مقدمه
می توان از چری به عنوان یکی از مهمترین خودروسازان چین نام برد، این شرکت دولتی در زمینه صادرات خودرو پرچمدار خودروسازان چینی محسوب می شود و در بازار ایران نیز با ثبات ترین خودروساز چینی حاضر در میدان است که البته با همکاری بخش ایرانی (مدیران خودرو) بیش از 12 سال است که در بازار پر فراز و نشیب ایران حضوری فعال دارد.
حالا پای تازه ترین محصول چری به ایران باز شده است، مدل تیگو 7 که به نوعی پرچمدار خودروهای چری محسوب می شود و نقش مهمی را برای این شرکت بازی می کند، قرار است به عنوان کراس اووری کامل تر، چابک تر و البته گران تر از تیگو 5 در بازار ایران عرضه شود و به رقابت با کراس اوورهای خوش نام کره ای و مینی کراس اوور های اروپایی نظیر پژو 2008 و رنو کپچر بپردازد.
در هفته گذشته فرصتی دست داد تا در مسیر جاده های زیبای بین تهران تا ساری، چری تیگو 7 را به چالش بکشیم و آنچه در ادامه می خوانید ماحصل بیش 3 روز رانندگی و تست چری تیگو 7 در شرایط متفاوت آب و هوایی و مسیرهای متفاوت درون شهری، برون شهری و آفرود است.
طراحی خارجی
فرم خاص چراغ های جلو که شمایی نزدیک به بومرنگ دارد و جلو پنجره نسبتا کم ارتفاع و متفاوت را می توان مهمترین المان های ظاهری در چهره پردازی تیگو 7 نامید، با این حال امضای طراحی نسل تازه خودروهای چری که عبارت از خط افقی متصل کننده چراغ های جلو، جلوپنجره و نشان چری است، در این مدل نیز دیده می شود و با توجه به روشن بودن دائمی رشته LED های دی لایت، می توان گفت که طراحی ظاهری تیگو 7 مشابه هیچ خودرو دیگری نیست. در نمای جانبی به گفته جیمز هوپ، طراح ارشد چری، از نحوه جریان آب در اطراف قایق های کوچک الهام گرفته شده است و ماحصل اینکار خط شانه ای جذاب این خودروست که تا چراغ های عقب ادامه داشته است. بخش انتهایی نیز شامل طرحی نزدیک به نسل تازه کیا اسپورتیج به همراه فرم گرافیکی اسپرت چراغ ها می شود که بی شباهت به چراغ های نسل جدید فورد موستانگ نیست. اما با این وجود می توان طراحی خارجی تیگو 7 را زیبا و متفاوت دانست و بعید است که چنین طرح پخته ای در بلند مدت نیز موجب دلزدگی خریداران شود.
فضای داخلی
تیگو 7 به عنوان یک کراس اوور سایز متوسط و هم تراز با کیا اسپرتیج و هیوندای توسان طراحی شده است و در بخش داخلی نیز فضایی در حد و اندازه همین دو خودرو ارائه می دهد، طراحی داشبورد به خوبی شکل گرفته و طراحان با استفاده از دکمه های مجازی تعبیه شده بر روی نمایشگر 9 اینچی تا حد زیادی از شلوغی کابین کاسته اند، البته نبود لبه فوقانی برای این نمایشگر باعث می شود که در برخی شرایط خاص، نور خورشید مانع دید راحت سرنشینان شود اما در مجموع نقص آزاردهنده ای در کابین تیگو 7 وجود ندارد.
طراحی مجموعه دور سنج و سرعت سنج از سبک تازه خودروهای چری پیروی می کند و جهت حرکت عقربه سرعت سنج به شکل معکوس جهت حرکت عقربه دور سنج (ساعتگرد و پاد ساعتگرد) انتخاب شده است که در دقایق اولیه رانندگی تا حدی زیادی عجیب به نظر می رسد اما پس از مدتی به این تفاوت عادت خواهید کرد.
فضا سازی مناسبی در کابین خودرو انجام شده و به لطف قابلیت خواباندن صندلی های عقب، امکان حمل بارهای حجیم یا طویل نیز وجود دارد.همچنین جنس پلاستیک استفاده شده درون کابین نسبتا خوب به نظر می رسد و با توجه به شرایط سنگین تست های انجام شده بعید است که در بلند مدت شاهد به سر و صدا افتادن کابین خودرو باشید.
امکانات رفاهی
بسیاری از کراس اورهایی که این روزها با قیمتی کمتر از 150 میلیون تومان در بازار عرضه می شود از حیث امکانات و آپشن های رفاهی دچار کمبود هستند اما چینی ها در این زمینه دست پُر وارد کارزار رقابت شده اند و تیگو 7 در نسخه فول به امکاناتی نظیر دوربین 360 درجه، سقف پانورامیک مجهز به سانروف، 6 ایربگ، سیستم های پایداری، تهویه مطبوع اتوماتیک، سیستم رانندگی اقتصادی (ECO)، حسگرهای نور و باران، سیستم کنترل دمای تایرها، کامپیوتر سفری، صندلی راننده برقی با روکش چرمی و امکاناتی از این دست مجهز است و می تواند رضایت نسبی سرنشینان را از بابت تجهیزات رفاهی تامین کند.
مشخصات فنی و تجربه ی رانندگی
چری تیگو 7 برخلاف محصولات قبلی مدیران خودرو در ایران به یک موتور 1.5 لیتری توربو با قدرت 147 اسب بخار و گشتاور 210 نیوتن متر مجهز است، همچینن گیربکس 6 سرعته دوبل کلاچ این خودرو نیز کاملا جدید به نظر می رسد. این گیربکس نسبت به گیربکس محصولات اتوماتیک قبلی چری که عموما از گونه CVT بودند، برتری محسوسی دارد و نیروی خود را به چرخ های جلو می رساند. فنربندی تیگو 7 نیز در چرخ های جلو از گونه رایج مک فرسون و در محور عقب از مدل نیمه مستقل چند اتصالی انتخاب شده است و چنین آرایشی باعث پایداری نسبتا خوب و نرمی زیادی سیستم تعلیق شده که ماحصل آن در گذر از مسیرهای ناهموار منطقه پلور در اطراف کوه زیبای دماوند کاملا مشخص بود.
تیگو 7 همچنین از حیث قابلیت های حرکتی و شتاب گیری پیشرفت بسیار بزرگی نسبت به تیگو 5 محسوب می شود چرا که شتاب صفر تا صد این مدل در حدود 10.5 ثانیه اندازه گیری شد که حدود 5 ثانیه از تیگو 5 سریعتر است و چنین ارقامی از پیشرفتی 50 درصدی در تنها یک نسل حکایت می کند.
بر روی جاده نیز توانایی هایی تیگو 7 قابل قبول و راضی کننده به نظر می رسد، در واقع پس از فول بوست شدن توربو در دور 1750 دور بر دقیقه، روند شتاب گیری یکنواخت خودرو تا دور 5500 حفظ می شود و براساس تست های انجام شده تیگو 7 قادر است تا با فاصله ای محسوس، در شتاب گیری نسل تازه هیوندای توسان را شکست دهد.
با این اوصاف تیگو 7 می تواند در زمینه توانایی های حرکتی و هندلینگ حد قابل قبولی از لذت رانندگی را ارائه دهد، البته در زمینه واکنش پدال ترمز و میزان سفت شدن فرمان در سرعت های بالا جای بهبود وجود دارد، اما حتی با در نظر گرفتن این مسائل نیز باید گفت که لذت رانندگی جاده ای با تیگو 7 از پیشرفت فوق العاده ای نسبت به سایر خودروهای چینی موجود در ایران حکایت می کند و به خودروهای کره ای نسل قبل نزدیک شده است.
در طول تست، مصرف سوخت میانگین چری تیگو 7 بسته به شرایط رانندگی و نوع مسیر بین 8.5 الی 12.5 لیتر متغییر بود اما براساس تجربه بدست آمده از سه خودرو موجود در آزمایش می توان گفت که رقم متعادل در شرایط مسافرت کوهستانی در حدود 10.5 لیتر در یکصد کیلومتر است.
پایان سخن
شرایط بازار خودرو کشورمان به شکلی پیش می رود که بسیاری از خودروهای جدید نسبت به نسل قبلی خود کند تر و گران قیمت تر شده اند، برای مثال نسل تازه هیوندای توسان علیرغم کاهش قدرت و حجم موتور در حدود 35 میلیون تومان افزایش قیمت را تجربه کرده و به خودرویی در رنج قیمتی 190 تا 200 میلیون تومان مبدل شده است و همین رویه کم و بیش در مورد سایر خودروهای نیز در حال تکرار شدن است.
در چنین شرایط ناراحت کننده ای، چری تیگو 7 با قیمتی در حدود 130 میلیون تومان می تواند گزینه ای جالب توجه باشد و به عنوان انتخابی برای علاقه مندان به کراس اوور های نسبتا چابک مطرح شود، حالا باید منتظر ماند و دید که قیمت نهایی این مدل چگونه تعیین می شود و شرایط بازار پر رقابت کراس اوور های 100 الی 150 میلیونی با حضور تیگو 7 چه تغییری خواهد کرد.