شروع تست جاده ای
اواخر تابستان بود که پس از رونمایی از ام وی ام X33S در نمایشگاه مشهد، که به نام X33S شناخته می شود، تست جامعی را از این خودرو در داخل شهر منتشر کردیم و به بررسی جدیدترین شاسی بلند ام وی ام پرداختیم. تستی که در شهر انجام شد و در آن قسمت های مختلف این خودرو را مورد بررسی قرار دادیم که می توانید در صفحه تست و بررسی ام وی ام X33S مشاهده کنید. حال پس از گذشت حدود 2 ماه، استقبال بسیار مشتریان از این خودرو، شرکت مدیران خودرو را وادار کرد تا تبلیغات گسترده تری را برای این خودرو انجام دهد و روز سه شنبه، 25 آبانماه بود که خودروبانک به همراه جمعی از خودرونویسان و خبرنگاران خودرویی، به تست جاده ای و دقیق تر این خودرو پرداخت و ام وی ام X33S را نه تنها در جاده های چالوس، بلکه در مقاطعی، قابلیت آفرودی آن را نیز محک زد و در ادامه می توانید تجربه ما از این خودرو را در شرایط مختلف جاده ای بخوانید.
چهره جدید ام وی ام
اجازه دهید قبل از هر چیز توضیحاتی در مورد چهره و ظاهر این خودرو بدیم. چینی ها علیرغم پیشرفت چشمگیر خود در بخش طراحی، با گذشت زمان خودروهای خود را بیشتر شبیه خودروهای موفق دیگر می سازند که نمونه ی آن را نیز می توانید در ام وی ام 315 جدید ، چری آریزو 5 و یا حتی لیفان 820 نیز مشاهده کنید. ام وی ام X33S نیز از این قاعده مستثنی نیست و از نظر ظاهری مخصوصاً نسبت به مدل قبلی، پیشرفت چشمگیری داشته است. شاید اولین موردی که بسیار جلب توجه کند این مورد است که در مدل اسپرت، سقف خودرو به رنگ مشکی طراحی شده که به نظر نگارنده شاید به مذاق بعضی خوش نیاید و در مقابل برای بعضی جوانان حتی نقطه قوت محسوب می شود. قسمت دومی که دستخوش تغییرات اساسی شده، طراحی جلوپنجره و نمای جلویی است که باید آن را نسبت به قبل یک قدم رو به جلو دانست که X33S را به خودروهای روز نزدیک تر کرده است. کمترین تغییرات را در نمای جانبی شاهد هستیم، جایی که بارزترین تغییر استفاده از رینگ های اسپرت 5 پر دوبل است که حقیقتاً طراحی زیبایی دارند. نمای عقبی نیز تغییرات جزئی و نه کلی را به خود دیده است ولی در کل بهتر از قبل شده است، و به جز وجود سر اگزوزهای نمایشی که حتی داخل آنها پر شده و خروجی اگزوز از قسمت چپ و زیر سپر بیرون زده است، باقی قسمت ها در این نما نمره قبولی را می گیرند.
اما بدون اغراق بزرگترین پیشرفت این خودرو در داخل آن است، جایی که بیشترین و البته مفیدترین تغییرات را دارد. دیگر از آن داشبورد قبلی با طرح کاملاً کسل کننده خلاص شده ایم و تمامی بخش ها همانند خودروهای جدید بازار هستند. از نشان دهندهها و غربیلک فرمان گرفته تا صفحه نمایش نصب شده در داشبورد وسط. نکاتی که شاید نظر هر بیننده ای را به سوی خود جلب کند، نوارهای قرمز رنگی است که دور خروجی های تهویه مطبوع و یا قسمت های دیگر کابین قرار گرفتند و نمای داخل اتاق را بسیار زیبا و اسپرت جلوه داده اند. همچنین صفحه نمایش میانی داشبورد و نوع طراحی دور آن که به امتداد صفحه پشت کیلومتر شمار است، هماهنگ و جذاب هستند.
مورد دیگر قابل اشاره، نوع نمایش شمارنده های پشت کیلومتر شمار است که اعداد به صورت عمودی بر خطوط نمایش داده شده اند و ما را به سرعت به یاد نمایش مشابه در خودروهایی نظیر تویوتا کرولا و یا فورد ماستنگ نسل قبل می اندازد.
سطح تجهیزات
در خصوص تجهیزات، ام وی ام در مقایسه با رقبای هم قیمت خود در وضعیت خوبی قرار دارد و به راستی در این مورد چینی ها هیچ وقت کم نگذاشته و هر خودرویی از آنها در هر رنج قیمتی مملو از تجهیزات و امکانات گوناگون است. به گفته ی سازنده ۱۸۰ آیتم در این خودرو تغییر کرده اند که برخی از آن ها شامل مواردی مانند وجود دو حالت رانندگی، Eco Mode برای کاهش مصرف سوخت و Sport Mode برای رانندگی پرشتاب، کاهش صدای ورودی به کابین طبق استاندارد NHV، سنسور و دوربین دنده عقب، نمایشگر ۸ اینچی لمسی، بلوتوث با قابلیت اتصال به تلفن همراه، تریم داخلی دو رنگ، صندلیهای چرمی با دوخت قرمز، رینگهای آلومینیومی ۱۷ اینچی، کاور جدید لاستیک زاپاس، بدنهی دور رنگ در مدل اسپرت و وجود کیت سر اگزوز در دو سمت سپر عقب هستند.
عملکرد خودرو در جاده چالوس و آفرود
شاید تمام این مقاله را برای این قسمت آماده کرده باشیم تا تجربه خود را از چندین ساعت رانندگی با ام وی ام X33S در جاده چالوس و کمی هم آفرود سبک به اشتراک بگذاریم. تمامی طول مسیر، ام وی ام های آماده شده با پنج سرنشین بزرگسال بودند و در جاده هر فشاری را هم که فکر کنید به این خودروهای زبان بسته آوردیم.
همانطورکه می دانید در یک خودروی 2 لیتری سوار بودیم که می توانست 136 اسب بخار و 180 نیوتن متر را تولید کند. توانی که تقریباً در رنج متوسط خودروهای بازار است. گیربکس استفاده شده روی این خودرو از نوع CVT است و یک دکمه در سمت چپ فرمان، روی داشبورد قرار داشت و می توانستیم نوع رانندگی را به صورت Eco و یا Sport کنیم که تقریباً نگارنده از اول سفر اقدام به تغییر آن به اسپرت کرد. کشش خودرو در جاده های پرچیچ و خم و البته زیبای چالوس خوب بود. باید اعتراف کنیم که با 5 سرنشین، احساس کاستی در آن وجود نداشت و راضی کننده بود اما در مواقع سبقت گرفتن، آن شتاب مورد نظر و به قول معروف "از جا کنده شدن" به دست نمی آمد و شتاب گیری به صورت آرام انجام می شد که می توان این را به دلیل پر بودن خودرو و همچنین عملکرد گیربکس CVT بدانیم (البته این نکته هم قابل تذکر است که نباید از این خودروی 136 اسبی، انتظار قدرت موتور لندکروز 8 سیلندری را داشته باشیم!). همین عملکرد CVT باعث می شود که راننده در حالت های معمولی رانندگی در حالت D بماند و به رانندگی آرام خود ادامه دهد و از ضرایب پیوسته این نوع گیربکس استفاده کند ولی در مواقع ضروری مثل شتاب گیری، دنده را روی حالت تعویض دستی گذاشته و اقدام به تعویض دستی دنده ها کند (این خودرو به صورت دستی 7 سرعته می باشد) و باعث می شود کنترل دور موتور و کشش پیشرانه به صورت مناسب تری انجام شود و همین کار سبب سبقت های بهتری می شود بطوریکه در بسیاری از مسیر دنده ها را به صورت دستی تعویض می کردیم و عملکرد پیشرانه و گیربکس نیز در این حالت بسیار رضایت بخش تر بود.
در ادامه راه و در جوار رودخانه کنار جاده، و بعد از عکاسی سعی کردیم دو چرخ جلو را به آب بزنیم و کمی در مسیر گل آلود کنار رودخانه، عملکرد آن را بسنجیم. درست است که این خودرو یک شاسی بلند محسوب می شود، اما به عنوان یک خودروی تک دیفرانسیل نباید از آن انتظار همان لندکروز 8 سیلندری (!) را داشته باشیم اما همین ارتفاع بیشتر خودرو نسبت به خودروهای معمول بازار و همچنین چرخ های پهن، باعث می شود تا قابلیت های آفرودی مناسب تری داشته باشد و کمی جرات ماجراجویی را بدهد. در این مرحله ام وی ام X33S توانست بدون مشکلی و البته با کمی مهارت رانندگی از گل ها و شرایط ناهموار کنار رودخانه جان سالم بدر برد و به راحتی خود را به جاده برگرداند.
اما اصلی ترین قسمت تست خارج از جاده ای که از ام وی ام X33S گرفتیم، کنار رودخانه ای بود که از راه پرپیچ و خمی به آن رسیدیم. با توجه به اینکه خودروی امداد مدیران خودرو نیز همراه ما بود، تصمیم گرفتیم از این رودخانه که کف آنرا سنگ های بزرگی تشکیل می داد گذر کنیم! کاری که اصلاً به شما توصیه نمی کنیم به تنهایی انجام دهید. اتفاق جالبی که رخ داد، عبور چندین باره ما از این رودخانه بود و ارتفاع خوب این خودرو باعث شد تا مشکلی برای این کار نداشته باشیم و این روند را تا قبل از غرق شدن خودرو پیش بردیم! حتی در مواقعی کف خودرو به سنگ های کف رودخانه برخورد می کرد اما خوشبختانه مهارت لازم راننده و علمکرد خوب خودرو باعث شد تا مشکلی پیش نیاید و خودروی امدادی تنها به مشاهده و گرفتن عکس از ما مشغول باشد!
در مسیر برگشت و پس از 13 ساعت تست مداوم خودروها، با رانندگی آرام مسیر چالوس به سمت تهران بازگشتیم و در تمامی مسیر سعی کردیم رانندگی آن را بسنجیم. خودرو در پیچ ها چسبندگی نسبتاً مناسبی دارد و گیجی در فرمان پذیری آن دیده نمی شود اما قطعاً هندلینگ آن نسبت به مدل قبلی ارتقاء یافته و مطمئناً تا رسیدن به خودروهای روز دنیا کماکان فاصله دارد، اما باید گفت که فاصله خود را تا کره ای ها کم کرده و اگر این روند را ادامه دهد، شاید در سال های آتی، این فاصله کمتر و کمتر هم بشود.
قیمت ام وی ام X33S چقدر است؟
ام وی ام X33S در حال حاضر قیمتی در حدود ۷۵ الی ۷۷ میلیون تومان دارد و میتوان در بازار صفر کیلومترها رقبایی مانند جک S5 دنده دستی ، لیفان X60 اتوماتیک را برای این خودرو نام برد. ام وی ام X33S را باید خودرویی با طراحی بروز، امکانات مناسب و البته شاسی بلندی ارزان قیمت دانست که یکی از مزایای آن شرایط فروشی است که مدیران خودرو برای آن در نظر گرفته و توانسته طیف وسیعی از مشتریان بالقوه را راضی به خرید آن کند. ام وی ام X33S را باید شاسی بلند متوسط شهری بدانیم که با قیمت مناسب، برای خانواده هایی مناسب است که شرایط پرداختی برای آنها فاکتور مهمی محسوب می شود و در مقابل از خودروی خود تجهیزات رفاهی مناسب، فضای بار خوب، چهره بروز را خواهند گرفت و در کنار استفاده شهری می توانند نیم نگاهی هر چند کوتاه به مسیرهای خارج از جاده نیز داشته باشند.
در انتها جا دارد از شرکت مدیران خودرو برای هماهنگی این تست کمال تشکر را داشته باشیم و بهتر است که دیگر شرکت های خودرویی نیز بتوانند چنین شرایطی را برای تست بهتر خودروهایشان فراهم کنند.
در جدول زیر مشخصات فنی این خودرو آورده شده اما برای مشاهده لیست کامل تجهیزات می توانید به صفحه مشخصات فنی ام وی ام X33S مراجعه کنید.
مشخصات فني |
مدل | ام وی ام X33 اسپرت |
پيشرانه | چهار سیلندر خطی |
حجم موتور | 1971 سی سی |
حداکثر قدرت | ۱۳۶ اسب بخار در ۵۷۵۰ دور بر دقیقه |
حداکثر گشتاور | ۱۸۰ نیوتون متر در ۴۳۰۰ تا ۴۵۰۰ نیوتون متر |
شتاب رسمي | حدود 13 ثانیه |
حداکثر سرعت | 175 کیلومتر در ساعت |
وزن | 1420 کیلوگرم |
قيمت | در حدود ۷۵ الی ۷۷ میلیون تومان |