از نوع راک اند پنیون است که با نیروی کمکی الکتریکی کار می کند. فرمان از نوع حساس به سرعت نیز است و با افزایش سرعت سفت تر می شود. پاسات قطعا بخشی از پایداری و سواری بسیار خوب خود را مدیون بالانس بسیار خوب شاسی است.
شتاب گیری پاسات نیز بسیار خوب است و می توان شتاب صفر تا صد کیلومتر را در کمتر از 8 ثانیه (7.9 ثانیه رسمی) به ثبت رساند. کشش خوب موتور نیز سبب می شود تا در سرعت های بالا نیز خودرو به هیچ وجه کم نیاورد و به راحتی می توانید در جاده با پاسات سبقت گیری کنید. قطعا نقش گیربکس 7 دنده ی دوبل کلاچ نیز در این عملکرد بسیار خوب غیر قابل انکار است. اتفاقا یکی از بخش های لذت بخش پاسات همین گیربکس دوبل کلاچ آن است که نه تنها عملکردی بسیار خوب دارد بلکه در حالت دستی نیز کار کردن با آن بسیار لذت بخش است.
از نکاتی که باید در مورد فولکس پاسات رعایت کرد یکی تعویض به موقع روغن موتور است چون به دلیل درخوران بودن پیشرانه و وجود سیستم توربوشارژر و البته دمای کارکرد بالای موتورهای توربو، روغن موتور این خودروها زودتر از خودروهای دیگر خاصیت خود را از دست می دهد و به همین خاطر بهتر است روغن را کمی زودتر از آنچه سازنده پیشنهاد می کند عوض کنید. ضمن اینکه به دلیل وجود سیستم زمان بندی متغیر سوپاپ ها و تایپیت اتومات بودن موتور، افت کیفیت روغن می تواند تاثیر منفی روی عملکرد کلی موتور داشته باشد.
مورد دیگر وجود سیستم سوخت رسانی تزریق مستقیم است که با وجود همه ی مزایایش نظیر افزایش قدرت موتور و کاهش مصرف سوخت اما باید در نگهداری از آن کوشا بود. رانندگی با خودرو در مسافت های کوتاه در حالی که موتور گرم نشده است و گاز ندادن طولانی مدت می توانند سبب جرم گرفتگی سوپاپ هوا در موتورهای GDI شوند.
البته باید تاکید کرد که این نکته منفی مربوط به فولکس نیست و همه ی خودروهای دارای تزریق مستقیم سوخت با این مساله گریبانگیر هستند. هرچند چنین موردی خیلی جای نگرانی ندارد چون جرم گرفتگی معمولا در کارکرد های حدود 100 هزار کیلومتر به بالا اتفاق می افتد. اما برای به تعویق انداختن آن بد نیست هر از گاهی یک رانندگی اسپرت با خودرو کنید و به موتور گاز بدهید.
قیمت و شرایط بازار
ماموت خودرو به عنوان نمایندگی رسمی فولکس واگن در کشورمان، قیمت رسمی پاسات را 279 میلیون تومان اعلام کرده است اما با توجه به استقبال فوق العاده مشتریان از این خودرو و فروش تمامی خودروهای موجود ظرف چند ساعت، به نظر می رسد که باید در انتظار واردات سری دوم این خودرو به ایران باشیم که احتمالا با توجه به تغییرات نرخ ارز، با قیمت بیشتری نسبت به سری اول عرضه خواهد شد، اما با این وجود می توان گفت که پاسات حتی با قیمتی در محدود 300 میلیون تومان، بازهم نسبت به تمامی رقبای هم سگمنت خود از پژو 508 تا DS 5LS، کیا اپتیما و حتی تویوتا کمری و رنو تلیسمان از نظر فنی، کیفیت سواری و آپشن های رفاهی برتری دارد و برخلاف برخی از خودروهای مذکور، می تواند به عنوان یک سدان خانوادگی لوکس، سریع و بسیار کامل معرفی شود، از این رو باید گفت که با توجه به شرایط جدید واردات خودرو به ایران، حالا پاسات پرچمدار سدان های موجود در ایران است و احتمالا تا سالیان سال می تواند به این رده از محصولات حکمرانی کند.
در ادامه می توانید گالری تصاویر و جدول مشخصات فولکس واگن پاسات را مشاهده کنید.
مشخصات فني |
مدل | فولکس واگن پاسات |
پيشرانه | 4 سیلندر خطی توربو |
حجم موتور | 1798 سی سی |
حداکثر قدرت | 180 اسب بخار در 5100 دور بر دقیقه |
حداکثر گشتاور | 250 نیوتن متر در 1250 دور بر دقیقه |
شتاب رسمي | 7.9 ثانیه |
مصرف سوخت ترکيبي | 5.7 لیتر در هر 100 کیلومتر |
وزن | 1480 کیلوگرم |
قيمت | 275 میلیون تومان |