گروه صنعتی ایران خودرو در روز شنبه 7 تیرماه، به طور رسمی از پروژه K132 خود رونمایی کرد و کیانوش پورمجیب، معاون تحقیقات و طراحی و تکوین محصول جدید ایران خودرو به ارائه توضیحاتی در رابطه با آن پرداخت. در این مراسم به تولید 70 دستگاه خودروی K132 از شهریورماه امسال برای گذراندن مراحل کیفی این خودرو اشاره شد و قرار است که از بهمن ماه سال جاری، تولید انبوه آن در ایران خودرو آغاز شود.
این پروژه که در 15 دی ماه سال گذشته معرفی شده بود، حالا نسخه تکامل یافته آن معرفی شده و به جزییات فنی و امکانات بکار رفته در آن اشاره شده است. لازم به ذکر است که این خودرو براساس پلتفرم جدید IKP1 گروه صنعتی ایران خودرو توسعه پیدا کرده و با میزان خودکفایی بالای 90 درصدی به چرخه تولید این شرکت اضافه می شود. پیشرانه محرک این خودرو امکان تولید 115 اسب بخار قدرت و همچنین خروجی گشتاور 150 نیوتن متری را خواهد داشت که با دو گیربکس دستی و اتوماتیک به مشتریان عرضه می شود.
توضیحات
230 قطعه در این پروژه در دستور کار قرار گرفته که تعداد 123 قطعه آن از خودروهای دیگری همچون پژو 207 برداشته شده است، اما دیگر قطعه های مورد استفاده در این خودرو با نوآوری ساخته شده اند. مهم ترین ویژگی این خودرو که برای اولین بار در محصولات تولیدی گروه صنعتی ایران خودرو دیده می شود، بهره مندی از سیستم کنترل پایداری الکترونیکی موسوم به ESC و همچنین سیستم کنترل فشار باد لاستیک ها خواهد بود که تاثیر بسزایی در ایمنی اتومبیل خواهند گذاشت.
طراحی مجموعه سپر جلو در پروژه K132، بدون اتکا به شرکت های خارجی و تنها توسط کارشناسان و مهندسان داخلی شرکت توسعه پیدا کرده است و ضمن دارا بودن طراحی بروز و شکیل، به منظور ارتقا سطح ایمنی اتومبیل هم تمامی استانداردهای روز جهانی در نظر گرفته شده تا ایمنی بالاتری برای عابرین پیاده داشته باشد. در طراحی مجموعه سپر عقب K132 نیز یک طراحی بروز استفاده شده است و کلیه استانداردهای روز صنعت خودروسازی در شکل گیری ظاهر، قطعات و تقویت های داخلی آن مد نظر قرار گرفته است.
چراغ های جلو و عقب بکار رفته در پروژه K132 با استفاده از ماژول های LED و با یک طراحی بروز و شکیل توسعه پیدا کرده است و همچنین استانداردهای روز دنیا در توسعه آن رعایت شده است. این برای اولین بار است که طراحی جزییات مجموعه چراغ در داخل کشور انجام می شود.
توضیحات
در خودروی K132، اکسل جلو با طراحی روز دنیا توسعه پیدا کرده و برای اولین بار از مثلثی (طبق جلو) از نوع قاب پرسی استفاده شده است. از مهم ترین ویژگی این نوع طبق می توان به وزن کمتر و قابلیت تطبیق پذیری آن جهت استفاده در پلتفرم خودروهایی با کلاس های متفاوت و انتقال نیروی متفاوت به شاسی هنگام تصادفات اشاره داشت.
سیستم تهویه مطبوع پروژه K132 با همکاری تولیدکنندگان داخلی ساخته شده و از کامپوننت های سایر خودروهای داخلی استفاده شده است و به منظور خنک کاری بهتر، از اِواپراتورهای ارتقا یافته استفاده شده است.
طبق اعلام گروه صنعتی ایران خودرو، برای تولید خودروی K132 به خودکفایی بالای 92 درصدی دست پیدا کرده اند و کمتر از 8 درصد به خریدهای خارجی به منظور تولید و عرضه این خودرو نیاز خواهد بود. همانطور که گفتیم، گروه صنعتی ایران خودرو نمونه سازی اولیه را از خردادماه سال جاری با تولیدات قطعه سازان آغاز کرده و 70 دستگاه نمونه قبل از تولید انبوه برای بررسی نهایی در شهریورماه تولید خواهد شد و امیدوار است که تا بهمن ماه سال جاری، این خودرو به مرحله تولید انبوه و عرضه به مشتریان برسد.