لین تامپسون کارمند سابق تسلا از این شرکت شکایت کرده و ادعا میکند که آنها در تلاش برای سرپوش گذاشتن به سرقت سیمهای مسی در کارخانه باتریسازی در رنو نوادا او را اخراج کردهاند.
تامپسون پس از اینکه متوجه شد میلیون ها دلار سیم مسی در این کارخانه اندازهگیری، بریده و از کارخانه خارج شدهاند، در سال ۲۰۱۸ کار خودش با حقوق ماهیانه ۱۸ هزار دلار را از دست داد. او این سرقت را به مدیریت ارشد تسلا، از جمله ایلان ماسک و ONQ گلوبال پیمانکار شرکت گزارش داد.
در ماه ژوئن، او متوجه شد که افرادی این سیمها را در یک کامیون بار میزنند و این موضوع را به حراست تسلا گزارش داد که آنها هم با پلیس تماس گرفتند. طبق این شکایت، چند روز بعد این شرکت به تامپسون اعلام کرد که اجازه ورود به این کارخانه گیگافکتوری را ندارد.
در این شکایت آمده است:
از آن زمان آقای تامپسون متوجه شد که تسلا و ماسک پیمانکاری ONQ گلوبال را تحت فشار قرار دادهاند تا از ورود او به این کارخانه جلوگیری کند و سپس به دلیل گزارش خارجی به پلیس و گزارش داخلی به مدیریت ارشد او را اخراج کند.
تسلا این شکایت همچنین اظهار میکند که ماسک در یک جلسه داخلی در ژوئن ۲۰۱۸ اعلام کرده که ۳۷ میلیون از خسارت مالی آنها در آن سال به دلیل سرقت مواد مورداستفاده در کارخانهها بوده است. آن ادعا توسط یکی دیگر از کارمندان سابق این کارخانه یعنی کارل هنسن یکی از اعضای بخش امنیت داخلی شرکت اعلام شده بود.
در شکایت هنسن همچنین گفته شده که ماموران اداره مبارزه با مواد مخدر به تسلا هشدار دادهاند که ممکن است یکی از کارمندان آنها در قاچاق مواد مخدر با یک کارتل مکزیکی همکاری کرده باشد. ماسک در آن زمان هر دو ادعا را تکذیب کرد.
با افزایش محبوبیت خودروهای برقی، اتکای آنها به مس و وابستگی صنعت الکترونیک به این ماده، قیمت آن در حال افزایش است. فوربز گزارش داده که دیوید آینهورن سرمایهگذار الهامبخش فیلم "رکود بزرگ"، شرایط کنونی مس را مثل دوران تب طلا در قرن نوزدهم میلادی توصیف کرده است. با افزایش قیمتها، احتمال سرقت سیمهای مسی هم بیشتر شده است.