گیربکس خودروهای اتوماتیک از اجزای مختلف تشکیل شده که هر کدام نقش بهخصوصی در تعویض دنده خودرو دارند. شیر برقی یکی از این اجزا است که آسیب دیدن آن منجر به تعمیر گیربکس اتوماتیک خواهد شد. خراب شدن این قطعه با علائم مختلفی همراه است که هر کدام از آنها باتوجهبه نوع مشکل بروز خواهند کرد. شناخت این نشانهها باعث میشود هرچه سریعتر به کلیت مشکل پی برده و به تعمیرگاه مراجعه کنید تا نوع خسارت و هزینههای پرداختی آن کاهش یابد. برای شناخت این علائم با ما همراه شوید.
معرفی شیر برقی گیربکساتوماتیک
یکی از دلایل تعمیر گیربکس اتوماتیک مربوط به خرابی شیر برقی است. گیربکس از اجزای مختلفی ساخته شده که یکی از قطعات اصلی آن شیر برقی است. این قطعه مکانیکی که به آن سلونوئید نیز گفته میشود وظیفه دارد با استفاده از نیروی الکتریکی دریچه کانال مربوط به روغن گیربکس را بهموقع باز و بسته کند تا روغن وارد ساختار کلاچ شده و باعث عملکرد آن شود.
شیر برقی در خودروهای دندهاتومات با استفاده از نیروی برق وظیفه خود را انجام میدهد. در واقع سوپاپها، سیمهای متصل به این قطعه، نیروی برق و... یک میدان مغناطیسی میسازند که باعث میشود دستور باز یا بستن دریچه کانال سیالات به شیر برقی منتقل شده و آن را انجام دهد. این قطعه برای خودروهای دندهاتومات در اندازههای 6 تا 12 اینچ تولید میشود.
علائم خراب شدن شیر برقی علائم خراب شدن شیر برقی
شیر برقی یکی از قطعات مهم در ساختار گیربکس است و عوامل مختلفی میتواند باعث نقص فنی آن شود؛ اما چطور باید متوجه این مشکل شد؟ در پاسخ به این سؤال میتوان گفت زمانی که این قطعه دچار مشکل میشود با علامتهای مختلفی آن را بروز خواهد داد. علامتهایی که نشان از خرابی این قطعه دارند باتوجهبه نوع مشکل متفاوت خواهند بود. زمانی که متوجه این نشانهها شدید باید برای تعمیر شیر برقی گیربکس اتوماتیک به یک تعمیرگاه تخصصی مراجعه کنید. در زیر به چند مورد از این نشانهها اشاره شده است.
فعال شدن چراغ چک
چراغ چک یکی از گزینههای موجود در ماشینهای دندهاتوماتیک است که در صورت وجود مشکل در قسمتهای مختلف خودرو مانند موتور، گیربکس و... روشن میشود. پس از فعال شدن این چراغ برای تعیین علت نقص فنی که ممکن است از سوی شیر برقی باشد باید به تعمیرگاه مراجعه کرد و مراحل تعمیر گیربکس اتوماتیک را پشت سر گذاشت.
فعال شدن چراغ گیربکس
گیربکس در داخل کابین خودروهای اتوماتیک چراغی اختصاصی دارد که روشن شدن آن نشاندهنده مشکلی از سوی این قطعه است، اما باتوجهبه اجزای فراوان و مختلفی که در ساختار گیربکس بهکاررفته عوامل گوناگونی باعث روشن شدن این چراغ خواهند شد.
تأخیر در جابهجایی دنده
گاهی اوقات اختلال در کارکرد شیر برقی باعث میشود دنده در حین رانندگی بهموقع جابهجا نشود و نسبت به کاهش و افزایش سرعت خودرو واکنش درستی نشان ندهد. در این شرایط برای رفع مشکل شیر برقی و تعمیر گیربکس اتوماتیک باید به تعمیرگاه مراجعه کرد.
اگر در این شرایط با دیدن علائم ایجاد شده متوجه علت وضعیت غیرمعمول خودرو نشوید میتوانید با مجموعه های تخصصی تعمیر گیربکس اتوماتیک تماس گرفته و از طریق خدمات مشاوره رایگان علت مشکل ایجاد شده را تشخیص دهید.
پرش دنده
گاهی ممکن است در هنگام رانندگی، دندهاتومات خودرو بدون نیاز به تغییر از موقعیت خود خارج شود و بهاصطلاح پرش کند. این مشکل میتواند بهخاطر نقص فنی شیر برقی باشد. البته خرابی این قطعه تنها یکی از دلایل رخ دادن این حالت خواهد بود.
گیر کردن دنده
گاهی اوقات در حین رانندگی دندهاتومات خودرو سفت میشود یا بهاصطلاح در یک حالت گیر کرده و کاهش و افزایش سرعت باعث جابهجایی آن نخواهد شد. این مشکل یکی دیگر از دلایلی است که میتوان آن را به خرابی شیر برقی ربط داد. تکنسینهای تهران گیربکس میتوانند برای رفع این مشکل به شما کمک کنند.
ایجاد حالت اضطرار
زمانی که خودرو وارد حالت اضطرار شود به معنی ایجاد یک مشکل در گیربکس است که میتواند از سوی شیر برقی باشد. حالت اضطرار به شرایطی گفته میشود که دنده خودرو به دلیل خرابی گیربکس و به دستور بخش کامپیوتری ماشین (ECU) معمولاً در دنده 3 قفل میکند. این حالت به راننده کمک میکند بدون آسیب دیدن بیشتر گیربکس به تعمیرگاه مراجعه و برای تعمیر گیربکس اتوماتیک اقدام کند.
تقه زدن گیربکس
وقتی یکی از بخشهای مهم گیربکس مانند شیر برقی نتواند وظیفه اصلی خود را بهدرستی انجام دهد به سایر بخشهای گیربکس فشار اضافه وارد میشود؛ زیرا با کاهش یا افزایش سرعت، دنده بهدرستی تغییر نمیکند و باعث تقه زدن گیربکس خواهد شد.
صداهای غیرطبیعی
کارکرد گیربکس بهخصوص هنگام تغییر دنده با یک سری صداهای طبیعی همراه خواهد بود، اما زمانی که یکی از قطعات اصلی این ساختار مانند شیر برقی آسیب ببیند و توان اجرای وظیفه خود را نداشته باشد باعث تولید صداهای ناهنجار مانند زوزه کشیدن خواهد شد. هرچقدر این صدا در حین رانندگی افزایش یابد نشاندهنده فشار زیادی است که به سایر بخشهای گیربکس وارد میشود.
اختلال عملکرد در هوای سرد اختلال عملکرد در هوای سرد
گاهی اوقات در هوای سرد بهخصوص صبح که بهتازگی قصد روشن کردن خودرو و نیاز به تعویض دنده دارید دنده سفت میشود و گیربکس بهسختی آن را در موقعیت جدید قرار میدهد؛ زیرا دمای پایین باعث آسیب دیدن شیر برقی شده است. در این شرایط با تعمیر گیربکس اتوماتیک میتوانید این مشکل را بدون پرداخت هزینه بالا برطرف کنید.
گاز خوردن بیدلیل
زمانی که خودرو اتومات گاز هرز میخورد به این دلیل است که روغن گیربکس بهاندازه کافی وارد ساختار کلاچ نشده است. در این شرایط اگر میزان روغن گیربکس به اندازه کافی باشد باتوجهبه این که شیر برقی وظیفه باز کردن دریچه کانال روغن و جریان یافتن آن در ساختار کلاچ را برعهده دارد میتوان گفت شیر برقی خراب شده است.
چگونه علت خرابی شیر برقی را تشخیص دهیم؟
همانطور که اشاره شد نشانههای مختلفی برای اعلام خرابی شیر برقی وجود دارد که هر کدام میتواند مربوط به قسمت خاصی از این قطعه باشد. از طرف دیگر ممکن است علائم ایجاد شده مربوط به بخش دیگری از خودرو باشد، در این شرایط برای مطمئن شدن از وضعیت شیر برقی و تشخیص دقیق مشکل میتوان از دستگاههای کامپیوتری استفاده کرد. تهران گیربکس با داشتن تجهیزاتی مدرن و تکنسینهای کاربلد در زمینه تعمیر گیربکس اتوماتیک ابتدا مرحله عیبیابی را به طور دقیق انجام میدهد؛ سپس با شناسایی عامل نقص فنی برای برطرف کردن آن اقدام میکنند.
هنگام خرابی گیربکس به کجا مراجعه کنیم؟
مختل شدن کارایی گیربکس خودروهای اتوماتیک ناشی از خرابی یکی از قطعات مهم این ساختار مانند شیر برقی است. زمانی که این قطعه آسیب ببیند با علائمی مانند تقه زدن گیربکس، تأخیر در جابهجایی دنده یا پرش آن، تولید صداهای ناهنجار، روشن شدن چراغ چک، چراغ گیربکس و... روبهرو خواهید شد. در این شرایط حتما به تعمیرگاه تخصصی گیربکس اتوماتیک مراجعه کنید.
این متن رپورتاژ آگهی است و خودروبانک دخالتی در محتوای آن ندارد