بسیاری از افراد به دلایل مختلف اعم از بودجه محدود، آببندی ماشین و ... به خرید اتومبیل دست دوم تمایل نشان میدهند. در چنین شرایطی در کنار مباحث فنی خودرو، میزان رنگشدگی بدنه بسیار حائز اهمیت است؛ زیرا کارشناسی و تشخیص رنگ خودرو با سلامت اتومبیل رابطه مستقیم دارد. همچنین رنگشدگی بدنه خودرو بر روی قیمت تاثیر زیادی دارد و افرادی که قصد خرید خودروی کارکرده را دارند، باید ابتدا توسط کارشناس یا با راههای تشخیص رنگ خودرو، کارشناسی رنگ بدنه را انجام دهند. بهطور کلی روشهای تشخیص رنگ خودرو شامل ابزارهای دقیق چون دستگاههای تعیین ضخامت دیجیتال و تستهای ساده با دست و چشم میشوند؛ بنابراین اگر به دنبال کارشناسی رنگ بدنه هستید و به کارشناس رنگ خبره و باتجربه دسترسی ندارید، میتوانید با انجام چند روش ساده به تشخیص رنگشدگی بدنه اقدام کنید. در اینجا سعی خواهیم کرد تا ضرورت کارشناسی رنگ اتومبیل و کلیه راههای تشخیص رنگ خودرو را بیان کنیم؛ پس توصیه میکنیم مطالعه این مطلب را از دست ندهید.
تشخیص رنگ خودرو چیست؟
تشخیص و کارشناسی رنگ بدنه خودرو به عنوان یکی از مهمترین مراحل کارشناسی اتومبیل مطرح میشود که در این فرآیند مشخص میشود که خودرو، رنگ فابریک کارخانه دارد یا مجددا رنگ شده است! در حال حاضر با پیشرفت فناوری و ابزارهای متنوع، کارشناس به راحتی میتواند تشخیص رنگ خودرو را انجام دهد اما همچنان راههای تشخیص رنگ خودرو با تکنیکهای ساده چشم و دست کاربردی هستند. رنگشدگی خودرو معمولا به دلایلی چون ضربه خوردگی و ترمیم آفتاب سوختگی انجام میشود که در کاهش قیمت نهایی خودرو تاثیرگذار خواهد بود.
ضرورت تشخیص و کارشناسی رنگ خودرو
هنگامی که قصد خرید خودرو دست دوم یا کارکرده دارید، باید کارشناسی رنگ خودرو را توسط متخصص یا راههای تشخیص رنگ خودرو ساده انجام دهید؛ زیرا در برخی مواقع قسمتهایی از بدنه دارای خط و خش، رد کلید و ... بوده یا ممکن است در اثر ضربه رنگ شده باشد. این موضوع تا حدودی بر روی قیمت ماشین تاثیرگذار خواهد بود؛ از اینرو مرحله کارشناسی رنگ خودرو از اهمیت خاصی برخوردار بوده و باید مشخص شود که خودرو آسیب و خسارات شدیدی دیده یا خیر؟! رنگ شده است یا رنگ بدنه فابریک است؟! برای رسیدن به پاسخ این سوالات، میتوان از ابزارهای دیجیتالی تشخیص رنگ بدنه یا تستهای ساده بهره برد.
آشنایی با راههای تشخیص رنگ خودرو
روشها و ابزارهای مختلفی برای کارشناسی رنگ خودرو وجود دارند که برخی از مهمترین راههای تشخیص رنگ خودرو به شرح زیر هستند:
تشخیص رنگ بدنه خودرو با چشم
روش چشمی از ابتداییترین راههای تشخیص رنگ خودرو بهحساب میآید که در آن باید به دنبال نشانههای رنگشدگی در بدنه بود. این روش بسیار سخت و دشوار است، مخصوصا زمانیکه یک صافکار و نقاش ماهر و حرفهای این کار را انجام داده باشد. بهطور کلی با کمی دقت چشمی، میتوان تفاوت رنگ در قسمتهای مختلف بدنه خودرو از جمله درها، سپرها، سقف، صندوق عقب و گلگیرها را زیر نور آفتاب تشخیص داد. همچنین با عکس گرفتن از فاصله 2 یا 3 متری از خودرو و تشخیص ناهماهنگی یک قسمت با سایر قسمتهای بدنه، بررسی لبههای کاپوت، صندوق عقب و درهای خودرو، وجود رد نوار فرمی و رنگ پاشیدگی در قسمتهای غیرعادی اتومبیل، انعکاس نور، پریدگی یا پوسته بودن رنگ، وجود اثر سنباده بر روی بدنه و ...، میتوان رنگشدگی خودرو را مشخص کرد.
تشخیص رنگ خودرو تشخیص رنگ بدنه خودرو با دست
یکی از روشهای تشخیص رنگ خودرو، دست کشیدن بر روی بدنه است که در این روش باید روی بدنه خودرو دست کشیده شود و با نوک انگشتان آن را لمس کرد. اگر برآمدگی یا ناهمواری یا زبری بر روی بدنه احساس شد و بافت زبر ناشی از سنباده حس شود یعنی خودرو مجددا رنگ شده است؛ زیرا رنگ فابریک کارخانه دارای بافت کاملا صاف، نرم و یکنواخت خواهد بود.
تشخیص رنگ بدنه خودرو با آهنربا
با استفاده از آهنربای ضعیف، میتوان متوجه ضخامت رنگ شد. در واقع زمانیکه آهنربا روی بخشهای مختلف بدنه قرار داده شود، قسمتهایی که ضخامت رنگ زیادی دارند، آهنربا را جذب نکرده یا قدرت جذب نسبت به نقاطی با رنگ فابریک کمتر است.
تشخیص رنگ بدنه خودرو با ابزارهای کارشناسی
گاهی اوقات نمیتوان با استفاده از راههای تشخیص رنگ خودرو به صورت تستهای ساده به رنگشدگی بدنه پی برد؛ از اینرو باید از ابزارها و دستگاههای پیشرفته تشخیص رنگ دیجیتال توسط کارشناس خبره و ماهر استفاده کرد. این دستگاهها با توجه به ضخامت رنگ خودرو به راحتی و با قاطعیت، رنگشدگی خودرو را اعلام میکنند. بهطور کلی اگر ضخامت لایه رنگ از حدود 4.7 بیشتر شود، نشاندهنده این است که بر روی رنگ فابریک خودرو لایه رنگ دیگری قرار دارد.
تشخیص رنگ خودرو هزینه کارشناسی رنگ خودرو چقدر است؟
تشخیص رنگ خودرو یکی از مهمترین بخشهای کارشناسی کل خودرو است که معمولا زیر نظر کارشناس خبره و با ابزارهای دیجیتالی پیشرفته انجام میشود و معمولا با هزینهای همراه خواهد بود. هزینه کارشناسی رنگ بدنه خودرو بر اساس فاکتورهایی چون نوع برند خودرو (پراید، پژو و ...)، شرایط بازار و روش تشخیص تعیین میشود؛ از اینرو اگر به دنبال خرید خودروی کارکرده و کارشناسی رنگ خودرو هستید، پیشنهاد میکنیم به نمایندگی معتبر تشخیص رنگ مراجعه کرده و با پرداخت هزینه به صورت دقیق از وضعیت بدنه خودرو مطلع شوید.
جمعبندی
در این مطلب به معرفی راههای تشخیص رنگ خودرو با تکنیکهای ساده و ابزارهای دیجیتالی پیشرفته پرداخته شد. امروزه افراد ماهر با ابزارهای حرفهای، رنگآمیزی بدنه را بهگونهای انجام میدهند که تشخیص بسیاری از رنگشدگیهای بدنه با روشهای ساده تقریبا غیرممکن است؛ از اینرو افرادی که قصد خرید خودرو دست دوم دارند، بهتر است ریسک نکرده و کار تشخیص رنگ را به کارشناس متخصص و خبره بسپارند؛ زیرا متخصصان تشخیص رنگ با دستگاههای مخصوص و مهارت خود، رنگشدگی بدنه خودرو را به راحتی و با قطعیت مشخص میکنند.