موضوعات داغ

کیا موتورز، داستان دوچرخه‌سازی که خودروساز شد

عکس مطلب اول
شرکت «صنایع دقیق کیونگ‌سونگ» کار خود را در سال ۱۹۴۴ با ساخت قطعات دوچرخه و لوله‌های فولادی شروع کرد. در میانه‌ی جنگ جهانی دوم کسی فکرش را نمی‌کرد که شرکتی بزرگ به نام کیا موتورز از دل آن متولد شود و کره‌ی جنوبی را تبدیل به یکی از بزرگترین صادر کنندگان خودرو بکند. پس از پایان جنگ جهانی، کره‌ی جنوبی دوباره وارد یک جنگ دیگر و این بار با کره‌ی شمالی شد و زیرساخت‌های این کشور به طور کامل از بین رفت. با این حال سیاست‌های توسعه‌ای دولت‌های بعد سبب شد که صنایع این کشور دوباره و این بار خیلی سریع‌تر از قبل ساخته شوند.
در سال ۱۹۵۱، یعنی دقیقا در زمان جنگ بین دو کره، شرکت صنایع دقیق کیونگ‌سونگ توانست اولین دوچرخه‌ی خود را بسازد. نام این شرکت در سال ۱۹۵۲ به «صنایع کیا» تغییر کرد و از سال ۱۹۵۷ پروژه‌ی ساخت وسایل نقلیه‌ی موتوری را کلید زد. اولین وسیله‌ی نقلیه‌ی موتوری این شرکت، یک موتورسیکلت سه‌چرخ به نام K-360 بود که برای حمل و نقل سبک شهری مورد استفاده قرار می‌گرفت.

از پراید تا اپتیما و استینگر
اولین ماشین کیا، «بریسا» (Kia Brisa) نام داشت که در سال ۱۹۷۴ ساخته شد. این خودرو نسبتا موفق بود و توانست در بازار کره‌ی جنوبی فروش خوبی داشته باشد. یکی از دلایل موفقیت را می‌توانیم قیمت محصولات کیا بدانید. خودروهای کیا موتورز نسبت به تولیدات بسیاری از شرکت‌ها ارزان‌تر بودند و به همین دلیل توانست خیلی سریع در بازار بسیاری از کشورها جای خود را باز کنید.
با این حال در سال ۱۹۸۱ به دلیل سیاست‌های دولت وقت این شرکت مجبور شد برای مدتی ساخت خودروهای سواری را متوقف کند ولی در سال ۱۹۸۶، این بار با همکاری فورد دوباره به این صنعت بازگشت. دقیقا در همین سال‌ها بود که خودروی پراید یا همان فورد فستیوا تولید شد و توانست چند سال بعد با ورود به ایران ابدی شود. پرایدی که امروز در ایران تولید می‌شود همان پراید سال ۱۹۸۶ است که البته در طول زمان امکاناتی به آن اضافه شده است.
اولین خودروی مستقل این شرکت مدلی به نام «سفیا» (Kia Sephia) بود که در سال ۱۹۹۲ به بازار آمد. پس از آن خیلی سریع کیا موتورز رشد کرد و مدل‌های اولیه‌ی بعضی از سری‌های مشهوری که اکنون می‌شناسیم مثل اسپورتیج به بازار آمدند. با این حال باز هم روزهای خوش دوام نیاورد و در پی بحران اقتصادی شرق آسیا در سال ۱۹۹۷، این شرکت ورشکست شد. به همین دلیل این شرکت برای حفظ بقا ناچار شد بخشی از سهام خود را به هیوندای بفروشد. اکنون کیا و هیوندای «گروه خودروسازی هیوندای-کیا» را تشکیل داده‌اند.
کیا موتور اکنون یکی از موفق‌ترین شرکت‌های خودروسازی جهان به حساب می‌آید. این شرکت خودروهای زیبا، با کیفیت و متنوعی تولید می‌کند و در بازارهای مختلف از جمله آمریکا به خوبی می‌درخشد. در سال ۲۰۰۶ مدیران این شرکت تصمیم گرفتند که روح تازه‌ای به طراحی خودروها ببخشند و به همین دلیل طراحانی را از شرکت‌های آئودی، فولکس‌واگن و کادیلاک استخدام کردند. آن‌ها کاری کردند که خودروهای این شرکت زبان طراحی ویژه‌ی خود را داشته باشند و در زمره‌ی زیباترین خودروهای جهان قرار گیرند.
یکی از جذاب‌ترین خودروهای اخیر این شرکت، «استینگر» است. یک خودروی لیفت‌بک متوسط بسیار زیبا با ظاهر اسپرت که با توجه به موجود بودن در نسخه‌ی ۲ لیتری توربو شارژ احتمالا می‌توانیم شاهد حضور آن در بازار ایران هم باشیم. این خودرو اولین بار در نمایشگاه خودروی آمریکای شمالی سال ۲۰۱۷ رونمایی شد.

کیا در بازار ایران
هم اکنون گروه خودروسازی هیوندای-کیا در بین چند خودروساز بزرگ جهان از نظر تیراژ و کیفیت قرار دارند. این دو به خوبی توانسته‌اند بازارهای جهانی از جمله بازار خودروهای وارداتی به ایران را تسخیر کنند. بیشتر سهم خودروهای خارجی در ایران متعلق به گروه خودروسازی هیوندای-کیا است. خودروهای برند کیا همپای هیوندای فروش خیلی خوبی را در ایران تجربه می‌کنند.

کیا موتورز

کیا موتورز

محصولات کیا موتور در ایران از طریق نمایندگی کیا یعنی اطلس خودرو عرضه می‌شوند. خودروهای این شرکت متنوع هستند و مدل‌هایی مثل سراتو، اپتیما، کادنزا، اسپورتیج، سورنتو و موهاوی را به وفور می‌توان در خیابان‌های شهرهای ایران دید. ارزان‌ترین خودروی این شرکت در ایران مدل پیکانتو است که یک خودروی شهری کوچک به حساب می‌آید. اسپورتیج و سورنتو هم به خوبی توانسته‌اند همپای خودروهایی مثل هیوندای سانتافه و هیوندای توسان در بازار ایران محبوبیت کسب کنند. این روزها خرید اینترنتی خودرو خارجی در ایران رواج پیدا کرده و مردم می‌توانند خودروهایی که دوست دارند را به راحتی بخرند.
کیا همپای دیگر خودروسازان به بازار خودروهای هیبریدی هم ورود کرده است. در نمایشگاه خودروی سال ۹۵ تهران شاهد رونمایی از اپتیما هیبریدی در ایران بودیم. یک خودروی سدان خانوادگی زیبا، پر امکانات و با کیفیت که در رده‌ی هیوندای سوناتا هیبریدی و تویوتا کمری هیبریدی قرار می‌گیرد. خودروی هیبریدی دیگر این شرکت مدل «نیرو» (Niro) است که فعلا به ایران راه پیدا نکرده. این شرکت یک مدل خودروی برقی به نام «سول EV» (Kia Soul EV) هم دارد که می‌تواند در هر بار شارژ به طور متوسط تا ۱۵۰ کیلومتر حرکت کند. این خودرو هم هیچ وقت به ایران نیامد.
در مقاطع زمانی مختلف، خودروسازان داخلی بعضی از مدل‌های این شرکت را در ایران مونتاژ کرده‌اند. پراید که سال‌هاست توسط سایپا تولید می‌شود. ریو چند سال در ایران مونتاژ می‌شد و خاطره‌ی خوبی از خود بر جای گذاشت. هم اکنون نیز سایپا، سراتو نسل پیشین را مونتاژ می‌کند. خودرو کیا موجود در بازار ایران اکنون کاملا متنوع هستند و به همین دلیل مورد استقبال مردم قرار گرفته‌اند.
از مهم‌ترین دلایل موفقیت این شرکت در ایران، همان‌طور که در بالا هم اشاره کردیم، قیمت مناسب محصولات آن است. به هر صورت با توجه به اینکه هنوز هزینه‌ی واردات خودروهای خارجی به کشور ما خیلی زیاد است، خودروهای کیا که قیمت به نسبت پایین‌تری نسبت به خودروهای اروپایی دارند می‌توانند بازار بهتری داشته باشند. البته خودروهای چینی هم درحال پیشرفت کردن هستند و ممکن است بتوانند با بالا رفتن کیفیت و قیمت ارزان‌تر کم‌کم جای خودروسازان کره‌ای را بگیرند. این متن رپورتاژ آگهی است و خودروبانک دخالتی در محتوای آن ندارد

نظرات کاربران

10 نظر

دیدگاه های شما پس از تایید توسط خودروبانک نمایش داده خواهند شد

1396/6/7
پیشرفت هبوندای و کیا تحسین برانگیزه
1396/6/7
حالا اين آگهي به سفارش كي بوده؟ اطلس خودرو سايپا يا خود كيا موتورز كره جنوبي؟
1396/6/8
هیچکدوم ، سایت دیجی کالا.
1396/6/7
سایپا هم دوچرخه می ساخته . خخخخخ
1396/6/7
امیدوارم زنده باشم و ورشکست شدن و نابود شدن خودروساز های داخلی رو با چشم خودم ببینم !
نمیدونستم کیا دو بار ورشکست شده و با این حال دو بار جون گرفته ولی یه مقاله دیگه راجع به خودروساز های ژاپنی میخوندم که خلال جنگ صدمه دیده بودند اما بد شانس ترینشون شرکت هوندا بود که طی جنگ های ژاپن سه بار مورد حمله هوایی قرار گرفته بود و شرکت کاملا نابود شده بود و آقای هوندا خودش با نوشتن چند هزار نامه به صورت دستی با دست خط خودش برای جمع آوری اسپانسر به کشور های دیگه ارسال کرده بود و الان خودرو های این شرکت جزو برترین خودرو های دنیا هستند . اما خودروساز ما نه تنها در خلال جنگ آسیب ندیده بلکه با آسیب رسوندن به مردم خودش و ریختن خون هموطناش به ثروت رسیده !
1396/6/7
رپورتاژ از طرف کی؟ کی این متن رو نوشته؟
1396/6/7
ایران خودرو موتورز داستان تخم مرغ دزدی که شتر دزد شد!!
1396/6/7
جناب رهگذر عرض شود این موضوع ارتباطی به سایپا و ایران خودرو نداره
چرا در دوران خوش طاغوت که برادران خیامی ایران خودرو را تاسیس کردن این مشکلات نبود
باور کن اگر تویوتا را دست یکه زارع و مدیر سایپا بدن سر یکسال بدهی شگفت انگیزی رو دست تویوتا بذارن
کلا ذات و بنیاد بعضی چیزا خرابه نمیشه عوض شون کرد

1396/6/7
ایران خودرو ،، خودرو ساز و مونتاژکار ماشین های بروز آلمانی که لگن ساز و آشغال ساز شد
1396/6/8
برادران خیامی از کارآفرینان بنام ایران بودند که شرکت ایران ناسیونال را با هدف ساخت خودرویی ارزان قیمت برای اقشار کم ر آمد جامعه بنیان گذاشتند. انتحاب پیکان از محصولات تالبوت با قیمت تمام شده پایین هم به همین جهت بود. حتی برخی از مقامات دولتی برای حمایت از تولید این دست خودروها بطور سمبلیک با پیکان رفت و آمد میکردند. خیامی ها در نظر داشتند که خودرو موفق پژو 504 را بصورت انبوه روی خط تولید در ایران ببرند و آن را جایگزین پیکان کنند.
امروز کارخانه ایرانخودرو بعنوان یک بنگاه اقتصادی، موسسه بانکی و تشکیلات رانتی تبدیل به بازویی شده برای تامیین کثر بودجه دائمی دولت، و به قولی بدهکاری های دولت به بانک مرکزی است. ربطی هم به دولت کنونی و دولت های پیشین ندارد، این سیاست از حدود بیست سال پیش که واردات خودرو را برای حلوگیری از خروج ذخیره ارزی دولت انجام دادن، اهمال می شود. دولت از یک سو عوارض سنگینی از خودروهای وارداتی می گیرد تا هم کسب درآمد کند و هم مخصولات وارداتی فاقد توان رقابت با تولیدات داخلی باشند و از سوی دیگر مدیریت منسوب دولت بر این مافیای مونتاژکاران دولتی با ایجاد شبکه های دلالی در گستره کشور بستر قیمت گذاری کاذب برای محصولاتشان ایجاد می کنند. روی دیگر سکه واردات قطعات بی کیفیت ساخت چین و استفاده از آنها در تولید محصولات داخلی است. پدیده ای که در دوره تحریم کاملا" به شکلی بارز صورت پذیرف و کماکان هم ادامه دارد و از این رهگذر سودی کلان را روانه کیسه دولت میکند و مهر تائیدی است بر توخالی بودن شعار کارآفرینی مونتاژکاران دولتی داخلی
تا زمانی که این چرخه با پرجاست، قیمت و کیفیت خودرو در داخل ایران همین خواهد بود.