مقدمه
در سال 1386، وقتی تندر 90 به عنوان یک خودرو اقتصادی و ماحصل مهندسی قدرتمند رنو در تولید یک محصول مقرون به صرفه در ایران عرضه شد، کمتر کسی بر این باور بود که خودروسازان چینی روزی شانس عرض اندام در این کلاس را پیدا کنند، اما گذر 10 صفحه از تقویم نشان داد که جیلی به عنوان شرکتی برخواسته از صنایع یخچالسازی میتواند محصولی نزدیک به تندر 90 را در ایران روانه بازار کند. جیلی GC6 که در چین با پسوند عجیب کینگ کونگ شناخته میشود، اما سوال این است که آیا این کینگ کونگ چینی شانسی برای غلبه بر تکه آهن سخت و بی روح رومانیایی در بازار ایران دارد یا خیر؟
طراحی ظاهری
جیلی GC6 از نظر ابعادی بسیار نزدیک به تندر 90 به چشم میآید اما از نظر زیبا شناختی به سختی میتوان به قضاوت کاملی در مورد این خودرو دست یافت.
در نمای جلو ترکیب رنگی جلوپنجره مشکی رنگ و قسمت نارنجی رنگ ابرویی بالای چراغها با پس زمینه سفید و آبی لوگوی جیلی، بیش از حد شلوغ و درهم به چشم میآید، اما سادگی طراحی در نمای بغل و هماهنگی نسبی اجزا در نمای عقب احتمالاً در مجموع شما را متقاعد میکند که با خودرو نسبتاً زیبایی طرف هستید و لااقل از این نظر جیلی GC6 نسبت به تندر 90 برتری نسبی دارد، اما وقتی پای قیاس با رقبای دیگری نظیر برلیانس یا دانگ فنگ وسط باشد، احتمالاً کفه ترازو کمی به ضرر جیلی تغییر میکند و کینگ کونگ چینی شانس دلربایی در برابر محصولات بازار مشترک پارس خودر و ایران خودرو را از دست میدهد.
فضای داخلی
با ورود به کابین سریعاً در مییابید که اثراتی از هوشمندی طراحان جیلی که پیش از این در سدان امگرند 7 مشاهده کرده بودیم در کابین GC6 هم دیده میشود، البته همانطورکه انتظار دارید تقریباً تمامی اجزای کابین از پلاستیک سخت و خشک شکل گرفتهاند، اما در مجموع طراحی داشبورد نسبتاً مدرن و مناسب به چشم میرسد. طراحی مجموعه پشت آمپر مانند بسیاری از خودروهای چینی دیگر بیشتر مناسب افراد تیز بین است و خواندن اعداد ریز مربوط به سرعتسنج و دورسنج چندان ساده نیست، اما وجود مانیتور بر روی داشبورد میتواند وجه تمایز بزرگ جیلی GC6 با خودروهایی نظیر تندر 90 باشد.
وسعت فضای کابین نیز قابل قبول است و مشکلی خاصی از این نظر وجود ندارد، طراحی صندلی نیمکت مانند عقب به شکلی انجام شده که در صورت اضافه شدن نفر سوم به سرنشینان عقب، معضل چندانی از نظر کمبود فضای عرضی ایجاد نشود.
مشخصات فنی
جیلی GC6 نیز مانند بسیاری از خودروهای چینی اقتصادی دیگر به پیشرانهای 1.5 لیتری با قدرتی در حدود 105 اسب بخار و گشتاور 146 نیوتن متر مجهز است، این میزان از قدرت و گشتاور توسط یک گیربکس 5 سرعته دستی یا 4 سرعته اتوماتیک راهی چرخهای جلو میشود اما برنامه تولید شرکت عرضهکننده این خودرو بیش از هر چیز بر تحویل نسخههای اتوماتیک به مشتریان تمرکز دارد.
با این حساب میتوان گفت که اعداد و مشخصات فنی جیلی GC6 بر روی کاغذ مزیتی نسبت به رقبا ندارد اما در خصوص ترمزها با توجه به استفاده از مدل چهار چرخ دیسک، حداقل این پتانسیل وجود دارد که قدرت ترمز گیری نسبت به امثال تندر 90 بیشتر باشد.
در زیر می توانید درگ بین نسخه اتوماتیک و دستی جیلی GC6 را مشاهده کنید:
تجربه رانندگی
پشت فرمان جیلی GC6 میتوان دلیل محبوبیت نسبی این مدل در بازار داخلی چین را متوجه شد، برخلاف خودروهای اقتصادی قدیمی چینی نظیر لیفان 520، خبری از سر و صدای شدید و آزار دهنده پیشرانه نیست و شرایط کلی خودرو خوب به نظر میرسد که حاکی از دقت نظر مهندسان جیلی در ساخت این خودرو نسبتاً ارزان قیمت دارد، تشابه سواری جیلی GC6 با تندر 90 آنچنان زیاد است که احتمال الگوبرداری از این ساخته داچیا توسط چینیها را به ذهن متبادر میکند، هرچند طبیعتاً سندی در این زمینه وجود ندارد.
به هرحال سواری نرم و راحت، تعویض دندههای نسبتاً خوب و قدرت مناسب ترمزگیری از جمله نقاط قوت جیلی GC6 محسوب میشود اما با فشردن پدال گاز در خواهید یافت که در زمینه شتابگیری این خودرو به گرد پای تندر 90 یا 206 تیپ پنج نخواهد رسید و بار دیگر تقصیر اصلی احتمالاً به گردن ضرایب سبک و اقتصادی دندههای گیربکس خواهد افتاد. در مدل اتوماتیک نیز تعویض دندهها بدون ضربه و تکان انجام میشود اما از هماهنگی کم نظیر موتور و گیربکس تندر 90 اتومات، در خصوص جیلی GC6 خبری نیست. این مسئله در کنار دوام نامشخص قطعات فنی (برخلاف تندر 90) میتواند خریداران را در مورد این ساخته اقتصادی جیلی به تردید بیاندازد.
البته برای افرادی که حاضر به پذیرش ریسک خرید یک خودرو چینی ناشناخته هستند، احتمالاً کیفیت سواری جیلی به عنوان یکی از شاخصههای اصلی این مدل خوشایند خواهد بود. در گذر از روی ناهمواریها سر و صدایی از کابین یا قطعات زیربندی شنیده نمیشود و ارتفاع زیاد بدنه از سطح زمین و کورس بلند حرکت کمک فنرها اجازه میدهد که بدون ترمز کردن از روی سرعت گیرهای نه چندان بزرگ عبور کنید.
احساس دریافتی از فرمان، میزان خنک کاری کولر و مواردی از این دست نیز همگی در سطح متوسط قرار میگیرند و مزیت خاصی نسبت به سایر خودروهای هم کلاس موجود در بازار ندارند.
قیمت و شرایط بازار
فروختن یک خودرو نه چندان زیبا در رده قیمتی متوسط چندان ساده نیست، تجربه نسبتاً ناموفق چند سال ابتدایی تولید تندر 90 و فروش فوقالعاده خودروهای نسبتاً زیبایی نظیر برلیانس، پژو 207 و حتی دانگ فنگ H30، شاهد این مدعاست. در واقع در شرایط فعلی بازار تنوع مناسبی در رده قیمتی 40 الی 60 میلیون تومان دیده میشود و سلیقه مشتریان ظاهرپسند به خوبی سیراب شده است.
برای خریدارانی که به جای ظاهر به کیفیت فنی و دوام اهمیت میدهند نیز خانواده تندر 90 و رنو ساندرو قابل انتخاب است، از این رو برای خودرویی مانند جیلی GC6 با ظاهری نسبتاً قدیمی، تبلیغات اندک و کیفیت فنی مجهول شانس چندانی برای عرض اندام در شرایط فعلی بازار به چشم نمیخورد. به خصوص آنکه با توجه به قیمت حدوداً 48 میلیونی نسخه اتوماتیک جیلی GC6، این خودرو از نظر رقابت قیمتی نیز مزیت محسوسی نسبت به تندر 90 اتوماتیک و سایر رقبای موجود در بازار ندارد و با توجه به ناشناخته بودن این محصول جیلی در ذهن مشتریان و شائبه افت قیمت زیاد آن در هنگام فروش دست دوم، استقبال سرد خریداران از این خودرو کاملاً محتمل به نظر میرسد.
مشخصات فني |
مدل | جیلی GC6 |
پيشرانه | 4 سیلندر خطی تنفس طبیعی |
حجم موتور | 1498سی سی |
حداکثر قدرت | 105 اسب بخار در 6000 دور در دقیقه |
حداکثر گشتاور | 146 نیوتن متر در 4000 دور در دقیقه |
شتاب رسمي | 13.5 ثانیه |
مصرف سوخت ترکيبي | 6.8 لیتر در هر صد کیلومتر |
وزن | 1132 کیلوگرم |
قيمت | 40 الی 60 میلیون تومان |