شرکت پارس خودرو برای عرضه یک خودروی اقتصادی در بازار ایران، هاچبک نیسان تیدا را برگزیده است و حالا تصاویر اختصاصی خودروبانک این محصول را در حال گذراندن مراحل قانونی و تست نشان میدهد.
طی ماههای اخیر، مدلهایی از برند نیسان توسط شرکتهای مختلف برای بازار ایران رونمایی شدهاند. حالا پارسخودرو نیز در تلاش است تا سهمی از محصولات برند نیسان را داشته باشد و با توجه به کمبود خودروهای هاچبک در بازار کشورمان در گام اول به سراغ نیسان تیدا رفته است.
معرفی نیسان تیدا
نیسان تیدا دارای چراغهای جلو باریک است که با ظاهر امروزی خودروهای این شرکت متفاوت است. نمای جلو این خودرو تا حدودی شباهت به مدل قدیمی ایکس تریل دارد. چراغهای عقب تیدا الگوی مشابهی با نیسان سیلفی 2018 دارند.
علیرغم طراحی خوب و هماهنگ، ظاهر این خودرو به اندازه مدلهایی مانند تویوتا کرولا و نیسان لیف جذابیت ندارد. چراغهای باریک، سپر ساده و فاقد تزئینات، و مهشکنهای دایرهای، باعث شده ظاهر تیدا کمی بیروح به نظر برسد.
در نمای جانبی نیز رینگهای 16 و 17 اینچ بکار رفتهاند. آنتن کوسهای، بالچه انتهای سقف و خطوط روی درها ورودی، به حس اسپرت این خودرو کمک میکنند. چراغهای عقب بزرگ و مثلثی شکل، کمی با سایر اجزا ناهماهنگ به نظر میرسند.
ابعاد نیسان تیدا شامل طول 4387 میلیمتر، عرض 1768 میلیمتر و ارتفاع 1520 میلیمتر است. فاصله محوری این خودرو 2700 میلیمتر است که آن را نسبت به خودروهای همطبقه 206 و 207 بزرگتر میکند.
نیسان تیدا هاچ بک اقتصادی وارداتی پارس خودرو به ایران آمد طراحی داخلی نیسان تیدا
فضای داخلی تیدا دارای فرمان بزرگ و عقربههای پشت آن است که نشان از طراحی قدیمی دارد. نمایشگر لمسی 8 اینچ نیز تاثیر چندانی بر بهبود کیفیت کابین ندارد.
استفاده از پلاستیکهای ارزان قیمت در سرتاسر داشبورد، صندلیهای پارچهای، دکمهها و کلیدهای فراوان، اهرم دستی ترمزدستی و دسته دنده بزرگ، همگی نشان از طراحی قدیمی دارند.
البته مدلهای سفارشی با روکش چرمی و کیفیت بالاتر عرضه میشوند اما احتمال دارد این مدلها به ایران وارد نشوند.
از امکانات رفاهی این خودرو میتوان به سانروف، استارت دکمهای، کنترل الکترونیکی پایداری و کروز کنترل اشاره کرد. صندلی عقب نیز برای سرنشینان بلند قامت مناسب است. حجم صندوق عقب 385 لیتر و با خواباندن صندلیها 1400 لیتر میشود.
نیسان تیدا مشخصات فنی نیسان تیدا
موتور نیسان تیدا در بازار جهانی شامل دو نوع توربوشارژ 1.6 و 1.2 لیتری است، اما به نظر میرسد نسخه 1.6 لیتری تنفس طبیعی برای بازار ایران انتخاب شود.
این موتور 4 سیلندر توان تولیدی 122 اسب بخار و گشتاور 155 نیوتن متر دارد. شتاب 0-100 کیلومتر بر ساعت آن حدود 12 تا 13 ثانیه و مصرف سوخت ترکیبی آن 6.5 لیتر بر 100 کیلومتر است. گیربکس خودرو از نوع CVT است.
نیسان تیدا با موتور 1.2 لیتری توان 115 اسب بخاری و گشتاور 190 نیوتن متری دارد. مصرف سوخت ترکیبی آن 5 تا 6 لیتر در 100 کیلومتر و حداکثر سرعت 185 کیلومتر بر ساعت است.
قویترین نسخه تیدا با موتور 1.6 لیتری 190 اسب بخار قدرت و 240 نیوتن متر گشتاور تولید میکند و شتاب 0-100 آن 8 ثانیه است. میانگین مصرف سوخت این مدل 6 لیتر در هر 100 کیلومتر اعلام شده است.
هنوز قیمت دقیق نیسان تیدای وارداتی مشخص نشده است. با توجه به قیمت این خودرو در بازار جهانی، پیشبینی میشود در بازار ایران بین 550 تا 650 میلیون تومان قیمتگذاری شود. البته قیمت نهایی بسته به تجهیزات انتخابی متفاوت خواهد بود.
به نظر میرسد نیسان تیدا بتواند گزینه مناسبی برای خریداران خودروی اقتصادی و عملکردی در بازار ایران باشد. در صورت ورود این خودرو، رقابت سختی میان تیدا، تویوتا کرولا، مزدا 3 و هیوندای آی 20 در این بازار در پیش خواهد بود.