خودروهای هیبریدی می توانند دارای طراحی موازی طراحی سری یا ترکیبی از هر دو باشند. در زیر به صورت کاملاً مختصر به بررسی انواع مختلف موتورهای هیبریدی می پردازیم و سعی در آن داریم تا شما را بیشتر با اینگونه پیشرانه ها آشنا کنیم، به صورت کلی، موتورهای هیبریدی به سه دسته زیر تقسیم می شوند:
هیبرید موازی: هیبریدی موازی
در هیبرید موازی، باک بنزین سوخت را به موتور بنزینی و باتری ها نیز انرژی را به موتور الکتریکی می رساند. در این سیستم دو موتور بنزینی و الکتریکی هم زمان و تواما به سیستم انتقال قدرت متصل می شوند و قدرت تولید شده به چرخها می رسد. توجه داشته باشید که موتور بنزینی و موتور الکتریکی اغلب به طور مستقل و جداگانه به سیستم انتقال قدرت متصل می شوند.
در نتیجه در هیبریدهای موازی هر دو موتور بنزینی و الکتریکی نیرو محرکه مورد نیاز را فراهم می کنند ولی به علت نداشتن هماهنگی لازم، نقطه بهینه ای در کارکرد این سیستم وجود ندارد.
هیبرید های سری: هیبریدی سری
در مقابل هیبریدهای موازی , هیبریدهای سری قرار دارند. در این نوع هیبریدها، موتور بنزینی، ژنراتور را به حرکت در آورده و ژنراتور نیروی حاصل را به بخش "کنترل کننده نیرو" انتقال می دهد. در این بخش، نیروی حاصل هم برای شارژ باتری و هم برای قدرت دادن به موتور الکتریکی تقسیم شده که موتور الکتریکی نیروی حاصل را به سیستم انتقال قدرت ارسال می کند. بنابر این موتور بنزینی در هیبریدهای سری هرگز به طور مستقیم به سیستم انتقال قدرت نیرو نمی دهد. این نوع سیستم هیبرید معمولا از قدرت خروجی بالای برخوردار نمی باشد.
هیبرید هاي سری- موازی: هیبریدی های سری-موازی
در ساختار هیبرید سری- موازی, ساختارهای هیبرید سری و هیبرید موازی ترکیب میشود.
در این ترکیب یک "تقسیم کننده نیرو" در مقایسه با هیبرید سری و یک ژنراتور در مقایسه با هیبرید موازی به سیستم اضافه میشود. در این سیستم توان ایجاد شده توسط موتور بنزینی به دستگاه "تقسیم کننده نیرو" انتقال داده شده و سپس به دو بخش مکانیکی و الکتریکی تقسیم می شود. بخش مکانیکی نیروی حاصل را به سیستم انتقال قدرت و سپس به چرخها ارسال کرده و هماهنگ با آن، بخش الکتریکی نیز نیرو حاصل را به بخش "کنترل کننده نیرو" انتقال می دهد به گونهای که این سیستم در نقطه بهینه خود کار کند. در این سیستم که مبدع آن تویوتا بوده است، شارژ باتری از طریق موتور-ژنراتورهای به کار رفته صورت می پذیرد به صورتی که موتور بنزینی و یا حتی برداشتن پا از پدال گاز و یا ترمز کردن باعث می شود که انرژی مکانیکی تبدیل به انرژی الکتریکی شده و بدون کوچکترین اتلاف، انرژی حاصل شده صرف شارژ مجدد باتری گردد.
در ادامه شرکت ایرتویا به منظور افزایش سطح آگاهی عموم از موضوع تکنولوژی خودروهای هیبرید تویوتا به عنوان اولین و بزرگترین کمپانی خودروسازی در تولید خودروهای هیبریدی، مسابقه جذابی را برگزار نموده که شرکت کنندگان با پاسخ به سوالاتی در ارتباط با این تکنولوژی می توانند شانس خود را در برنده شدن جایزه شگفت انگیز سفر به ژاپن و بازدید از بزرگترین کمپانی خودروسازی دنیا، تویوتا محک بزنند.
جهت شرکت در این مسابقه
اینجا کلیک نمایید.
این متن رپورتاژ آگهی است و خودروبانک دخالتی در محتوای آن ندارد