مدیران خودرو را می توان یکی از قدیمی ترین عرضه کنندگان خودروهای چینی در بازار ایران نام گذاری کرد. مدل هایی همچون 530، X33 و 110 که در دهه 80 شمسی پا به بازار ایران گذاشتند و ایرانیان را با مفهوم خودروی چینی آشنا کردند، می تواند مثال خوبی برای قدمت این برند در بازار خودرویی ما باشد. حال امروزه محصولات این شرکت تحت دو برند ام وی ام و چری عرضه می شوند و با توجه به تنوع و تعدد مدل ها، شاهد یک سبد کامل محصولات هستیم که از خودروهای کوچک درون شهری همچون 110S گرفته تا کراس اوری همچون X33S را شامل می شود. به این منظور شرکت مدیران خودرو برنامه ای را برای اصحاب رسانه فراهم کرد که سفری یک روزه به سمت منطقه زیبا و چشم نواز طالقان با دو محصول پر طرفدار این شرکت یعنی 550 و X33 را شامل می شود. تفاوت این برنامه با برنامه های دیگر در این است که خودروهای کارکرده که توسط مشتریان این دو برند در اختیار اصحاب رسانه قرار گرفته تا به بررسی وضعیت آن ها در مدل های کارکرده بپردازند. کارکرد 6 خودروی حاضر از 5 تا 50 هزار کیلومتر متفاوت بوده و هر کدام با توجه به شرایط کارکرد از وضعیت به نسبت متفاوتی برخوردار بوده اند.
برنامه را با 550 دنده دستی با کارکرد 43 هزار کیلومتر آغاز می کنیم. ام وی ام 550 به عنوان جایگزین مدل محبوب 530 شناخته می شود. سدان چینی که در دو نسخه دنده دستی و دنده اتوماتیک (CVT) عرضه می شود که به ترتیب 56.500 و 64.400 به صورت نقدی قیمت گذاری شده است، همچنین می توان نمونه های کارکرده آن را نیز از سامانه مخصوصی که مدیران خودرو به همراه گارانتی عرضه می کند را خریداری کرد.
از مشخصات ام وی ام 550 می توان به موتور 2 لیتری 4 سیلندر آن اشاره کرد که حداکثر قدرت 139 اسب بخار در دور 5750 و حداکثر گشتاور182 نیوتن متر را در بازه 4300 تا 4500 تولید می کند. وزن خودرو در نمونه دنده دستی به 1360 و در نمونه اتوماتیک به 1290 کیلوگرم می رسد.
سیستم تعلیق خودرو نیز در جلو از نوع مک فرسون و در عقب نیمه مستقل چندگانه با فنر لول است. از تجهیزات این خودرو نیز می توان به صندلی های چرمی، سیستم پخش mp3 با 4 بلندگو، سان روف برقی، دو کیسه هوای ایمنی و...اشاره کرد.
پیش تر به صورت اجمالی به این خودرو پرداخته ایم و این نوشتار را صرفا با هدف بررسی وضعیت موجود خودرو در کارکرد 43 هزار کیلومتری این خودرو دنبال خواهیم کرد.
پس از نشستن پشت خودرو و حرکت در اتوبان می توان متوجه عایق سازی به نسبت خوب خودرو شد که این مورد پیشرفتی به نسبت محصولات قبلی این شرکت است. در مدل دنده دستی شاهد نرمی مناسب تعلیق و فضای به نسبت خوب سرنشینان هستیم و سیستم تهویه مطبوع نیز با این که در بخش کمپرسور دچار ایراد بود و مالک برای برطرف کردن مشکل، این مسئله را به بعد از این برنامه موکول کرده بود، اما باز هم توانایی خنک سازی کابین را داشت.
وضعیت فرمان نیز با توجه به وزن سبک در سرعت های بالا ممکن است کمی چالش بر انگیز ظاهر شود اما به واقع به فرمان دهی خودرو ایرادی وارد نیست و ازاین نظر می توان محور جلوی این خودرو به همراه جعبه فرمان آن را یکی از بهترین ها در این رنج قیمتی دانست. ترمز خودرو نیز به اصطلاح پایین می گیرد که پس از کمی رانندگی می توان به شرایط کاری آن عادت کرد و از این نظر با عموم خودروهای معمول، همچون خودروهای منتج شده از پلت فرم پژو405 و 206 متفاوت است. در ادامه و مسیر جاده طالقان فرصتی دست داد تا وضعیت هندلینگ خودرو را نیز بررسی کنیم که باز شاهد فرمان پذیر خوب خودرو و عملکرد قابل قبول سیستم تعلیق بودیم.
مصرف سوخت خودرو نیز با توجه به تجربه مالک در حدود 9 لیتر در هر 100 کیلومتر است که البته در ترافیک سنگین شهری اندکی افزایش می یابد.
در نهایت مالک گله مندی خاصی به این خودرو نداشت و مشکلاتی از قبیل لاستیک سایی چرخ های عقب که در مورد جک J5 شایع است را رد کرد.
ام وی ام 550 در مقابل خود رقبایی همچون جک J5، تندر 90 اتوماتیک و حال دنا پلاس در نسخه دنده دستی را می بیند و در بازار سدان های صفر کیلومتر حال حاضر جز مطرح ترین گزینه ها در این بازه قیمتی محسوب می شود.
خودروی بعدی که برای تست و بررسی در نظر گرفته شده بود مدل X33S بود. مدل قبلی این خودرو با فروش بسیار خوب خود، توانست به عنوان یکی از موفق ترین کراس اورهای ارزان قیمت در نظر بگیرد و به دلیل همین سابقه خوب، حال با توجه به طراحی به روز خود و شرایط فروش مختلف این شرکت، با استقبال به نسبت خوبی همراه شده است. این خودرو نیز در دو مدل اسپرت و معمولی عرضه می شود که به ترتیب قیمتی برابر با 77.600 و 79.600 دارد.
موتور این خودرو نیز همانند مدل 550 از نوع 2 لیتری مجهز به جعبه دنده CVT 7 سرعته است و حداکثر قدرت آن معادل 139 اسب بخار و حداکثر گشتاور آن نیز معادل 180 نیوتن متر است. سیستم تعلیق آن نیز همانند مدل 550 است.
از امکانات این خودرو می توان به صندلی چرمی، سنسور پارک، سیستم تهویه اتوماتیک، کروز کنترل، سان روف، صفحه نمایش 8 اینچی لمسی، دوربین دنده عقب، رینگ 18 اینچی و کامپیوتر سفری اشاره کرد. در مدل اسپرت شاهد استفاده از سقف مشکی رنگ و سپرهای اسپرت تر هستیم و خروجی دوگانه اگزوز عقب نیز از دیگر تفاوت ها به نسبت مدل معمولی است.
خودروی مورد بررسی قرار گرفته کارکرد به نسبت کم 5 هزارتایی داشت اما نسخه دیگری نیز با کارکرد بالاتر در این برنامه حضور داشت که در مجموع تفاوت چندانی از لحاظ میزان عملکرد و شرایط کاری نداشتند. این خودرو مشکل ترمز به نسبت پایین 550 را ندارد و از این نظر بیشتر شبیه به خودروهای معمول بازار است. اما همچنان کولر خودرو پس از شتاب گیری به صورت کامل کمپرسور کولر را قطع می کند تا نیروی بیشتری به سمت چرخ ها روانه شود. این خودرو دارای دو حالت رانندگی eco و sport است که در جاده های کوهستانی حالت اسپرت و استفاده از حالت تیپ ترونیک جعبه دنده پیشنهاد می شود. فرمان خودرو نیز در تمامی شرایط نرم و سبک وزن احساس می شود و در مقام مقایسه در زمینه فرمان پذیری، در پس 550 قرار می گیرد. محور عقب خودرو نیز همانند دیگر کراس اورها کمی خشک به نظر می رسد. همچنین به دلیل ارتفاع نسبتا بالای بدنه نسبت به سطح زمین در گذر از پیچ ها راننده باید دقت بیشتری نسبت به ام وی ام 550 به خرج دهد.
در مجموع ام وی ام X33 نسل جدید به نسبت مدل های قبلی خود پیشرفت قابل توجهی را به نمایش می گذارد و از آن جا که با طراحی به روز داخلی و خارجی و گارانتی 5 ساله می تواند یکی از معدود انتخاب های اتوماتیک کم دردسر در این بازه قیمتی نامیده شود.
به خصوص در شرایطی که اکثر خودروهای کراس اوور خانوادگی جدید معرفی شده طی ماه های اخیر در بازار بیش از 100 میلیون تومان قیمت دارند و عرضه برخی برند های چینی با افت و خیز همراه است، می توان گفت که مدیران خودرو عملکردی پایدار را از خود نشان داده است و با گسترش شبکه خدماتی این شرکت طی چند ماه اخیر، زمینه لازم برای افزایش رضایت مشتریان در بلند مدت فراهم شده است، حال باید منتظر ماند و دید که در بازار نه چندان رقابتی این روزهای کشورمان، شرکت های دیگر هوش کافی برای درس گرفتن از سخت کوشی دوستان چینی را دارند یا خیر.