مقدمه
میدانیم که از پلتفرم های قدیمی و فیس لیفت های ناشیانه وطنی خسته شده اید. این را هم میدانیم که وقتی به پیشرفت سایر خودروسازان جهان مینگرید آه حسرت از نهادتان بلند میشود. اما چه میشود کرد؟! سالهاست که صنعت خودرو کشور با همین روش و البته حمایت های همه جانبه دولتی به حیاتش ادامه داده و همچنان با قدم هایی آهسته به جلو میخرامد. قسمت بدتر ماجرا این است که در دنیای پر شتاب امروزی، سرعت پیشرفت هم به اندازه خود پیشرفت اهمیت پیدا کرده و در نتیجه اگر ما با سرعتی کمتر از رقبای جهانی حرکت کنیم نه تنها به سرمنزل مقصود نمیرسیم بلکه هر روز فاصله بیشتری میان خود و اهدافمان (یعنی اتومبیل های روز جهان) خواهیم دید. اما بیاید روزمان را با این حرف های مایوس کننده خراب نکنیم!
بالاخره انسان به امید زنده است و ما هم همچنان امیدواریم که روزی صنعت خودرو کشور از خواب غفلت برخیزد و با جهشی ناگهانی خود را به جایگاه شایسته ای برساند. ولی فعلاً و تا رسیدن به این آروزی بزرگ، مجبوریم به پیشرفت های جزئی که هر از گاه توسط خودروسازان داخلی صورت میگیرد دل خوش کنیم؛ چرا که حرکت مثبت و رو به جلو هرچقدر هم که کند صورت بگیرد حداقل از حالت سکون بهتر است. در همین راستا امروز به سراغ یکی از محصولات کشورمان که به تازگی دستخوش اصلاحات شده آمده ایم تا ببینیم آیا این پلتفرم قدیمی توانسته با تغییرات صورت گرفته به معیار های روز نزدیک شود یا خیر. همانطور که از تصاویر مشخص است داریم در مورد "دنا پلاس" صحبت میکنیم. اتومبیلی که پس از اعلام هزینه فیس لیفتش سر و صدای زیادی به پا کرد و حالا آمده تا به ما ثابت کند که ارزش این همه مخارج را داشته است. پس اگر اجازه بدهید من هم غر زدن هایم را تمام کنم و هر چه زودتر به سراغ کار اصلیم بروم تا در کنار شما با این اتومبیل بیشتر آشنا شویم.
طراحی ظاهری
باید اعتراف کنم که دنا از معدود اتومبیل های خوش قیافه وطنی است که از همان ابتدای عرضه توانسته با سلیقه ایرانی به خوبی ارتباط برقرار کند. از دلایل موفقیتش هم (به غیر از محدودیت های بازار داخلی) میشود به خشونت دماغه و خطوط مستحکم بدنه اشاره کرد. ضمن اینکه دنا توانسته علیرغم شباهت های باطنی با سمند چهره متفاوتی را پیش روی مشتری قرار دهد و از این رو خیلی ها دنا را به عنوان یک اتومبیل جدید و متفاوت پذیرفته اند. البته این طراحی زیبا، بدون ایراد هم نیست. مثلاً با نگاهی دقیق تر مشخص میشود که دماغه اتومبیل بیش از حد به جلو کشیده شده که این قضیه به غیر از بحث گیر کردن به زمین، تاثیر منفی بر نیم رخ اتومبیل داشته است. مشکل بزرگ تر اینکه صورت عصبانی و عبوس این خودرو هیچ گونه ارتباطی با چهره خندان قسمت انتهایی ندارد و به نظر میرسد که دو نفر با دو دیگاه متفاوت این قسمت ها را طراحی کرده اند! به طور خلاصه تمامی قطعات تغییر یافته در دنا نسبت به سمند پیشرفت قابل ملاحظه ای داشته اند اما این پیشرفت به قیمت از بین رفتن هارمونی برخی قسمت ها تمام شده. سوای از این موارد بدلیل حضور روز افزون اتومبیل های خوش قیافه و به روز چینی، قدیمی بودن چهره دنا بیش از پیش به چشم آمده است. تمامی اینها باعث شد که مسئولان ایران خودرو دست به کار شوند و صورت دنا را به دست جراحان زیبایی بسپارند. حال ببینیم حاصل کار چطور از آب درآمده.
اگر از روبرو به اتومبیل نگاه کنیم، متوجه میشویم که قسمت میانی سپر دنا پلاس، مشکی رنگ شده است و این تغییر با یکپارچه نشان دادن جلو پنجره و ورودی هوای سپر چهره اتومبیل را خشن تر و اسپرت تر از قبل نموده. (حالا کاری نداریم که این طرح جدید بصورت کاملاً اتفاقی به لنسرهای اوولوشن شباهت پیدا کرده!) گرافیک داخلی چراغ های جلو و عقب نیز بر اساس متدهای جدید به روز رسانی شده اند. البته ابعاد و فرم کلی چراغ ها هیچ تفاوتی با دنای معمولی ندارند و در نتیجه در نگاه اول تفاوت ها نامحسوس است؛ اما وقتی دی لایت های LED و نئون های جذاب نمونه پلاس روشن میشوند اوضاع رنگ و بوی متقاوتی به خود میگیرد و حتی ممکن است که شب هنگام، تصور کنید با یک اتومبیل جدید روبرو شده اید. نصب سانروف هم سوای از بحث کاربردهایش در بهبود ظاهر اتومبیل تاثیر گذار بوده و حالا اتاق دنا کاملتر و لوکس تر از قبل به نظر میرسد. ولی راستش را بخواهید اصلاً از بالچه کوسه ای که به انتهای سقف مدل پلاس اضافه شده خوشم نیامد. زیرا به نظرم این قطعه نه تنها کمکی به زیباتر شدن اتومبیل نکرده بلکه با کپی برداری از روی "ب ام وه" همین اصالت نصفه و نیمه "دنا" را هم به سخره گرفته است.
اما بیشترین تغییرات ظاهری، در قسمت جانبی اتفاق افتاده. جایی که در مدل های قبلی از درب ها و خطوط مشابه با سمند استفاده شده بود و به نوعی ژنتیک سمندی دنا در این زاویه لو میرفت. اما اکنون یک خط جسورانه، که از گلگیر جلو آغاز و تا نزدیکی های چراغ عقب امتداد یافته، کناره دنا پلاس را کاملاً دگرگون کرده و دیگر شباهت چندانی میان این اتومبیل با اسب قدیمی ایران خودرو دیده نمیشود. تازه این فقط بخشی از داستان بود و با روئیت خطوط مثلثی پائین درب ها و فرم متفاوت لچکی شیشه عقب مشخص میشود که ایران خودرو برای بازطراحی این قسمت از اتومبیل سنگ تمام گذاشته است. خوب با اینکه این میزان از تغییرات حرکت قابل ستایشی به حساب می آید اما دو نکته منفی هم در اینجا داریم.
اول اینکه خط کناری جدید دنا، با تمام زیبایی و حس پویائی که دارد نتوانسته با خطوط کلی بدنه ارتباط کاملی برقرار کند. انگار طراح دنا پلاس بدون توجه به سایر زوایای اتومبیل، قلم را بدست گرفته و با خودش گفته که اگر روی سوناتا YF جواب داده پس روی دنا هم جواب خواهد داد! اما نکته اینجاست که خط کناری YF (و امثال آن) با حالت کلی بدنه (بخصوص فرم شیشه و سقف) همخوانی نزدیکی دارد و عدم رعایت این نکته در مورد دنا پلاس باعث شده که نتیجه کار، آنقدرها که باید و شاید چشم را نوازش ندهد. ای کاش حداقل رینگ ها یک سایز بزرگ تر میشدند تا حالت اسپرت جدید بدنه، تکامل یافته تر دیده شود. البته میتوانیم با یادآوری رده قیمتی و این حقیقت که دنا پلاس فقط یک فیس لیفت به حساب می آید و نه یک خودرو جدید با دید ارفاق به قضیه بنگریم و از اینکه اتومبیل ما دیگر از هیچ زاویه ای (حتی درب ها) با سمند اشتباه گرفته نمیشود خوشحال باشیم.
اما نکته منفی دوم را باید در هدف گذاری اشتباه ایران خودرو جستجو کنیم؛ قبل از توضیح مطلب باید بدانیم که اصلاً چرا خودروسازان محصولاتشان را فیس لیفت میکنند؟ هدف اصلی از فیس لیفت این است که با کمترین هزینه (روی این قسمت تاکید زیادی وجود دارد. کمترین هزینه!) چهره اتومبیل را به روز نمائیم. برای این منظور معمولاً روی قسمت های ساده که به راحتی در خط مونتاژ قابل جایگزینی هستند و در عین حال تاثیر زیادی در چهره اتومبیل دارند کار میشود. قطعاتی مثل چراغ ها، سپرها و رینگ ها و امثالهم. مثلاً همین پژو پارس ایران خودرو در زمان خودش یک نمونه موفق از فیس لیفت به حساب می آمد چرا که توانسته بود با کمترین هزینه قیافه تکرای 405 را زیبا و متفاوت کند (لطفاً به قسمت جانبی پارس که دقیقاً مشابه 405 است دقت نمائید). اما در مورد دنا پلاس اوضاع متفاوت بوده و بیشتر تلاش طراحان صرف بازنگری قسمت کناری اتومبیل شده است. مشکل کار اینجاست که طراحی مجدد درب ها و گلگیرها و ساخت قالب های جدید برایشان هزینه بسیار زیادی دارد و در عین حال هم نمیتواند چهره کلی اتومبیل را با تغییر شگرفی همراه کند. نتیجه اینکه با وجود زحمات زیادی که برای فیس لیفت دنا صورت گرفته نتیجه کار چندان به چشم نمی آید و خیلی ها با دیدن مدل پلاس تصور میکنند که این همان دنا است که مالکش چراغ هایش را اسپرت کرده!
پس در یک جمع بندی کلی باید بگوئیم که ظاهر دنا پلاس در تمامی زوایا جذاب تر از قبل شده اما بدون شک میتوانست پخته تر و کامل تر هم بشود.
راستی در رابطه با کیفیت مونتاژ نیز دنا نمره کامل را بدست نخواهد آورد. در حقیقت اگر به فاصله بین رکاب و درب ها و یا فاصله میان کاپوت و جلو پنجره (که البته با یک لاستیک مشکی پر شده!) نگاهی بی اندازید خودتان وضعیت را درک خواهید نمود. البته شرایط مونتاژی دنا پلاس به نسبت برخی تولیدات کشورمان خیلی هم بد نیست اما انتظار داریم که خوروسازان داخلی در حین ارتقاء کلی محصولشان به این مورد هم اهمیت بیشتری دهند؛ چرا که مونتاژ دقیق و کم نقص، علاوه بر حس اطمینان برای مشتری، اتومبیل را زیباتر هم نشان خواهد داد.
طراحی داخلی و آپشن ها
خوب سری هم به داخل اتومبیل بزنیم. در نظر اول که همه چیز شبیه دنای خودمان است. البته اگر دقیق تر نگاه کنید کلیدهای سانروف که بر روی سقف تعبیه شده اند (البته بهمراه خود سانروف!) و چیدمان کمی متفاوت سیستم مالتی مدیا توجه شما را به خود جلب خواهند نمود؛ ولی به طور کلی تفاوت خاصی میان کابین دنا پلاس و مدل قبلی دیده نمیشود. اما نکته مثبت این است که همین فضای قدیمی دنا هم طراحی قابل قبولی دارد و بر خلاف ظاهر اتومبیل از هارمونی خطوط نیز بهره میبرد. مواردی مثل نمایشگر نسبتاً بزرگ میانی و قطعات طرح چوب هم باعث شده اند که محیط داخلی کمی گرانتر و لوکس تر از این رده قیمتی به نظر برسد. استفاده از پارچه مخمل برای تودوزی نیز ایده بسیار خوبی بوده که فضای داخلی را گرم و صمیمی کرده است؛ هرچند که جا داشت که در انتخاب رنگ و کیفیت پارچه دقت بیشتری انجام شود.
سری هم به صندلی راننده بزنیم. با نشستن پشت فرمان با یک غربیلک چهارشاخه رو به رو میشویم که کلیدهای کنترلی زیادی را در خودش جای داده و عقربه های پشت آمپر نیز در عین زیبایی، خوانا و کاربردی طراحی شده اند. همچنین از نظر فضای کلی کابین هم باید بگوئیم که چه از نظر جای پا و سر و چه ارگونومی و راحتی دنا نمره مناسبی بدست می آورد.
البته پس از لمس داشبورد و رودری ها متوجه میشوید که برای ساخت قطعات داخلی از پلاستیک خشک استفاده شده اما کیفیت این پلاستیک ها در مقایسه با رقبا مناسب ارزیابی شد. از بابت مونتاژ هم اوضاع تا حدودی قابل قبول است و همین که در هنگام تست، صدای اضافه ای از هیچ قسمتی بلند نشد جای امیدواری را برایمان باقی گذاشت. البته اتومبیل امروز ما برای قضاوت خیلی جوان است و طبق تجربه های قبلی، سکوت خودرو های وطنی به نوعی آرامش قبل از طوفان به حساب می آید! اما به هر حال به نظر میرسد که کیفیت مونتاژ داخلی اندکی بهتر از قبل شده. راستی در پشت کابین هم یک صندوق عقب 500 لیتری داریم که نیازهای معمول خانواده را به راحتی پاسخ خواهد داد.
نگاهی هم به آپشن ها بی اندازیم. همانطور که میدانید دنا قبل از این به روز رسانی های اخیر هم اتومبیل پر آپشنی به حساب می آمد و از گزینه های زیادی مثل ایربگ های جلوئی راننده و سرنشین کناری، سیستم ترمز چهارچرخ دیسکی مجهز به ABS و EBD، کروزکنترل، پخش تصویری مجهز به رهیاب، صندلی های تمام برقی جلو، تهویه مطبوع اتوماتیک، سنسور دنده عقب، بلوتوث، شیشه های برقی، رینگ های آلومینیومی و آینه های برقی (بهمراه تاشو اتوماتیک) و.. بهره میبرد. اما در نمونه پلاس وضعیت باز هم بهتر شده و حالا با اضافه شدن مواردی مثل سانروف برقی، ایربگ های جانبی صندلی های جلو، دوربین دنده عقب، چراغ ولکام و دی لایت و.. میتوانیم حتی چینی های پر آپشن راهم از پیش رو برداریم.
ایمنی
با توجه به ادعای ایران خودرو در خصوص کسب 4 ستاره ایمنی از یک موسسه آلمانی (البته نمیدانیم کدام موسسه!) و روئیت ایربگ های جانبی که به مدل پلاس اضافه شده میتوان نسبت به افزایش امنیت این اتومبیل امیدوار بود. اما بدلیل اینکه دنا پلاس در شرایط مشابهی با رقبا آزمایش نشده و اسناد مشخصی هم از نتیجه تست اش در دسترس نیست، فعلاً نمیشود در مورد نقاط ضعف و قوت و مقایسه با سایر اتومبیل ها صحبتی به میان آورد. امیدواریم با ارائه گزارش روشن تری از تست تصادف دنا، ابهامات موجود بر طرف گردد.
مشخصات فنی
متاسفانه در زیر کاپوت این اتومبیل جدید، هیچ چیز جدیدی وجود ندارد و محبوریم به همین موتور به اصطلاح ملی EF7 و گیربکس 5 سرعته دستی قدیمی دل خوش کنیم. البته با توجه به مشکلات و خرابی های متعدد سمند های توربو، از اینکه با موتور پرخوران مواجه نشده ایم چندان هم ناراحت نیستیم! (ناگفته نماند که وعده داده شده با رفع مشکلات آن موتور به زودی شاهد ارائه دنا با پیشرانه توربو و گیرباکس اتوماتیک نیز باشیم). خوب به اتومبیل خودمان بازگردیم؛ همانطور که میدانید پیشرانه 1646 سی سی 16 سوپاپه EF7 ، که با برخی از نسخه های سمند و همچنین دنا معمولی مشترک است میتواند حداکثر 114 اسب بخار را در دور 6000 آزاد نماید و در بهترین حالت 155 نیوتن متر گشتاور را در دور 4500 در اختیار راننده قرار دهد. خوب با توجه به این اعداد و ارقام مشخص است که موتور دنا به نسبت حجم پیشرانه، راندمان متوسطی (نسبت به خودروهای روز) ارائه میدهد؛ اما با توجه به اینکه در این رده قیمتی اکثر رقبا نیز با موتورهای قدیمی و یا حجم های پایین تر از این ارائه میشوند، این نقطه ضعف دنا خیلی به چشم نخواهد آمد. ضمناً شتاب صفر تا صد رسمی این محصول 13.5 ثانیه و حداکثر سرعتش 189 کیلومتر بر ساعت عنوان شده که نشان از عملکرد معمولی اتومبیل دارند. البته در مورد اعداد اعلامی در سایت ایران خودرو، حرف و حدیث های زیادی وجود دارد چرا که اولاً این اعداد مدام در حال تغییرند (مثلاً در مورد شتاب همین اتومبیل قبلاً عدد 12 و اکنون 13.5 نوشته شده!) و در ثانی طبق تجربه شخصی خودمان دنا قادر است از پس بسیاری از خودروها با ادعای شتاب برابر و یا حتی کمتر از 13.5 برآید.
اما مگر میشود ایران خودرو شتاب محصولش را بدتر از واقعیت اعلام کرده باشد؟! شاید داستان این است که با توجه به ایرانی بودن دنا، تست شتاب این اتومبیل در داخل کشور و با استانداردهای وطنی صورت پذیرفته و این قضیه باعث شده که به عدد جالبی نرسیده باشند. اما در عوض این عدد توسط مشتریان ایرانی هم (با بنزین و شرایط کشور خودمان) قابل دست یابی است. همانطور که اگر به خاطر داشته باشید خودروبانک هم در تست ویدیوئی دنا شتاب زیر 14 ثانیه را ثبت کرد که به ادعای ایران خودرو بسیار نزدیک است. حال آنکه بسیاری از اتومبیل های وارداتی در هنگام تست در ایران به رقمی بسیار بدتر از اطلاعات کاتالوگ دست میابند که به تفاوت شرایط تست در ایران و کشور تولید کننده بازمیگردد.
خوب پس قدرت موتور دنا به نسبت توقع ما کافی است. اما از نظر مصرف سوخت هرچند پیشرانه EF7 نسبت به موتور های قدیمی XU7 بهینه شده اما همچنان با بلعیدن 7.74 لیتر در 100 کیلومتر (برای رانندگی ترکیبی) اندکی شکمو به نظر میرسد.
تجربه رانندگی
با توجه به اینکه دنا پلاس در قسمت فنی تغییر خاصی را تجربه نکرده ما هم حرف جدیدی در این قسمت نخواهیم داشت. اما به نیابت از افرادی که تا بحال تجربه سواری دنا را نداشته اند، دوری با دنا پلاس زدیم تا اگر نکته خاصی وجود داشت گفته شود.
با نشستن پشت فرمان، دید به اطراف کافی و حس تسلط مناسب به نظر میرسد. صندلی ها نیز نسبتاً راحت هستند (البته نه به راحتی سمند) و با تنظیمات برقی در 8 جهت، شما را به دقت در محل مناسب قرار میدهند. در شروع حرکت واکنش تند و تیز کلاچ توجه من را به خود جلب کرد چرا که در اتومبیل های ایرانی به خلاصی بیش از حد پدال ها عادت کرده ایم. اما در مورد دنا پلاس حساسیت پدال کلاچ مناسب ارزیابی شد. با اینکه دسته دنده دنا چندان خوش دست نیست اما دنده ها به راحتی در سر جای خود قرار میگیرند و فعلاً نیازی به کشتی گرفتن با آنها نداریم. البته در برخی مواقع احساس میشود که ضرائب گیربکس میتوانست با موتور هماهنگ تر هم باشد. واکنش های پدال گاز نیز به نسبت توقع ما از این اتومبیل قابل قبول می باشد و حداقل برای سرعت های مجاز مشکلی از بابت شتاب و کشش احساس نمی گردد. ضمناً عایق بندی خوب اتاق و صدای نه چندان زیاد پیشرانه باعث شده که تا دور موتور 3500 صدای کمی به داخل کابین نفوذ کند و حتی با رسیدن دور به عدد 4500 ، باز هم صدای ورودی آنقدرها آزاردهنده نیست. ترمز های 4 چرخ دیسکی دنا نیز هرچند که بهترین در رده خودشان نیستند اما عملکرد قابل قبولی دارند و از پس قدرت موتور و وزن اتومبیل بر می آیند. در مورد کیفیت سواری هم با اینکه گاهی مواقع کوبش کمک ها به داخل کابین منتقل میشود، اما از نرمی و سواری کلی اتومبیل رضایت داشتیم، زیرا رقبایی مثل تندر90 و اکثر چینی ها ی بازار از این یکی خشک تر هستند. تازه این نرمی با یک هندلینگ قابل قبول نیز همراه شده که برای یک پلتفرم تاریخ گذشته امتیاز بزرگی به حساب می آید. البته ناگفته نماند که در هنگام فرمان دادن های سریع، با مقداری حرکت گهواره ای مواجه میشویم اما با این حال میزان کنترل و چسبندگی دنا پلاس، برای یک سدان خانوادگی کافی می باشد.
مقایسه با برخی رقبا
باید گفت که اگر دلالان محترم اجازه بدهند، اختلاف قیمت کنونی دنا پلاس با نمونه ساده منطقی به نظر میرسد چرا که صرف نظر از هزینه های فیس لیفت، مواردی مثل سانروف و ایربگ های جانبی تا حدود زیادی این اختلاف را توجیه مینمایند. اما آیا این محصول با شرایط پیش آمده توان رقابت با سایر اتومبیل های این رنج را هم خواهد داشت؟ به عنوان نمونه اینجا اتومبیل خوش نامی مثل تندر90 (پلاس) را داریم که از برخی جهات مثل مصرف سوخت و دوام و استهلاک برتری هایی نسبت به دنا دارد. تازه با قیمتی که اکنون در بازار آزاد بروی دنا پلاس گذاشته شده میتوان به نمونه اتوماتیک تندر دسترسی داشت که با توجه به ترافیک امروزی نکته مهمی به حساب می آید. در سمت دیگر بازار هم چینی های خوش رنگ و لعابی نظیر برلیانس H330 قرار دارند که با ظاهری پخته تر و به روز تر دل خیلی از مشتریان را برده اند. تازه برلیانس، هم از نظر مصرف سوخت و هم کیفیت مونتاژ، اتومبیل بهتری میباشد و سوای از اینها در نمونه دنده ای با قیمت مناسب تری خرید و فروش میشود. پس در این میان چه کسی به سراغ دنا پلاس خواهد رفت؟ راستش را بخواهید علیرغم تمامی انتقاداتی که در این مقاله مطرح شد هنوز هم دنا برگ های برنده زیادی دارد که میتواند با استفاده از آنها بازی را به سود خود تغییر دهد. مثلاً دنا پلاس در مقایسه با تندر 90 طراحی (بخصوص داخلی) زیباتری دارد و از صندلی های راحت تر و آپشن های بیشتری بهره میبرد. این برتری آپشن حتی در قیاس با محصول برلیانس نیز وجود خواهد داشت. به غیر از این، دنا از نظر گستردگی خدمات نیز شرایط کاملاً بهتری نسبت به اتومبیل های چینی دارد و به هنگام فروش هم با افت قیمت کمتری مواجه میشود. پس میهمان امروزمان همچنان در بازار محدود داخلی مشکلی از بابت فروش نخواهد داشت و به شرط رعایت موارد کیفی میتواند گزینه بسیاری از هموطنان باشد. فقط ای کاش مثل تمامی خودروسازان جهان که با ارائه فیس لیفت یک محصول آن را جایگزین نمونه قبلی میکنند، این اتومبیل هم به عنوان جایگزین دنا (و یا حتی جایگزین سمند) به بازار معرفی میشد تا حداقل بتوانیم از این پیشرفت آهسته به عنوان یک تکامل واقعی یاد کنیم.
سخن آخر
در یک جمع بندی کلی دنا پلاس نکات مثبتی مثل آپشن های زیاد، فضای کافی، خدمات گسترده و بازار دست دوم مناسب را به خریداران پیشکش خواهد کرد که این موارد در کنار طراحی قابل قبول، قدرت موتور کافی و سواری خوب، نظر بسیاری را به خود جلب خواهد کرد. اما خریداران این محصول باید با یک سری نکات منفی مثل قدیمی بودن پلتفرم و پر مصرف بودن موتور و یا برخی مشکلات مونتاژی نیز کنار بیایند. ضمن اینکه دنا قبلاً در برخی موارد با مشکلات برقی و ایرادات شایع در موتورهای EF7 (مثل مشکل دسته موتورها و روغن ریزی) مواجه بوده که امیدواریم با توجه به وعده های افزایش کیفیت در نمونه پلاس این موارد رفع شده باشند.
در پایان ضمن تشکر از همکاری صمیمانه آقای "میثم توکلی" که وقت و اتومبیل خود را در اختیار گروه خودروبانک قرار دادند توجه شما را به جدول خلاصه مشخصات دنا پلاس جلب می نمائیم.
مشخصات فني |
مدل | دنا پلاس |
پيشرانه | 4 سیلندر تنفس طبیعی EF7 |
حجم موتور | 1646 سی سی |
حداکثر قدرت | 114 اسب بخاردر دور 6000 |
حداکثر گشتاور | 155 نیوتن متر در دور 4500 |
شتاب رسمي | 13.5ثانیه |
مصرف سوخت ترکيبي | 7.74لیتر در 100 کیلومتر |
وزن | 1258 کیلوگرم |
قيمت | حدود 47 میلیون تومان |