ورود سوسمار ژرمنها
بالاخره بعد از مدتها پای یکی از بزرگترین خودروسازان دنیا به بازار کمرونق داخلی باز شد. شرکتی که پدر بسیاری از برندهای معروف دنیا همچون پورشه و آئودی است و حال قرار است فرزندانی از این آلمانی پرادعا وارد ایران شوند. فرزندانی از شهر ولفسبورگ که قرار است با ورودشان به بازار چند قربانی نیز از شرق آسیا داشته باشند! نام تیگوان در حقیقت از دو کلمه Tiger و Iguana بوجود آمده که اولی به معنای ببر و دومی به معنای سوسمار درختی است، سوسماری که سم آن میخواهد چند رقیبی را از صحنه محو کند! این نام در مجله AutoBild برنده نامگذاری خودرویی شده بود.
توافق سوسمار و فیل فسیلشده
فولکس واگن سالها بود که با شرکتهای بزرگ خودرویی کشور در مورد واردات و تولید خودروهای این شرکت وارد مذاکره شده بود و در نهایت این توافق با ماموت به سرانجام رسید. هولدینگ بزرگی که گستره فعالیت آن از فیلهای فسیل شده (ماموت) نیز بیشتر است و از کسب و کار ساختمانی تا تولید کامیونهای سنگین دستی بر کار دارند. حال با ورود دو محصول از فولکس واگن، در روز دوشنبه گذشته توانستیم تا با دومین نسل از فولکس واگن تیگوان دوری زده و به بررسی تازه وارد دو لیتری آلمانی بپردازیم.
نظم و ترتیب شرکت ماموت در برگزاری این مراسم مثال زدنی بود و محیط مناسبی را در خود شرکت جهت تست و بررسی جوانب مختلف خودرو فراهم کرده بودند که امیدواریم دیگر شرکتهای خودرویی نیز به همین ترتیب شرایط مناسب را برای تست و بررسی جدیدترین محصولات خود فراهم کنند.
تیگوان بیدار میشود
قبل از شروع صحبت در مورد تیگوان اجازه دهید یک موضوع را برای شما بازگو کنم. معمولاً خودرویی که در کارخانه اصلی ساخته میشود تا وقتی به دست مشتری برسد چند کیلومتری راه میرود. به طور مثال جابجایی در پارکینگها و یا پیاده و سوار شدن به کشتی و در مواقع بسیاری دیگر لازم است که خودرو توسط رانندههای مخصوصی جابجا شود. این رانندهها قطعاً "معصوم" نیستند و جایزالخطا هستند و شاید شیطان در جلدشان برود که در همین حین جابجایی کمی هم با سیستمهای مختلف این خودرو بازی کنند و یا حتی خدایی نکرده با دیگر رانندههای شیطان در جلدشان رفته، در محوطه یک کورسی هم بگذارند! قطعاً اگر چنین اتفاقی بیفتد خریدار نهایی از آن بیخبر خواهد بود که اصلاً جالب به نظر نمیرسد برای همین فولکس واگن خودروهای خود را بعد از تولید به خواب میبرد (Sleep)! و این بدان معناست که تمام سیستمهای برقی و تجهیزات خاموش شده و از کار میافتند و حتی سرعت خودرو نیز بسیار محدود است. یعنی خودرو با تمامی سیستمهای خاموش تنها میتواند به سرعت چند کیلومتر آن هم برای جابجایی دست یابد. اما درست قبل از تحویل خودروها به مشتری، توسط مسئولین شرکت به اصطلاح بیدار (Wake Up) میشوند و تمامی سیستمهای برقی و تجهیزات شروع به کار میکنند و محدودیت سرعت نیز برداشته میشود و با وصل شدن به سیستم جهانی فولکس واگن، اطلاعات خودرو ثبت شده و گارانتی آن خودرو از همان لحظه آغاز میشود. در روز تست دو خودروی تهیه شده در همان محل بیدار شدند و حال نوبت ما بود که به این ژرمنها صبح بخیر بگوییم!
تیگوان، کراس اوور جمع و جور
اجازه دهید بعد از صحبتهای جانبی، کمی جدیتر صحبت کنیم و به اصل ماجرا برسیم. تیگوان در حقیقت محصولی از فولکس واگن در سگمنت کراساوورهای جمع و جور شهری (Compact Crossover) است که کمی دیر به بازار آمد. این خودرو در نسل اول در سال 2007 به بازار آمد و تا بحال بیش از 2.8 میلیون دستگاه از آن فروخته شده که رقم قابل توجهی است اما باید گفت که رقبایش، از زمانهایی دورتر در این سگمنت فعالیت داشتند و فولکس خیلی دیر اما موفق پا به این معرکه گذاشت.
فولکس واگن تیگوان 2018 روی پلتفرم MQB پیادهسازی شده، همان پلتفرمی که آئودی TT و سئات لئون نیز روی همان سوار شدهاند و جالب است که حتی محصولاتی از اشکودا نیز از همین پلتفرم استفاده میکنند.
این خودرو دومین نسل از تیگوان است و نسبت به مدل قبلی حدود 58 درصد فضای بار بیشتری دارد و فاصله بین دو محور آن نیز بیشتر شده تا فضای سرنشینان عقب بهبود یابد، مشکلی که در نسل گذشته وجود داشت و یه عنوان یک نقطه ضعف در مقابل رقبا یاد میشد.
سایز فولکس واگن تیگوان دقیقاً در طول 4486 میلیمتر، در عرض 1839 میلیمتر و در ارتفاع 1646 میلیمتر است یعنی اگر راحتتر صحبت کنیم با خودرویی سر و کار داریم که کمی از تویوتا راو4 خودمان جمع و جور تر است اما کماکان به نظر میرسد که سایز مناسبی دارد و نه اندازه کیا سورنتو آنچنان بزرگ و نه اندازه رنو کپچر کوچک است و به معنای واقعی کلمه یک کراساوور اما از نوع جمع و جور است.
مغرور و شکیل
چهره تیگوان کاملاً نمایش دهنده یک خودرو میانی در رده محصولات مختلف فولکس واگن است. با یک نگاه میتوان فهمید که با یک پاسات قد بلند سر و کار داریم و چراغهای کشیده جلو که در امتداد آن نوارهای افقی جلوپنجره قرار دارند و چراغهای عقب که ساده و به صورت T شکل طراحی شدهاند، همگی نشان دهنده هارمونی پیوسته بین تمامی فرزندان این شرکت از فولکس واگن گلف گرفته تا آرتئون است.
شاید نباید چهره تیگوان را اغواکننده بدانیم و منتظر جلب توجه در خیابان نباشید. تیگوان قطعاً مثل سانتافه نیست که هر ریال خرج شده برای آن را به رخ دیگران بکشد ولی چهرهای کاملاً پخته و منظمی دارد و در عین سادگی، بسیار شکیل و نشان دهنده یک آلمانی مغرور است.
توربوی دو کلاچه
پشت فرمان تیگوان مینشینیم، تمامی صفحه کیلومتر شمار و صفحه نمایش وسط داشبورد از نوع دیجیتالی است و شباهت زیادی به محصولات آئودی دارد. نوع صفحه نمایش پشت فرمان بسیار با کیفیت و دقیق است و حتی در روز تست که بسیار آفتابی بود، کاملاً نمایان بود. با شروع حرکت و تعویض دندهها دو موضوع کاملاً مشخص میشود. اول اینکه زیر پای شما یک موتور توربو قرار دارد و شتابهای اولیه بسیار تند و تیز است. به لطف استفاده از سیستم پرخوران در دور پایین 1500 دور، حداکثر 320 نیوتن متر گشتاور به چرخها منتقل میشود که دور بسیار پایینی است که موضوع خوبی محسوب میشود و در عمل یک خودروی سر حال در هر دور موتوری را در اختیار خواهید داشت. معمولاً موتورهای با تنفس طبیعی در دورهای پایین قدرت و گشتاور پیشرانههای توربو را ندارند.
موضوع دوم قابل توجه استفاده از گیربکس دو کلاچه هفت سرعته است که در حین فشار به خودرو و شتابهای پیاپی در سرعتهای بالا تعویض آن کاملاً گویای عکسالعمل سریع آن است و حتی زمانی که با شیفتر پشت فرمان دندهها را تعویض میکنید، لذت رانندگی واقعی را حس خواهید کرد و گویا سوار یک سواری شهری اسپرت آلمانی شدهاید.
ممکن است که حداکثر 180 اسب بخار تولیدی این خودرو همرده دیگر رقبای داخلی آن باشد اما 320 نیوتن متر گشتاور، آن هم در دور پایین موضوعی است که زیر کاپوت رقیبان دیده نمیشود و این گشتاور در کنار گیربکس سریع دوکلاچه میتواند شتاب 7.7 ثانیهای را به صورت استاندارد نوید دهد. البته در روز تست موقعیتی پیش نیامد تا بتوانیم با دستگاه VBOX عدد و عکسالعمل دقیق آن را در ارتفاع شهری مانند تهران بسنجیم ولی امیدواریم با همکاری شرکت ماموت ضمن تست این خودرو به صورت فیلم، این اعداد را نیز برای شما بدست آوریم. اما باید گفت با توجه به عملکرد خوب و بسیار هماهنگ پیشرانه و موتور، تیگوان را باید سریعترین و کاملترین خودرو از نظر فنی بین رقبا بدانیم.
در حین تست و در سر پیچها علارغم اینکه چهارسرنشین در خودرو بودند اما کنترل بسیار خوبی روی محورهای خودرو بود و نه تنها کم و یا بیش فرمانی احساس نمیشد بلکه با تقسیم نیرو به هر چهارچرخ، پایداری مناسبی در هنگام پیچهای تند از خود نشان میداد و مانند بعضی کراساوورهای این رده قیمتی در سر پیچ تمایل به خارج شدن از جاده را نداشت و سرنشینان آنچنان به اطراف پرتاب نمیشدند که نشان از تعلیق درست و تقسیم وزن مناسب در این خودرو است.
مدل | فولکس واگن تیگوان |
پیشرانه | 4 سیلندر توربوشارژ |
حجم موتور | 1984 سی سی |
حداکثر قدرت | 180 اسب بخار در 3940 دور |
حداکثر گشتاور | 320 نیوتن متر در 1500 دور |
جعبه دنده | 7 سرعته خودکار دوکلاچه |
شتاب رسمی | 7.7 ثانیه |
حداکثر سرعت | 208 کیلومتر در ساعت |
مصرف سوخت | 7.3 لیتر ترکیبی |
وزن | 1645 کیلوگرم |
اگر کمی قصد داشته باشیم فنیتر صحبت کنیم تا متوجه شویم فولکس واگن چه دست پختی برای ما آماده کرده، میتوانیم به چند مورد نیز اشارهای کوتاه داشته باشیم. اولاً روی این خودرو تایپیتهای هیدرولیکی نصب شده که باعث میشود نیازی به تنظیم سوپاپها در هیچ کیلومتری را نداشته باشید. برای کاهش لرزشهای موتور این خودرو از دو عدد بالانسر استفاده شده تا تکانهای موتور را بگیرد و نرمتر کار کند. در مورد موتور بکار رفته روی این خودرو باید بگوییم که سیستم تزریق سوخت آن از نوع GDi هست و فشار ریل سوخت آن 190 بار است که عدد بسیار بالایی است و نشان از تکنولوژی این پیشرانه دارد. این موتور در سال 2009 جزو موتورهای برتر شناخته شد و جوایزی را نیز دریافت کرده است.
لیست تجهیزات
طراحی کابین تیگوان بسیار ساده و در عین حال مدرن انجام شده است. کیفیت پلاستیک بکار رفته در قسمتهای مختلف داشبورد بسیار عالی است اما خبری از منحنیهای پیدرپی در خودروهای کرهای نیست و همه چیز ساده و در عین حال ارگونومیک است. صفحه نمایش بزرگ 9.2 اینچی در وسط داشبورد قرار گرفته و زیر آن اهرمهای تنظیم تهویه مطبوع خودکار است. دکمه استارت این خودرو در پایین داشبورد میانی و جلوی اهرم دنده قرار دارد و پایینتر از آن یک اهرم چرخشی است که میتوانید از سیستم 4Motion Drive فولکس واگن استفاده کرده و گشتاور و ترمزهای الکتریکی هر چهارچرخ را در حالتهای مختلفی از جمله آفرود تغییر دهید.
روی تیگوان لیست بسیار کاملی از تجهیزات نصب شده که میتوانیم به تهویه مطبوع سه گانه، اتوپارک، دوربین 360 درجه، نمایش اطلاعات روی شیشه جلو، درب صندوق هوشمند (باز شدن با اشاره پا زیر سپر)، رینگهای 19 اینچی، کروز کنترل، سیستم خودکار استارت/استاپ، سیستم ورود بدون کلید، گرمکن صندلیهای جلو و عقب، 9 کیسه هوا، سیستم کنترل در سربالایی HDC و سیستم کنترل باد لاستیکها TPMS اشاره کنیم.
ترمزهای قوی، امن و مصرف کم
در مورد ترمزهای تیگوان باید بگوییم که با وجود ترمزهای دیسکی در هر چهارچرخ و سیستمهای کنترلی، خودرو کاملاً در دستان شما است. مصرف این کراساوور با توجه به حجم کمتر پیشرانه و استفاده از توربو نسبت به رقبایش، مصرف کمتری دارد و در هر 100 کیلومتر ترکیبی 7.3 لیتر است که فاصله خوبی با رقبای تنفس طبیعیاش دارد.
موضوع دیگر یورو 6 بودن این خودرو است که البته نشان از پیشرفته بودن موتور تیگوان دارد اما اگر این خودرو را تهیه کنید میبایستی همیشه از بنزین سوپر و مکملهای بنزین استفاده کنید تا همیشه خاطر جمع باشید میزان عدد اکتان مناسب پیشرانه دقیق زیر پدال است.
فولکس واگن تیگوان با سیستمهای کنترل پیشگیری از تصادف و استفاده از 9 کیسه هوا توانسته تمامی 5 ستاره ایمنی در تست EuroNCAP را دریافت کند و خودروی امنی برای استفاده خانوادگی است.
قیمت و رقبای تیگوان
قیمت فولکس واگن تیگوان در مدل 2018 برابر 289 میلیون تومان است و در 30 روز کاری تحویل داده میشود که البته اولین سری آن در صبح اولین روز از شروع پیش فروش به سرعت به تمام رسید. این قیمت شامل تمامی هزینههای شمارهگذاری، بیمه و ارزش افزوده است و 5 سال گارانتی نیز شامل این خودرو میباشد.
شاید قیمتگذاری 290 میلیونی برای این خودرو، انداختن یک گزینه آلمانی کاملاً جدید در بین مدعیانی چون تویوتا راو4، نیسان ایکس تریل و یا حتی هیوندای سانتافه و کیا سورنتو باشد. خودروهایی که حال باید با یک رقیب قلدر غربی نیز بجنگند که اگرچه از نظر جثه کوچکتر از آنها است ولی قلبی پرخوران و گیربکس سریعی دارد. قطعاً خرید یک خودروی توربو در این رده قیمتی نیازمند نگهداری و مراقبت از این سیستم است و شرایط نگهداری آن مخصوصاً در بلند مدت متفاوت از دیگر رقبا مخصوصاً ژاپنیها است.
اگر در کنار خرید یک شاسیبلند 300 میلیونی، به دنبال قابلیتهای حرکتی و سواری یک سدان اسپرت باشید، تیگوان میتواند در کنار تکنولوژیهای مدرن، شما را کاملاً راضی کند. اما اگر آنچنان به دنبال یک سواری اسپرت نیستید و یک شاسیبلند خانوادگی راحت و بی دردسر را بخواهید، باز هم تیگوان میتواند در کنار دیگر رقبا یکی از جدیترین گزینهها باشد!