مقدمه
شرایط و بازار خودرو کشور هر روز عجیب و غریب تر می شود در وضعیت فعلی اگر کسی قصد خرید یک سدان خانوادگی مدرن مجهز با تکنولوژی های روز را داشته باشد، انتخاب هایی نظیر مزدا ۳ کیا سراتو مونتاژ سایپا کیا سراتو وارداتی هیوندای النترا و ام جی ۶ را در محدوده قیمتی ۱۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان پیش روی خود می بیند، اما این خودروها از نظر مشخصات فنی کاملاً با یکدیگر منطبق نیستند. برای مثال ام جی ۶ عنوان خودرویی که طی سالهای اخیر وارداتش به کشور متوقف شده از عملکرد بهتری نسبت به خودروهای جدید تر حاضر در این کلاس برخوردار است، اما برای مقایسه شرایط بازار در این سایت بر آن شدیم تا دو خودرو کاملاً متفاوت در همین رنج را انتخاب کنیم و آنها را برای شما در کنار یکدیگر بررسی نماییم.
گفتنی است که حالا و به لطف ممنوعیت واردات خودرو، هر دو خودرو کیا سراتو و MG6 تنها در نمونه های کارکرده در کشورمان وجود دارند و این تست انتخاب بین دو خودرو دست دوم است که البته با رنج قیمتی متفاوتی نیز عرضه می شوند.
طراحی ظاهری
در مقایسه طراحی ظاهری این دو خودرو رو میتوان گفت ام جی ۶ به لطف استفاده از ساختاری اروپایی حتی علی رغم گذران چند سال می تواند متفاوت و جذاب ظاهر شود. در ابتدای عرضه ام جی ۶ به بازار کشور این خودرو در دو تیپ سدان و لیفت بک به ایران راه یافته بود اما جالب توجه اینکه خودروهای مدل بالا تر به صورت لیفت بک هستند، گویی که مشتریان ایرانی این مدل را نسبت به گونه سدان ترجیح داده اند.
طراحی کلی بدنه ساده و به دور از اضافه کاری انجام شده است و به شکل کلی میتوان ام جی شش را خودرویی خوش استیل با خط و خطوطی منطقی توصیف کرد. در مقابل کیا سراتو به عنوان یک سدان مدرن از طراحی کاملا جدیدتری برخوردار است و به خصوص در نمای عقب طراحی منحصر به فرد خود را نشان می دهد که در کنار جلوپنجره بزرگ می تواند شاخص پیروی از الگوی جدید طراحی خودرو در جهان باشد. اگر قرار به مقایسه باشد میتوان گفت که هر دو خودرو از حیث زیبایی در سطح یکسانی قرار میگیرند و به یکدیگر مزیت خاصی ندارد اما چون فضای عقب ام جی ۶ با ساختار لیفت بک طراحی شده، این نکته میتواند برای برخی از مشتریان که خواهان فضای بارگیری بزرگتر هستند، مزیت قلمداد شود. در مقابل البته برخی افراد هم ساختار سنتی خودروهای سدان با صندوق مجزا از شیشه عقب را بیشتر می پسندند.
فضای داخلی و آپشن ها
از نظر سایز بندی، هر دو خودرو در کلاس D قرار می گیرند و می توان آنها را سدانهای سایز متوسط توصیف کرد. هر چند که شاید از نظر بسیاری افراد سدان سایز متوسط خودرویی مانند هیوندایی سوناتا یا بی ام و سری ۵ باشند که البته یک سایز نسبت به خودروهای مورد بررسی ما در این آزمایش بزرگتر محسوب می شود اما در بازار کشور ما و در شرایط فعلی با توجه به عرضه خودرو خودروهای کوچک تر به عنوان سدان های خانوادگی، می توان کلاس بدنه MG 6 را در رده متوسط قلمداد کرد. به هر حال طراحی کابین هر دو خودرو به درستی انجام شده و شاهد رعایت اصول ارگونومی در کابین هستیم اما به وضوح قدیمی تر بودن طراحی داشبورد ام جی ۶ نسبت به سراتو قابل مشاهده است و مثال بارز این مورد را میتوان در ساده تر بودن طراحی مجموعه پشت آمپر MG 6 مشاهده کرد.
صندلی های ام جی ۶ بزرگ و راحت هستند و به خوبی سرنشینان را در بر می گیرد، همچنین قابلیت خواباندن صندلی عقب باعث شده که حمل اسباب و اثاثیه بزرگ در کابین ام جی ۶ امکان پذیر باشد. همانطور که پیشتر گفته شد این مورد برای برخی مشتریان حائز اهمیت است. هر دو خودرو به نسبت امکانات رفاهی کاملی را در اختیار شما قرار می دهند و از حیث کیفیت متریال درون کابین نیز شاهد سطح متوسط و قابل قبولی هستیم. هر چند در بازار جهانی هر دو این خودروها در رده قیمتی خودروهای اقتصادی و ارزان قیمت قلمداد می شوند و به همین دلیل استفاده از متریال داخلی گران قیمت در کابین آن ها جایی ندارد.
مشخصات فنی
تفاوت های دو خودرو در این بخش مشهود به نظر می رسد، MG 6 به یک موتور 1.8 لیتری توربو با قدرت 160 اسب بخار و گشتاور 215 نیوتن متر مجهز است اما سراتو های وارداتی به کشورمان از موتوری 2 لیتری با قدرتی در حدود 160 اسب بخار و گشتاوری در حدود 195 نیوتن متر مجهزند. بنابراین ناگفته پیداست که MG 6 را می توان خودرو برنده از نظر مشخصات فنی و دینامیکی توصیف کرد. در واقع شتاب گیری صفر تا صد برای MG 6 در محدوده 8.4 ثانیه صورت می پذیرد اما کیا سراتو به زمانی در حدود 9.5 الی 10 ثانیه برای شتاب صفر تا صد نیاز دارد که اختلافی قابل توجه را با رقیب سالخورده خود نشان می دهد. هر دو خودرو به گیربکس های شش سرعته اتوماتیک مجهزند و نیرو رو به چرخ های جلو ارسال می نمایند، اما تنها تفاوت اینجاست که گیربکس MG 6 از سال 2015 به بعد به گزینه دوبل کلاچ تغییر کرده است که تعویض دنده های سریعتری را برای این سدان نسبتا چابک به ارمغان می آورد، اما مدل های قبل از 2015 به گیربکس 5 سرعته اتوماتیک مجهز هستند. تفاوت دیگر به فنربندی چرخ های عقب مربوط می شود.
جایی که MG 6 به فنربندی مولتی لینک مستقل مجهز است اما کیا سراتو مانند بسیاری دیگر از سدان های اقتصادی موجود در بازار از فنربنی نیمه مستقل یکپارچه بهره می برد و نمی تواند در زمینه هندلینگ به چست و چابکی ساخته موریس گاراژ ظاهر شود. در سایر زمینه ها شباهت های زیادی بین دو خودرو وجود دارد و تنها باید تاکید کرد که در زمینه ایمنی احتمالا کیا سراتو به دلیل مدرن تر بودن شاسی خود، می تواند استانداردهای بالاتری را نسبت به MG 6 رعایت کند.
پشت فرمان
همانطور که احتمالا می دانید، انتقاد عمده وارده به نسل قدیمی کیا سراتو (که این روزها توسط سایپا مونتاژ می شود) به خشکی بیش از حد فنربندی و هندلینگ نه چندان مناسب در گذر از پیچ هایی با مسیر موج دار و پوشش آسفالت کج و معوج مربوط می شد. در واقع پایداری بخش انتهایی کیا سراتو در گذر از چنین مسیرهایی تا حدی از بین می رود و رانندگان را مشوش می نماید، اما در نسل تازه این دو مشکل تا حد زیادی رفع شده اند هرچند رانندگان هنوز در سرعت های فرا قانونی (بیش از 140 کیلومتر بر ساعت) نسبت به پایدار بودن بخش انتهایی خودرو ابراز تردید می کنند، اما تست های انجام شده نشان می دهد که این احساس بیش از آنکه واقعا خطرساز شود بروز پیدا می کند و اتفاقا سامانه ESP کیا سراتو در زمینه حفظ تعادل محور عقب به دقت عمل می کند. شتاب و کشش خودرو در مقایسه با رقبایی مانند مزدا 3 مناسب و هم سطح است و شما را از رانندگی پشیمان نمی کند. قدرت ترمزها نیز مناسب است و در این زمینه به طور کلی انتقاد چندانی به کیا سراتو وارد نیست اما حس انتقالی از فرمان چندان جالب به نظر نمی رسد و حتی با تنظیم فرمان بر روی حالت SPORT که سفت شدن عجیب و غریب فرمان را در پی دارد نیز نمی توان گفت که شرایط مطلوب می شود، در مقابل MG 6 برخلاف ظاهر رام و آرام خود در زمان نیاز به رانندگی اسپرت می تواند روحیه خاموش خود را نشان دهد و گوش به فرمان راننده عمل کند.
هندلینگ بهتر خودرو به وضوح مشخص است و به لطف توزیع متناسب تر قدرت و گشتاور در طیف وسیع تری از دور موتور، شتاب گیری های لحظه ای نیز در سرعت های کمتر از 130 کیلومتر در ساعت به راحتی انجام می شود. شاید این توصیف کمی اغراق آمیز به نظر برسد اما در هنگام رانندگی تند و تیز ایراد گرفتن از MG 6 کار آسانی نیست و نمی تواند انتقاد چندانی را بر عملکرد این خودرو وارد دانست. در رانندگی شهری و آرام نیز هر دو خودرو مسلما نیازهای شما را به خوبی رفع می کنند و وظیفه ذاتی خود به عنوان یک سدان خانوادگی اقتصادی را به نحو احسن انجام می دهند، بنابراین علیرغم کسب نمرات خوب توسط کیا سراتو، باید مقام برتر در این بخش را نیز به MG 6 اختصاص داد.
سخن پایانی؛ انتخاب بین آرامش و آدرنالین
شاید با توجه به بخش های مختلف این تست به این جمع بندی رسیده باشید که MG 6 در مجموع خودرو بهتری به نظر می رسد. مسلما برای علاقه مندان به سرعت و هیجان یا دوستداران ماشین بازی، این پاسخ کاملا صحیح است اما در شرایط فعلی اقتصادی کشور نمی توان خرید MG 6 را به عموم افراد توصیه کرد.
حساسیت بیشتر پیشرانه توربو این خودرو به کیفیت بنزین، کمبود نسبی قطعات یدکی و قطعات بدنه، بد فروش بودن و افت قیمت نسبتا زیاد در مقایسه با خودروها جدید، عدم عرضه در سال های اخیر و مسائلی از این دست باعث می شود که خرید یک خودرو به روز تر و کم دردسر مانند کیا سراتو، هیوندای النترا یا حتی مزدا 3، نسبت به MG 6 دست دوم ارجحیت منطقی داشته باشد. هرچند باید تاکید کرد که این روزها قیمت یک نمونه تمیز از MG 6 اختلافی در حدود 50 میلیون نسبت به کیا سراتو هم مدل را نشان می دهد و چنین اختلاف قیمتی می تواند بسیاری از افراد را برای خرید MG 6 ترغیب نماید، پس در نهایت انتخاب بین این دو خودرو به سلیقه شخصی شما بستگی دارد که آیا حاضر به پذیرش چالش های بیشتر برای یک خودرو سریعتر هستید یا آرامش و راحتی خیال از فروش آسان و تامین قطعات یدکی را در ارجحیت می دانید؟
مشخصات فني |
مدل | MG 6 | کیا سراتو |
پيشرانه | 1.8 لیتری توربو | 2 لیتری تنفس طبیعی |
حجم موتور | 1.8 لیتر | 2 لیتر |
حداکثر قدرت | 160 اسب بخار | 160 اسب بخار |
حداکثر گشتاور | 215 نیوتون متر | 195 نیوتون متر |
شتاب رسمي | 8.4 ثانیه | 9.8 ثانیه |
مصرف سوخت ترکيبي | 8 لیتر در هر 100 کیلومتر | 8.5 لیتر در هر 100 کیلومتر |
وزن | 1521 کیلوگرم | 1320 کیلوگرم |
قيمت | حدود 225 میلیون تومان | حدود 275 میلیون تومان |