خودروسازی آرین پارس موتور شرایطی را فراهم کرد تا توانستیم ملاقاتی کوتاه با خودروی لاماری ایما داشته باشیم. کراس اوور جدید این خودروساز خصوصی که قرار است بزودی روانه بازار ایران شود. لاماری ایما در حقیقت همان دانگ فنگ T5 Evo است که در سال 2020 معرفی شده و تقریباً همزمان با بازارهای جهانی، خود را به بازار خودروی ایران نیز رسانده است.
لاماری ایما در بعضی از بازارها به نام Forthing نیز شناخته می شود. خودرویی که به عنوان یک کراس اوور جمع و جور شهری، در محبوب ترین سگمنت جهانی عرضه شده و رقبای سرسختی در بازار داخل دارد.
طراحی لاماری ایما، نمایش جسارت
لاماری ایما ظاهری جسورانه دارد و برخلاف نسخه استاندارد یعنی دانگ فنگ T5، از الگوی طراحی متفاوتی بهره میبرد. استفاده از چراغهای باریک و کشیده به عنوان نوار دیلایت، جریان جدیدی در طراحی خودروهای چینی محسوب میشود که پیش از لاماری ایما در ام وی ام X22 پرو و کی ام سی K7 مشاهده شده است. چراغهای روشنایی اصلی نیز در جایگاه متفاوتی قرار گرفتهاند و تا زمانی که روشن نشوند، چندان قابل شناسایی نیستند.
لاماری ایما جلوپنجره نسبتاً بزرگ ایما اندکی به داخل حرکت کرده است و قابی کرومی دارد. شکل کلی جلوپنجره به صورتی طراحی شده است که گویا یک جانور وحشی در حال آماده شدن برای حمله است، بنابراین میتوان گفت که طراحی قسمت جلوی ایما بسیار تهاجمی است و کراساووری اسپرت را به نمایش میگذارد.
برخلاف اکثر کراساوورهای خانوادگی و محصولات مشابه چینی، نمای جانبی لاماری ایما نیز جزئیات فراوانی دارد. خطوط مختلف در نمای جانبی این خودرو تورفتگیها و برآمدگیهای متعددی را تشکیل دادهاند که موجب شده است الگوی تهاجمی نمای جلو در قسمت جانبی نیز ادامه یابد.
نمای عقبی ایما نیز به بهترین شکل الگوی طراحی تهاجمی قسمت جلو و جانبی را به پایان میرساند. چراغهای عقب با یک نوار LED به صورت سرتاسری به یکدیگر متصل شدهاند. عبارت لاماری نیز با حروف لاتین روی درب پنجم خودرو نقش بستهاند.
حذف دکمههای فیزیکی و جایگزینی آنها با دکمههای لمسی به صورت افراطی، سبک جدیدی از طراحی داخلی خودروها است که اکنون ثابت شده چینیها علاقه بسیاری به آن دارند.
لاماری ایما یک نمایشگر سرتاسر عریض در قسمت بالایی کابین لاماری ایما قرار دارد که به طور همزمان وظیفه نمایش اطلاعات خودرو و ارتباط با سیستم سرگرمی را برعهده دارد. قسمت میانی کابین لاماری ایما اندکی برآمده است و دریچههای خروجی سیستم تهویه به سبک خودروهای مرسدس بنز در آن قرار گرفتهاند. تریم کلی کابین لاماری ایما مشکیرنگ است اما در قسمتهایی شاهد استفاده از قطعات نقرهای نیز هستیم. همچنین باید یادآور شد که مواد استفاده شده در کابین ایما از کیفیت قابل قبولی برخوردار هستند.
مشخصات فنی، 1.5 لیتری اما پرقدرت!
همانند الگوی طراحی ظاهری، به نظر میرسد خودروسازان چینی در زمینه پیشرانه نیز با یکدیگر همنظر هستند. استفاده از موتور 1.5 لیتری توربوشارژر وجه مشترک اکثر کراساوورهای چینی طی سالیان اخیر است که در مورد لاماری ایما نیز مشاهده میشود.
لاماری ایما به پیشرانه 1.5 لیتری توربوشارژر با قدرت 195 اسببخار در 5600 دور و گشتاور 285 نیوتنمتر در 1500 دور مجهز است که راندمانی قابل توجه برای یک پیشرانه کوچک توربوشارژر محسوب میشود. گیربکس در نظر گرفته شده برای لاماری ایما نیز از نوع هفت سرعته اتوماتیک دوکلاچه تر است و لذا مشکل داغ کردن گیربکس همچون خودروهایی نظیر تیگو 7 را ندارد.
لاماری ایما با اتکا به این پیشرانه پرقدرت میتواند در 9.5 ثانیه به صورت رسمی از حالت سکون به سرعت صدکیلومتر بر ساعت برسد و مصرف سوخت ترکیبی آن نیز 6.6 لیتر در صد کیلومتر خواهد بود. با این حال پیشرانه مدرن و کارآمد لاماری ایما به سوختی باکیفیت نیاز خواهد داشت که در تمامی مناطق کشورمان در دسترس نیست. نکته ای که ممکن است در بعضی از شهرستان ها دغدغه خریداران خودروهایی با سیستم توربوشارژ با بوست بالا باشد.
لاماری ایما متاسفانه این کراس اوور دیفرانسیل جلو است و شاید نباید از آن انتظار آفرودهای سنگینی را داشته باشیم اما قطعاً برای استفاده شهری، چنین سیستمی می تواند اقتصادی و کم مصرف باشد.
آپشنها، انبوهی از امکانات
لاماری ایما یکی از مجهزترین کراساوورها در رده قیمتی خودش است. از جمله تجهیزات این کراساوور میتوان به این موارد اشاره کرد: سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک، کروز کنترل تطبیقی، سیستم ورود و استارت بدون کلید، درب صندوق برقی، رادار پارک جلو و عقب، دوربین 360 درجه، سیستم پایش فشار باد تایرها، سیستم کنترل کشش، سیستم کنترل پایداری، ترمز کمکی، سیستم نگهدارنده در سربالایی، سیستم کمکی در سرازیری، چراغهای LED، نورپردازی داخلی با 64 رنگ، شش کیسه هوا، پاور ویندوز، سانروف، سیستم صوتی مجهز به نویگیشن و سیستم تشخیص صدا. در ضمن لاماری ایما در تست تصادف موسسه CNCAP چین موفق به دریافت پنج ستاره ایمنی شده است که امنیت قابل قبول این کراساوور زیبا را یادآور میشود.
لاماری ایما بخریم یا نه؟
در زمان انتشار این مقاله هنوز قیمت لاماری ایما مشخص نشده است. اما باید گفت که این خودرو مستقیماً رقیب خودروهایی چون دیگنیتی بهمن موتور و یا FMC T5 فرداموتورز است.
لاماری ایما از نظر طراحی و عملکرد فنی باید بگوییم که لاماری ایما از این دو رقیب قوی تر است اما حال باید منتظر مهم ترین فاکتور یعنی قیمت لاماری ایما باشیم که تعیین کننده برنده نهایی خواهد بود. بی شک آرین پارس موتور توانسته خودرویی با طراحی بسیار جسورانه و مدرن و همچنین مجهز به موتور پرقدرتی را ارایه دهد و شاید در صورت قیمت گذاری صحیح بتواند پیروز این رقابت بسیار سخت در مقابل هم وطنی های خود باشد.