وزارت صمت در دولت سیزدهم به دستاوردهای متعددی نائل شده که مهمترین آنها، تغییر روند تولید از صنایع انرژیبر و منبعپایه به صنایع دانشبنیان و تولیدات فناورانه است. در ادامه به طور مختصر به بررسی نقاط عطف وزارت صمت در دولت رئیسی میپردازیم.
مدتهاست که مشکل تأمین انرژی گریبان گیر صنایع مختلف شده و وزارت صمت علیآبادی با تمرکز روی این حوزه، اقدامات متعددی را برای حل این مشکلات انجام داد. صمت با برگزاری گفتمان ویژه در حوزه تأمین انرژی، زمینه تغییر فرهنگ و رویکردهای مربوطه را فراهم آورد و با واردات و ترویج کاربرد خودروهای برقی، گام مؤثری در مسیر کاهش مصرف سوخت و آلایندگیهای زیستمحیطی برداشت و افکار عمومی را با فناوریهای مدرن و نوین جهان آشنا کرد.
صمت همچنین در راستای بهبود زیرساختهای تولید و مدیریت ناترازی انرژی، از شرکتهای بزرگ صنعتی و معدنی کمک گرفت و سرمایهگذاری قابلتوجهی را وارد پروژههای تأمین آب و برق کرد که نتایج آنها در آینده نزدیک روشن میشود.
از دیگر دستاوردهای علیآبادی در سال گذشته (۱۴۰۲) میتوان به رشد ۴.۴ درصدی بخش صنعت اشاره کرد. طبق آمار به دست آمده از بانک مرکزی، دولت سیزدهم توانسته به رشد اقتصادی ۵ درصدی دست پیدا کند و بخش صنعت در این دوره به طور متوسط ۶.۵ درصد رشد داشته است.
احیای واحدهای تولیدی نیز از دیگر موفقیتهای وزارت صمت علیآبادی به حساب میآید. صمت در دولت سیزدهم حدود ۹ هزار واحد تولیدی را احیا کرد و با فعالسازی مجدد ۴۶۲۷ واحد کوچک، متوسط و بزرگ، شش هزار واحد تولیدی به ظرفیت کشور اضافه کرد.
وزارت صمت دولت رئیسی در بخش تجارت نیز حرفی برای گفتن دارد. علیآبادی در طول ریاست خود توانست رکورد رشد ۵۶ درصدی ارزش تجارت در کشور را به ثبت برساند. افزایش ۱۱۵ درصدی ارزآوری حاصل از صادرات صنعتی و همچنین استقرار دیپلماسی فعال در حوزه تجارت خارجی و افزایش تعداد رایزنان سازمان توسعه تجارت به ۲۴ تیم، از دیگر اقدامات مثبت وزارت صنعت، معدن و تجارت در مدتزمان ریاست جمهوری رئیسی است.
رشد ۱۷ درصدی صدور پروانههای بهرهبرداری صنعتی، رشد ۱۰۰ درصدی سرمایهگذاری صنعتی و رشد ۲۲۰ درصدی توسعه تجارت الکترونیک جزو دیگر دستاوردهای وزارت صمت در یک سال گذشته بودهاند که نقش مثبت آنها در بهبود محیط کسبوکار انکارناپذیر است.