اواخر شهریورماه امسال، مدیاموتورز نمایندگی رسمی MG در ایران به معرفی و نمایش جدیدترین محصول خود در کشور یعنی ام جی جی تی پرداخت که قرار است به عنوان جایگزینی برای ام جی 350 در بازار کشور فعالیت کند. حال مدیاموتورز برای آشنایی بهتر مخاطبانش با ام جی جی تی ، آن را همراه با کراس اوور ام جی GS امروز به پیست آزادی آورده تا توسط خودرونویسان و عاملیت های نمایندگی مدیاموتورز تست و بررسی شود. خودروبانک نیز در این رویداد حضور داشت که در زیر شرح تست و بررسی ام جی جی تی MG GT را می توانید مطالعه کنید.
طراحی
پیش از شروع بحث اصلی که آزمایش رانندگی باشد، میخواهیم چند خطی در مورد مشخصات فنی و یا سبک طراحی این ماشین صحبت کنیم که البته پیش تر در مراسم رونمایی از ام جی جی تی صحبت کوتاهی داشته ایم. مشخصاً اولین چیزی که از ام جی جی تی در ذهنتان نقش میبندد، یک طراحی نزدیک به ام جی 6 خواهد بود، ولی اگر به جزئیات کار دقت کنید یک طراحی کامل جدید و متفاوت، ولی با همان سبک طراحی را شاهد خواهید بود. به عنوان مثال جلوپنجره ام جی جی تی MG GT همانند سایر محصولات این کمپانی است، ولی در لابهلای آن یکسری ستون عمودی کار شده و قسمت لوگوی آن هم بزرگتر از ام جی 6 کار شده است تا متفاوت به نظر برسد، چیزی درست شبیه به جلوپنجره ام جی GS با ستونهای عمودی داخل آن، اما اگر کلی بخواهیم بررسی کنیم، میتوان گفت که این خودرو یک بدنه عضلانیتر داشته و از فاکتورهای طراحی بهتری سود میبرد که چهره آن را جسورتر از برادرانش کرده است.
اگر بخواهیم کمی عمیق تر به طراحی بپردازیم، بیشتر از همه چراغهای پیشانی هستند که در قسمت جلوی ماشین خودنمایی میکنند و بعد از آن هم مجموعه سپر با مه شکنهای زیبای خود است که چشمها را به تسخیر در میآورند، اما برعکس دیگر خودروهای بازار، جلوپنجره رادیاتور چندان نقش مهمی در چهره ام جی جی تی ایفا نمیکند، ولی باز هم نسبت به مدلهای کنونی خشنتر شده و میتوان امضای جدید ام جی که قبلاً در مدل ام جی GS مشاهده کرده بودیم را در ام جی GT نیز ببینیم.
طراحی عقب خودرو هم با چراغهای متصل به هم و بدنهای حجیم و عضلانی، بدون شک یادآور هیوندای آزرا خواهد بود که میتواند برای MG GT در مقابل رقبا یک پوئن مثبت به حساب آید. صدای موتور بسیار پر طنین است و سقف شیب دار ماشین یک تنه جور جذابیتهای ظاهری و القای یک طراحی اسپرت به مخاطبانش را کشیده است.
از سیستمهای پایداری نصب شده روی این خودرو هم می توانیم به سیستم های ABS ، EBD ، CBC ، VSC ، MSR ، TCS ، HAS اشاره کنیم که مهم ترین سیستم های این ماشین هستند. همچنین از تجهیزات بکار رفته روی این خودرو می توانیم به سیستم تهویه خودکار، روکش چرمی غربیلک فرمان، سانروف، صفحه نمایش 7 اینچی، بلوتوث، 6 بلندگو و سنسور پارک عقب اشاره کنیم.
مشخصات فنی
بعد از صحبت در مورد طراحی، به مبحث جذاب تر مشخصات فنی خواهیم رسید که در قدم اول اطلاعاتی در مورد ابعاد و شاسی این خودرو به ما می دهد که در طول 4612 میلی متری، عرض 1804 میلی متری و ارتفاع 1488 میلی متری خلاصه شده است. مدیا موتورز برای عرضه این محصول در بازار کشور دو پیشرانه مختلف 1.4 لیتری و 1.5 لیتری را تعیین کرده بود، ولی این روزها تنها نسخه 1.5 لیتری عرضه شده است.
به طور دقیق تر، پیشرانه 1.5 لیتری نصب شده بر روی این ماشین، تقریباً همان مدل پیشرانه ای است که بر روی ام جی 350 هم مورد استفاده قرار می گرفت، با این تفاوت که حالا به این موتور پرخوران های هوا (توربوشارژر) نصب شده تا قدرت نهایی آن را در 5500 دور بر دقیقه به حداکثر 127 اسب بخار و همچنین گشتار آن را هم به 210 نیوتن متر با نوسان دور موتور بین 2000 الی 4400 دور بر دقیقه برساند.
وظیفه تبدیل و انتقال این نیرو به جعبه دنده ای 6 سرعته اتوماتیک محول شده است تا شتابی صفر تا صد 9.8 ثانیه ای و حداکثر سرعتی حدوداً 200 کیلومتر بر ساعتی برای ام جی جی تی به ارمغان بیاورد. درست است که این نیرو برای پیشرانه ای توربوشارژر آن هم 1.5 لیتری شاید آنچنان جذاب به نظر نرسد، ولی درعوض مصرف سوخت ترکیبی 7.5 لیتری و همچنین استاندارد آلایندگی یورو 5 برای صاحبش خواهد داشت. البته جعبه دنده ای 6 سرعته دستی هم برای این مدل وجود دارد که به نظر نمی رسد مدیا موتورز آن را به کشور بیاورد.
تجربه رانندگی
با ورود به داخل کابین، با فضای خوب و نسبتاً بروزی مواجه خواهید شد، ولی این فضا در نوع خود مشکلاتی هم دارد که به ترتیب در کنار مزیت هایش مرور خواهیم کرد.
اول از همه اینکه غربیلک فرمان می توانست بهتر و قشنگ تر طراحی شود و برای القای بهتر حس یک خودروی اسپرت به مخاطب، انتهای آن را به صورت D کات در بیاورند که متاسفانه شاهد چنین چیزی در غربیلک فرمان نیستیم، اما در پشت آن یک صفحه کیلومتر بسیار خوب طراحی شده است که بیشتر با خصوصیات اسپرت این ماشین سازگاری دارد. مواد بکار رفته در کابین در قسمت روکش های چرمی صندلی ها خوب است ولی کیفیت مواد بکار رفته برای داشبورد در حد قابل قبول است و به نظر می رسید می توانست در سطح بالاتری هم باشد. الگوی طراحی شده برای کنسول مرکزی هم تاحدودی ساده به نظر می رسد و همین موضوع می تواند به نفع هیوندای الانترا ، کیا سراتو ، میتسوبیشی لنسر و یا دیگر رقبای این خودرو تمام شود، هرچند میتوان سقف پایین برای سرنشینان عقب را هم اضافه کرد.
در نهایت نوبت به تست میدانی این سدان اسپرت مدیاموتورز رسید، به همین منظور کلید را درون جاسوئیچی قرار داده و آن را چرخاندیم تا پیشرانه 1.5 لیتری توربوشارژر آن جان بگیرد.
با فشردن پدال گاز و پس از چند لحظه رانندگی با سدان ام جی جی تی، قطعاً متوجه تاخیر اندک توربوشارژر خواهید شد که البته این مشکل را میتوان در اکثر موتورهای دارنده توربوشارژر مشاهده کرد که برخی از آنان مشکل حادتری دارند و برخی دیگر هم تاخیری جزیی در لحظه شتاب گیری احساس می شود و این ماهیت کلی سیستم های توربو است.
در حین حرکت در پیست و فشار بالا روی خودرو سر پیچ ها، متوجه کمی کم فرمانی ام جی جی تی خواهید شد، به این دلیل که توزیع وزن مناسبی صورت نگرفته و سیستم تعلیق عقب به صورت یکپارچه با میلههای پیچشی ساخته شده است تا هزینهای کمتر به مشتری متحمل شود، ولی خب به دلیل نرمی سیستم تعلیق عقب همچنان میتوان چسبندگی چرخهای عقب را حفظ کرد.
البته این مشکل زمانی به وجود میآید که شما با سرعت نسبتاً زیاد در پیچ نسبتا تندی قرار داشته باشید و شاید در استفاده های روزمره اصلاً این موضوع حس نشود.
سیستم ترمز عملکرد بسیار مطلوبی از خود نشان میدهد و برای استفاده های روزمره و شهری حس اطمینان را به راننده القا می کند.
قیمت و رقبا
مدیا موتورز برای ام جی جی تی قیمت 115 میلیون تومان را در نظر گرفته است. قیمتی که آن را در کنار مزدا 3 قرار می دهد و به نظر می رسد MG GT بیشتر نظر مخاطبانی را جلب کند که به دنبال خودرویی اسپرت، متفاوت و از نظر ظاهری متمایز از خودروهای بازار در این رنج قیمتی می گردند.
مشخصات فنی |
مدل | ام جی جی تی MG GT |
پیشرانه | 4 سیلندر 16 سوپاپ |
حجم موتور | 1498 سی سی |
حداکثر قدرت | 127 اسب بخار در 5500 دور در در دقیقه |
حداکثر گشتاور | 210 نیوتن متر در 2000 دور در دقیقه |
شتاب رسمی | 9.8 ثانیه |
مصرف سوخت ترکیبی | 7.5 لیتر در هر صد کیلومتر |
وزن | 1350 کیلوگرم |
قیمت | 115 میلیون تومان |