شرکت رنو در سال ۱۸۹۹ تاسیس شد و تا به امروز فراز و نشیبهای زیادی را پشت سر گذاشته است. یکی از بدترین دورانها در تاریخ رنو، اواسط دههی ۹۰ میلادی است. «کارلوس غصن» مدیر عامل فعلی رنو-نیسان و کسی که در سال ۱۹۹۶ به این شرکت پیوست از وضعیت آن زمان شرکت اینطور میگوید: «جلسات پیدرپی که در آنها دربارهی همه چیز صحبت میشد ولی حاصلی در پی نداشت. ولخرجی بیداد میکرد؛ یک موقع میدیدی برای یک قطعهی ساده پول هنگفتی خرج میشود؛ نظارت بر این موارد اصلا نبود.»
با این حال کارلوس غصن خیلی زود توانست با کنترل هزینهها، بنا کردن یک نظام نظارتی شفاف و البته تعطیل کردن کارخانهی این شرکت در بلژیک و تعدیل ۳۳۰۰ کارگر، آن را به سوددهی برساند. ولی نقطهی عطف زمانی بود که در سال ۱۹۹۹، این شرکت با کمپانی رو به اضمحلال دیگری به نام نیسان پیوند برقرار کرد. در این سال این شرکت ۴۴٫۴ درصد از سهام شرکت ژاپنی را خرید و اتحاد رنو-نیسان وجود آمد. شرکتی فرانسوی-ژاپنی که در کنار فولکسواگن، تویوتا و جنرالموتورز از بزرگترین کمپانیهای خودروسازی در جهان به شمار میآید. اکنون از هر ۱۰ خودرویی که در جهان ساخته میشود، یکی متعلق به رنو-نیسان است.
خودروهایی که تحت برندهای رنو، نیسان، میتسوبیشی، داچیا، داتسون، اینفینیتی، رنو-سامسونگ، ونوشا و لادا به بازار میآیند در حقیقت از محصولات مجموعهی رنو-نیسان هستند. تخمین زده میشود که این کمپانی بزرگ تا پایان سال ۲۰۱۷ بتواند به رکورد تولید ۱۰٫۴۲ میلیون خودرو در سال برسد.
اتحاد راهبردی رنو و نیسانپیوند
رنو – نیسان زمانی رخ داد که اتحادهایی از این دست به سرعت درحال شکل گرفتن بود. از جمله مشهورترین این اتحادها، پیوند دایملر-کرایسلر در سال ۱۹۹۸ بود که در البته در سال ۲۰۰۷ به جدایی انجامید. کارلوس غصن مدیرعامل فعلی آن، پیوند این دو شرکت را مثل یک ازدواج میداند و میگوید: «یک زوج پس از ازدواج با هم ادغام نمیشود و هویتی واحد پیدا نمیکنند. در عوض هویت مستقل خود را حفظ میکنند و به کمک یکدیگر زندگیشان را میسازند. این دو که بوسیلهی علایق و اهداف مشترک در کنار هم ایستادهاند، هرکدام چیزی متفاوت برای اتحادشان به ارمغان میآورند. در یک تجارت هم فارغ از اینکه در چه حوزهای است، موفقترین و بادوامترین شراکتها آنهایی هستند که دو کمپانی به هویت یکدیگر احترام میگذارند و آن را حفظ میکنند.»
اکنون بسیاری از خودروهایی که تحت نام این برند در بازار یک کشور دیده میشوند، در بازار کشوری دیگر ممکن است با نام نیسان یا برندهای دیگر عرضه شوند. بعلاوهی اینکه بسیاری دیگر از خودروها از پلتفرم مشترک و حتی طراحی تقریبا شبیه بهره میبرند. از جملهی آنها میتوان به نیسان مایکرا و رنو پالس، نیسان سانی و رنو اسکالا، نیسان ترانو و رنو داستر، نیسان جوک و رنو کپچر اشاره کرد. علاوه بر این، دو شرکت از امکانات لوجستیک یکدیگر هم استفاده میکنند. این شرکت ادعا میکند که توانسته با استفاده از انبارها، کانتینرها و ترابری مشترک سالی ۲۰۰ میلیون یورو در هزینهها صرفهجویی کند.
نیسان لیف
هرچند شرکت رنو به ساخت خودروهای ساده و اقتصادی مشهور است، ولی چند سالی است که خودروهای گرانقیمت لوکس هم تولید میکند. از جمله
قیمت محصولات رنو جدید در بازار ایران که لوکس هستند میتوان به مدل تلیسمان اشاره کرد. تلیسمان از چند ماه پیش وارد ایران شده و توانسته طرفداران زیادی پیدا کند و قیمتی در حدود 200 میلیون تومان و یا بالاتر دارد.
این شرکت تمرکز ویژهای بر ساخت خودروهای با آلایندگی صفر دارد. خودروهای با آلایندگی صفر یا Zero Emission درواقع همان خودروهای برقی هستند. طبق گزارش اخیر بلومبرگ، از هر چهار خودروی برقی که تا به حال به بازار آمده، یکی از آنها تحت
برند رنو، نیسان یا میتسوبیشی بوده است. در سه سال گذشته این شرکت توانسته سالیانه بیش از ۱۰۰ هزار خودروی برقی بفروشد. تنها شرکتی که توانسته به این تیراژ برسد، کمپانی چینی BYD است. از جمله مشهورترین خودروهای برقی این شرکت میتوانیم به رنو ZOE و نیسان لیف اشاره کنیم.
حضور رنو در ایراندر ایران رنو سالهاست که حضور نسبتا پررنگی دارد. به خصوص پس از لغو تحریمها امکان همکاری بیشتر شده و
محصولات رنو به صورت وارداتی یا مونتاژ در ایران عرضه میشوند. مشهورترین
ماشین رنو در ایران همان لوگان یا L90 است. ساندرو هم یکی-دو سال است که به خوبی توانسته جای خود را در دل مردم ایران باز کند. در حال حاضر فقط دو خودروی L90 و ساندرو در ایران مونتاژ میشوند هر دو از جمله با کیفیتترین خودروهای ساخت داخل به حساب میآیند.
نیسان ایکس تریل
خودروهای وارداتی این شرکت هم مشتریان زیادی دارند. از جمله وارداتیهایی که به وفور میتوانیم در خیابانها ببینیم، داستر است که یک خودروی SUV ارزانقیمت به حساب میآید. البته این خودرو در اروپا عموما با برند داچیا فروخته میشود. سیمبل هم به عنوان یک خودروی نسبتا ارزانقیمت وارداتی غیرچینی، کمکم به خیابانهای شهرهای ایران میآید. خودروهای این شرکت فرانسوی در ایران توسط نمایندگی رسمی آن یعنی نگین خودرو عرضه میشوند.
نمایندگی رنو در ایران به تازگی بر بازار خودروهای به نسبت گرانقیمت هم تمرکز کرده و تلیسمان از جملهی آنهاست. تلیسمان یک سدان متوسط خانوادگی است که ظاهر زیبایی دارد و از امکانات پیشرفته و قدرت بالایی بهره میبرد. به طور کلی
قیمت خودروهای رنو در گسترهی بزرگ و از بسیار ارزان تا بسیار گران قرار دارد. اکنون به تازگی میتوان به صورت اینترنتی خودرو سفارش داد و درب منزل تحویل گرفت.
خرید خودرو از دیجی کالا یکی از این راههاست و شما میتوانید بعد از مطالعهی نقد و بررسی و مقایسهی مشخصات فنی، از بین خودروهای موجود سفارش دهید و آن را به صورت پلاک شده تحویل بگیرید.
از حدود یک سال پیش نیسان هم با نمایندگی رسمی وارد بازار ایران شده است. شرکت جهان نوین آریا نمایندگی نیسان را در ایران بر عهده گرفته و با
انواع خودرو نیسان وارد شده است. از مشهورترین
محصولات نیسان در ایران، جوک است که قبلا آن را در مناطق آزاد میدیدیم. خودروی SUV ایکس-تریل هم به بازار ایران آمده تا با خودروهایی مثل تویوتا راو ۴ رقابت کند. قرار است که به زودی قشقایی و مایکرا هم به صورت گسترده در ایران عرضه شوند. از طریق سایت دیجیکالا میتوانید از
قیمت نیسان جدید و شرایط فروش محصولات نمایندگی نیسان در ایران مطلع شوید.
این متن رپورتاژ آگهی است و خودروبانک دخالتی در محتوای آن ندارد