آزمایش و نوشته: امین امیری فر
عکس: احمد رکابی
مقدمه
اتومبیل های تولید انبوه برای اکثر مردم فقط حکم یک وسیله را دارند که میبایست با کمترین هزینه و دردسر در خدمت انسان قرار گرفته و بعد هم مثل یخچال، تلویزیون یا هرکالای دیگری با نمونه روز معاوضه شوند، اما برخی دیگر به این موجودات شگفت انگیز با دید متفاوتی می نگرند و احساس می کنند ماشین هم مثل یک اسب زیبا و قوی نیازمند رسیدگی است تا بتواند بهتر به انجام وظایف خود بپردازد، این افراد همیشه اتومبیلشان را تمیز نگه می دارند و سرویس ها را به موقع انجام میدهند و بعضاً با تعویض رینگ و لاستیک و مواردی از این دست شخصیت خاص تری به ماشین خود می بخشند.
اما یک دسته ی سوم هم داریم که گویی سرنوشتشان با ماشین گره خورده. این عاشقان اتومبیل، خودرو را شایسته توجهات بسیار بیشتری می دانند و معتقدند وسیله نقلیه شان میبایست به چیزی فراتر از آنچه انتظار میرود تبدیل شود. هرچند این افراد نسبت به کل جامعه در اقلیت به سر می برند اما تعدادشان آنقدر زیاد هست که هم خود خودروسازان به فکر تیونینگ محصولات استانداردشان بیافتند و هم تعداد زیادی کمپانی مستقل به ساخت و ارائه انواع قطعات اسپرت ترغیب شوند.
امروز می خواهیم با یکی از اتومبیل های ارتقاء یافته موجود در تهران که توسط یکی از هموطنان خوش ذوق و با سلیقه، جهت استفاده ی روزمره و شهری (و نه مسابقات) تیون شده همراه شویم تا ضمن بررسی کلی، برای آن دسته از دوست داران خودرو که به تیونینگ علاقه مند هستند اما هیچ گونه تجربه و آشنایی با مراحل کار ندارند اطلاعاتی مختصر و مقدماتی ارائه دهیم.
معرفی اتومبیل
مزدا 323FL زمانی پا به کشور گذاشت که بازار خودرویی کشور از امروز هم محدودتر بود. در نتیجه علیرغم موتور نه چندان قوی و آپشن های کمی که داشت (هرچند بعداً در تیپ های بالاتر به آنها اضافه گردید) توانست با تکیه بر چهره دوست داشتنی و سواری راحت به فروش مناسبی دست پیدا کند. البته مزدا هم این استقبال مردم را بی پاسخ نگذاشت و با استهلاک پایین و کیفیت فنی مناسبش خود را به عنوان یک اتومبیل قابل اعتماد در میان مردم معروف کرد و این قضیه باعث شد که هم مسیر برای ارائه فرزندانش در کشور هموار شود و هم اینکه خود بعد از گذشت این همه سال همچنان مشتریان خاص خود را حفظ نماید. سعی میکنیم در ادامه مقاله ضمن بررسی تغییرات انجام شده نیم نگاهی هم به برخی ویژگی های اصلی این پیرمرد ژاپنی داشته باشیم.
طراحی خارجی، داخلی و تغییرات اعمال شده
مزدا 323 در اکثر زوایا اتومبیل زیبایی بوده و حتی هنوز هم هست. در واقع به جز ارتفاع کم سپر عقبی و سایز چرخ ها که از ابهت و حالت اسپرت مزدا کاسته اند نمی توان ایراد چندانی به طراحی ظریف و جوان پسندانه اش گرفت. اما این قیافه ساده و متین برای عاشقان اتومبیل اصلاً کافی نیست! جدا از اینکه خشونت و جسارت خیلی زیادی ندارد، به هر حال یک اتومبیل تولید انبوه است و یک خودرو تولید انبوه هم هر چقدر که زیبا باشد باز هم پس از مدتی تکراری و خسته کننده خواهد شد. پس باید دست به کار شویم! از زیرسپر های ساده گرفته تا کیت های بدنه معروف (و یا طرحی مختص اتومبیل شما) بهمراه رینگ های کوچک و بزرگ و رنگ آمیزی های خاص و ... برای رسیدن به این هدف قابل استفاده هستند که انتخابشان به سلیقه و وقت و از همه مهم تر پول توی جیبتان بستگی دارد.
اما قبل از بررسی اجازه دهید یکی دو نکته کلی بگوییم. اگر یک اتومبیل ارتقاء یافته دیدید، تصور نکنید می شود بخشی از زیبایی آن را به عاریت گرفته و اتومبیلتان را اندکی جذاب تر نمایید! این یک اشتباه بزرگ در تیونینگ ظاهری خودرو است چرا که تمامی قطعات میبایست در کنار یکدیگر و هماهنگ با هم زیبا دیده شوند. چه بسا استفاده از کیت بدنه و باله ای بزرگ برای اتومبیلی بدون رینگ اسپرت و ارتفاع مناسب نتیجه کاملا معکوس داشته باشد. مثل فردی با تی شرت و شلوارک اسپرت که تیپش را با کفش های مردانه ی مجلسی، ست کرده باشد! خوب حتی در صورت استفاده از بهترین برند های دنیا هم نتیجه ی کار فاجعه آمیز خواهد بود! در مورد اتومبیل هم همین طور است. ضمناً اگر از کیت های طراحی شده مختص یک خودرو استفاده نمی کنید همیشه باید سایز و حالت کلی بدنه را در نظر داشته باشید تا هارمونی اتومبیل از بین نرود. مثلا هود کاپوت پونتیاک فایربرد به درد تویوتا یاریس نخواهد خورد! چقدر پرحرفی کردم(!)، انگار یادم رفته که هدفان برسی اتومبیل پیش رویمان است.
پس برویم سراغ میهمانمان. مالک برای این 323 خوش شانس کیت بدنه مزدا اسپید را برگزیده که این کیت در تلفیق با سلیقه و خلاقیت های فردی چهره ی اتومبیل را خشن تر و در عین حال زیباتر از قبل نموده است. سپر جلو با ورودی هوای بزرگتر هم ظاهر بهتری نسبت به قبل پیدا کرده و هم هوای بیشتری به قلب پر حرارت تقویت شده خودرو خواهد رساند، در طرفین این قسمت دو پروژکتور بزرگ ساده قرار گرفته اند که حال و هوای مسابقه دادن در جاده های مه آلود کوهستانی را برای انسان تداعی می کنند. به نظر می رسد ارتفاع و زاویه سپر نیز جریان هوا را بهتر کنترل کرده و فشار رو به پایین را بهبود خواهد بخشید. تغییرات دیگری از جمله تعویض چراغ های جلو و استفاده از طرح فیبر کربن در جلو پنجره و آیینه ها پروژه ی جراحی زیبایی صورت اتومبیل را به اتمام رسانده اند و کم کم میتوانیم به سراغ سایر زوایا برویم.
در قسمت جانبی قبل از هر چیز رینگ های BBS هفده اینچی که با تایرهای دانلوپ 205/45/ZR17 محصور شده اند جلب توجه میکنند که با کاهش ارتفاع اتومبیل توسط فنر های TEIN و استفاده از رکاب اسپرت بدن این سامورایی 12 ساله (مدل 1383 شمسی) را جذاب تر از قبل نشان میدهند. کناره سپرهای جلو و عقب هم در زیبایی و هماهنگی بیشتر این قسمت از اتومبیل تاثیر مثبتی داشته است. در انتهای خودرو بیش از همه بلند شدن سپر عقب خوشایند میباشد چرا که در 323 این سپر به قدری کوتاه است که در برخی زوایا حتی زیر اتومبیل دیده میشود! یک اسپویلر کوچک روی شیشه و باله ای به روی صندوق هم قرار گرفته که در کنار چراغ هایی با چیدمان متفاوت و اسپرت و اگزوزی ترسناک(!) ضمن حفظ هماهنگی کلیه قسمت ها با یکدیگر، جسارت و قدرت بیشتری به مزدا بخشیده اند.
اما بلافاصله پس از نشستن پشت فرمان با نشانگر های بوست توربو و فشار و دمای روغن Defi روبرو میشویم، سیستم صوتی نیز با پخش تصویری آلپاین و مخلفاتش ارتقاء یافته و ریزه کاری هایی مثل تعویض سردنده و نشانگر دمای داخلی/ خارجی و واید بند (Wideband) AEM هم روی اتومبیل دیده میشوند. البته میتوان از صندلی های اسپرت و تودوزی های زیباتر هم برای بالابردن جذابیت داخل خودرو استفاده نمود که این ها بسته به هدف از تیونینگ و سلیقه شما میتوانند متفاوت باشند.
در مورد هزینه های انجام شده برای زیباسازی این مزدا نمی توان رقم دقیقی را عنوان کرد چرا که اولاً بسیاری از قطعات، چند سال پیش خریداری شده اند و در نتیجه تخمین قیمت روزشان دشوار است و در ثانی ممکن است بسته به انصاف فروشنده و کیفیت مورد انتظار شما قیمت ها بازه ی بیشتری پیدا کنند؛ اما در هر صورت برای دانستن قیمت حدودی باید بگوییم که مالک چیزی در حول و حوش 15 میلیون تومان برای بهبود چهره ی خارجی و داخل کابین هزینه نموده که تازه این ها جدای از سیستم صوتی و تقویت قسمت های فنی است که خود داستان جداگانه ای دارند (البته ناگفته نماند که مواردی مثل تنظیم ارتفاع، تعویض رینگ و لاستیک و گیج های اضافه شده به جز بحث زیبایی تغییرات فنی هم به حساب می آیند اما ما اینجا قیمتشان را با قطعات ظاهری در نظر گرفتیم).
ارتقاء ویژگی های فنی
323 های گروه بهمن با موتور 1.6 لیتری (حجم دقیق 1598 سی سی) تنفس طبیعی 16 سوپاپه از نظر قدرت و شتاب چندان آش دهن سوزی نبودند. البته این خودروی محبوب با وجود موتور نه چندان قوی که 106 اسب بخار قدرت در دور 5500 و 145 نیوتن متر گشتاور در دور 4500 تولید می کرد، عملکرد خیلی وحشتناکی هم نداشت و مدل دنده ای اش در 11.6 ثانیه (برخی منابع 10.8 ثانیه) به مرز 100 کیلومتر بر ساعت می رسید. ولی همچنین با وجود رقبایی مثل زانتیا و آوانته، 323 گزینه ی مناسبی برای عاشقان شتاب و سرعت به نظر نمی آمد. حال بماند که در کلاس هاچ بک، 206 تیپ 5 (البته با لوازم یادش به خیر فرانسوی!) با قیمت بسیار کمتر نیز از پس این اتومبیل بر می آمد.
اما فکر نکنید مزدا نا امید شده. همانطور که یک انسان معمولی با سلاح گرم از پس بسیاری از قدرتمندان بر خواهد آمد، سلاحی به نام توربو که می تواند یک مزدای معمولی را به یک قاتل بیرحم تبدیل کند که دیگر نه تنها ترسی از 2 لیتری های تنفس طبیعی نداشته باشد، بلکه حتی برای مبارزه با قویتر ها هم لحظه شماری کند. اجازه بدهید پیش از آغاز بررسی تغییرات فنی هم چند نکته ابتدایی بگوییم. قبل از هر چیز اتومبیل مناسبی انتخاب نمایید؛ البته روی کاغذ هر خودرویی حتی پیکان وانت یا ام وی ام 110 سه سیلندر هم قابلیت تیون شدن را دارند اما پتانسیل برخی خودروها از نظر طراحی، بازدهی و فراوانی لوازم اسپرت و ... برای این هدف بیشتر است. ضمناً بهتر است قطعات یدکی فابریک هم نایاب نباشند چرا که در اتومبیل های تقویت شده قطعات اصلی در معرض خرابی بیشتری قرار خواهند گرفت.
قبل از شروع به کار هدف خود از تیونینگ را تعیین کنید تا بر اساس یک چهارچوب مشخص پیش روید. همانطور که در بخش ظاهری، تناسب و هماهنگی لازمه کار عنوان شد در بخش فنی هم همینطور است. مثلاً افزایش هوای ورودی به موتور بدون تغییر در سیستم پاشش سوخت و بهبود خروج گازها و یا بدون انجام محاسبات دقیق، نتیجه ی دلخواه را به شما نخواهد داد. یا مثلاً تقویت موتور بدون هماهنگی با گیرباکس و سیستم خنک کننده و ترمزها ممکن است خراب کاری به بار بیاورد. جدا از همه این ها در نظر داشته باشید که بخش اعظمی از هزینه شما روی اتومبیل غیر قابل بازگشت است، پس روی پولی که خرج می کنید به عنوان یک سرمایه قابل وصول حساب نکنید؛ و در آخر اینکه امنیت خود و سایرین را با صرفه جویی های اشتباه و خرید کالاهای بی کیفیت (مثل رینگ های ضعیف و شکننده ارزان قیمت) به خطر نیندازید. خوب نصیحت های پدربزرگ تمام شد! برگردیم سراغ مزدای خودمان!
مالک برای تقویت قلب این 323 از توربو Garrett GT2554 ، سوزن های 550CC مزدا RX7 و اینتر کولر GReddy استفاده نموده که این مجموعه با مواردی نظیر یاتاقان های ACL RACE، پورت و پولیش سرسیلندر، فیلترهوای 360 درجه K&N، سیستم اگزوز سوپراسپرینت جهت تسهیل عبور گازهای خروجی، دیسک و صفحه کلاچ ACT که تاب افزایش گشتاور خروجی از موتور را داشته باشند و بلو آف (Blow off) GReddy و ... تکمیل شده است. برای آشنایی بیشتر با چگونگی عملکرد توربو و دلیل افزایش قدرت توسط این اختراع هیجان انگیز و همچنین تفاوت آن با سوپرشارژر میتوانید اینجا را مطالعه نمایید.
متاسفانه اتومبیل هنوز توسط دستگاه داینو تست نشده و نمی توان دقیقاً فهمید که چند اسب سرکش به توسن های زیر کاپوت اضافه شده اند. البته حدس مالک با توجه به تغییرات صورت گرفته افزایشی در حدود 90 یا 100 اسب میباشد ولی خوب باز هم تا قبل از رویت نمودار ها نمیشود با اطمینان نظر داد پس مجبوریم میزان تفاوت را زیر پای خودمان لمس کنیم که در قسمت تجربه رانندگی به آن خواهیم پرداخت. برای هزینه قسمت های فنی هم به همان دلایلی که در مورد تغییرات ظاهری گفتیم نمیشود رقم دقیقی را اعلام کرد اما با یک محاسبه سر انگشتی چیزی در حدود 14 میلیون تومان برای تقویت موتور و متعلقات وابسته، برای این مزدا خرج شده است.
خوب اگر فکر می کنید این مبلغ برای شتابگیری و شیطنت های خیابانی کافی است سخت در اشتباهید چرا که افسار 323 تنفس طبیعی برای کنترل این همه قدرت کافی نیست. پس باید فکری هم برای رام کردن مجدد مزدایی که خود وحشی اش کرده ایم داشته باشیم! از همین رو سیستم ترمزهای جلو با نوع دو پیستونه و دیسک های 290 میلیمتری تعویض شده اند و ترمزهای کاسه ای عقب هم جای خود را به دیسک های 259 میلیمتری داده اند تا فرمان توقف با قدرت بیشتری به این اسب لجوج ژاپنی دیکته شود.
خوب همین ترمزهای به ظاهر ساده اما مهم چیزی در حدود 6 میلیون تومان برای مالک اتومبیل آب خورده که البته باید در نظر داشت که اگر فقط یک بار جلوی حادثه (تازه تصادفی بدون خسارت جانی) را بگیرند دو سه برابر پولشان را درآورده اند! البته در کنار این ترمز ها، تغییر سایز رینگ و لاستیک، کاهش ارتفاع و درنتیجه پایین آمدن مرکز ثقل اتومبیل و میل تعادل (استرس بار) هم در هدایت راحت تر خودرو تاثیر گذار بوده اند.
تجربه رانندگی
خوب بالاخره وقت آن است که پشت فرمان نشسته و با این ژاپنی عصبی کمی برانیم. فضای داخلی مزدا برای همان 15 سال پیش هم خیلی هیجان انگیز نبود اما شکل و شمایلش به گونه ای است که نسبت به رقبای آن زمان به دل می نشیند. دید اطراف هم خوب و تسلط بر اتومبیل مناسب است. فضای سرنشینان نسبت به ابعاد اتومبیل کافی است و صندلی ها راحتی قابل قبولی دارند. اما با مشاهده مجدد گیج بوست دیگر کاری به سایر خصوصیات نداریم و بلافاصله آماده حرکت شدیم. اتومبیل در ابتدای حرکت با تاخیر نسبی در شتابگیری همراه بود که با توجه به مشخصات اتومبیل و توربوی روی آن طبیعی به نظر می رسید. توربو از دور 2500 وارد مدار میشد و در 3500 دور در دقیقه اصطلاحاً فول بوست میگردید. با کمی بالا رفتن دورموتور این ژاپنی 1.6 لیتری به خوبی به جلو پرتاب میشد و صدای خوشایندش بخصوص در تعویض دنده ها انسان را به فشردن بیشتر پدال گاز ترغیب میکرد. تازه این اتومبیل برای استفاده ی شهری و استهلاک پایین تر روی بوست 14psi محدود شده وگرنه قادر است با ریسک بیشتر قدرت بالاتری در اختیارمان بگذارد (هرچند برای این کار باید قسمت های بیشتری از اتومبیل تغییر داده و تقویت شوند، چه قطعات موتوری و چه گیرباکس و حتی پلوس ها و ...). ولی با همین بوست هم بهبود عملکرد مزدا کاملاً ملموس بود و میتوانستیم به راحتی سر به سر اتومبیل های گرانتر و قویتر بگذاریم.
در زیر یک فیلم کوتاه از شتابگیری این خودرو قرار داده ایم که البته به دلیل تعلیق خشک و اسپرت، تکان های زیادی را به دوربین وارد کرد اما کماکان مشاهده شتاب گیری از ژاپنی توربو بسیار جذاب است:
همانطورکه بالاتر گفتیم مزدا در حالت فابریک آن هم در شرایط استاندارد (یعنی بنزین مناسب و در نزدیکی سطح دریا) عدد 11.6 را برای رسیدن به عدد 100 اعلام نموده که احتمالاً در شرایط تهران اوضاع بدتر هم خواهد شد اما در همین شرایط نه چندان مساعد و با توجه به لگ توربو در شروع حرکت، میهمان امروزمان توانست در حوالی 8.2 ثانیه ما را به مرز 100 کیلومتر برساند که این یعنی دیگر از آن مزدای مظلوم و خجالتی خبری نیست و میتوانیم به قدرت و جسارتش افتخار کنیم. ضمناً اختلاف عملکرد در شتاب ثانویه حتی محسوس تر هم بود.
ترمزها نیز علیرغم قویتر شدن موتور، اتومبیل را کاملاً تحت کنترل نگه می دارند و علاوه بر بازدارندگی بیشتر، دیرتر هم داغ میشوند. در واقع باید اعتراف کنیم که ارزش تک تک تراول هایی که خرجشان شده را داشته اند! با این ارتفاع و سایز رینگ و لاستیک ها ثبات و پایداری خودرو هم بهبود قابل توجهی یافته اما این سکه دو رو دارد و حالا دیگر از سواری نرم و راحت مزدای استاندارد خبری نیست، هرچند اکثر اتومبیل هایی که حتی بصورت کارخانه ای با این فاق لاستیک و ارتفاع ارائه میگردند نیز معمولاً وضعیت چندان بهتری ندارند. ضمناً با اینکه مالک ارتفاع را برای استفاده ی روزمره در حد معقولی نگه داشته (نه مثل بعضی ها که نصف اتومبیلشان زیر زمین حرکت میکند!) اما باز هم باید مواظب پستی و بلندی های غیر عادی خیابان ها باشید وگرنه کف اتومبیل، اسفالت را در آغوش خواهد کشید.
در یک جمع بندی کلی و با دانستن هدف از ارتقاء باید بگوییم که پروژه تیونینگ شهری این مزدا 323 موفقیت آمیز بوده. اتومبیل در عین حال که همچنان برای استفاده ی روزمره کارآمد است در لحظه ای میتواند شخصیت عصبانی و پرخاشگر خود را به نمایش گذاشته و رقبای گرانتر و پر ادعا را به چالشی سخت بکشاند. پس به نظر میرسد همه چیز بر طبق برنامه پیش رفته.
نگهداری
همه میدانیم که پیشرانه های پورخوران همانطور که نسبت به انواع تنفس طبیعی راندمان بالاتری دارند تحت فشار بیشتری هم خواهند بود. پس باید هوای این فرزند بیش فعالمان را داشته باشیم. اتومبیل مورد تست تاکنون 30 هزار کیلومتر از 140 هزار کیلومتر پیمایش خود را در شرایط پس از نصب توربو طی نموده است. در این مدت فقط از بنزین بدون سرب معمولی (و گاهی اوکتان) استفاده شده و خوشبختانه بدلیل رسیدگی مناسب، تابحال مشکلی برای خود پیشرانه بوجود نیامده است. (حالا اگر فردا بلایی سر انجین آمد نگویید چشم خودروبانک شور بود!) مسلماً توجه بیشتر به درجه حرارت، عدم فشار مداوم، استفاده از روغن با کیفیت و تعویض زودهنگام آن و مواردی از این دست در افزایش طول عمر این قبیل خودروها تاثیر بسیار بیشتری خواهد داشت. به طور کلی وقتی از یک موتور قدرت بیشتری بخواهید آن هم از شما توقع بیشتری دارد. البته ناگفته نماند که برخی از قطعات این اتومبیل مثل دسته موتور و خود توربو در این مدت دچار خرابی شده اند و هزینه ای را روی دست مالک گذاشته اند اما بدلیل نگهداری مناسب آسیبی به سایر قسمت ها وارد نشده است. پس میتوان نتیجه گرفت که تقویت خودرو لزوماً به معنی خرابی مداوم و هزینه های پی در پی نیست اما به شرطی که هم در مراحل کار و هم در نگهداری اصول کلی را رعایت کنیم.
نتیجه گیری
شاید با خودتان بگویید من بجای خرید یک مزدای 30 میلیونی 12 ساله و هزینه ی نزدیک به 40 میلیون روی آن ترجیح میدهم یک مزدا 3 نیو 6 ساله خریداری کنم و بدون زحمت اتومبیلی زیبا و نسبتاً قدرتمند داشته باشم. حتی شاید بگویید حاضرم چند میلیون دیگر هم رویش بگذارم و باز هم اگر شتاب یا سیستم صوتی اش به خوبی این اتومبیل نبود به بی دردسری و سایر ویژگی هایش می ارزد!
خوب همین که شما روی این پروژه تیونینگ اسم دردسر یا سختی گذاشته اید مشخص است که اصلاً نباید به سراغ این کار بیایید. حتی برای افرادی که تصور می کنند تیونینگ اتومبیل به صورت اصولی کار راحت و کم هزینه ای است هم پیشنهاد میکنم قبل از شروع به کار اندکی بیشتر تحقیق نمایند؛ چون ما در این مقاله اصلاً به دردسرهایی که برای پروژه های اینچنینی پیش می آید اشاره نکردیم. یک تنظیم ارتفاع ساده و خرید رینگ و لاستیک ممکن است به تعوض متعلقات دیگر و صافکاری گلگیرها ختم شود، یا پیش می آید که قطعه ای که از خارج سفارش داده اید ناگهان در جایی گیر افتاده و به دستتان نرسد یا با کد اشتباه ارسال شود و از همه بدتر اینکه یک اشتباه فنی کوچک میتواند همه چیز را خراب کرده و هزینه ی زیادی روی دستتان بگذارد. خوب پس چرا ماشین بازها با وجود این مشکلات باز هم این کار را میکنند؟ پاسخ کمی مفصل است. برای عاشقان تیونینگ این مراحل کار و صرف هزینه ها برای رسیدن به هدف زحمتی خوشایند است. مثل مادری که 9 ماه منتظر به دنیا آمدن فرزندش بوده و یک سال هم تر و خشکش کرده و تازه امروز اولین کلمه را از زبان طفل عزیزش میشنود. برای ماشین بازها لذت اولین استارت بعد از اتمام کار مثل شنیدن اولین کلمه فرزندشان میباشد و اولین تایم صفر تا صد یا طی مسیر 400 متر نیز مثل اولین باری است که شاهد راه رفتن کودکشان هستند. بگذریم! فکر کنم زیادی احساساتی شدم! داستان تیونینگ ابعاد فنی تری هم دارد. اتومبیل های استاندارد پول شما را صرف یک پکیج کلی که شامل تمامی ویژگی های یک خودرو است، می کنند. اما اینجا دست شما باز تر میباشد. میتوانید بیشتر پولتان را فقط در جهت افزایش یک ویژگی مثلا پرفورمنس و یا زیباسازی آن هم به سلیقه خودتان خرج کنید و این شمایید که تعیین میکنید به دردسرش می ارزد یا خیر.
در پایان جا دارد از همکاری صمیمانه جناب آقای "محمد آریان" که اتومبیلشان را جهت بررسی در اختیار گروه خودروبانک قرار دادند تشکر و قدردانی نماییم.