موضوعات داغ

ماشین هیوندای کونا

زمانی که برای اولین بار، هیوندای کونا 2024 را از نزدیک مشاهده کنید، احتمالاً گمان می‌کنید که با یک کراس‌اوور تمام برقی، یا حداقل هیبریدی طرف هستید. اما چنین نبوده و هیوندا کونا یک کراس‌اوور بنزینی با موتور تنفس طبیعی است! کونا یکی از کراس‌اوورهای جدید شرکت هیوندای به شمار می‌رود که توسط KTL بازوی وارداتی محصولات هیوندای کرمان موتور وارد کشور می‌شود. این خودرو به دلیل استفاده از طراحی ترند جهانی از جمله چراغ‌های کشیده جلو و گریل بسیار کوچک در بخش پایین، شباهت بسیاری به خودروهای برقی و هیبریدی دارد. هیوندای کنا برای اولین بار در سال 2017 معرفی شد و خیلی زود با گذشت تنها سه سال، خودروساز کره‌ای فیس‌لیفت این کراس‌اوور را روانه بازار کرد. نسل دوم کونا نیز با تأخیر دو ساله در 2022 معرفی شد که نسخه وارداتی بازار ایران نیز جزو همین نسل به شمار می‌رود. شرکت هیوندای، کراس‌اوور کنا را با مشخصات فنی مختلف، از جمله موتور بنزینی، هیبریدی و تمام برقی به تولید می‌رساند که نسخه راه یافته به بازار ایران، از نوع بنزینی تنفس طبیعی محسوب می‌شود.

195 km/h
حداکثر سرعت
7.35 liter/100km
مصرف سوخت
1999 cc
حجم موتور

مشخصات هیوندای کونا

کلاس بدنه
کراس اوور
انتقال نیرو
دیفرانسیل جلو
نوع جعبه دنده
IVT (گیربکس CVT محصولات هیوندای)
حداکثر توان
147 اسب بخار
تنفس موتور
تنفس طبیعی
تعداد سیلندر
4 سیلندر

مزایا و معایب هیوندای کونا

مزایا

موتور تنفس طبیعی، طراحی به‌روز، برند خوش‌نام

معایب

شتاب و قدرت پایین، امکانات محدود نسبت به قیمت

بررسی هیوندای کونا

شرکت هیوندای در پاسخ به تقاضای فزاینده مشتریان برای کراس‌اوورهای شهری، توانست با معرفی مدل کونا در کنار سانتافه و توسان، سبد محصولات خود را گسترش دهد. هیوندای کونا به جهت طراحی مدرن و زیبا و همچنین ارائه مشخصات فنی مختلف، توانست به موفقیت خوبی در بازار جهانی دست پیدا کند و در بسیاری از کشورها، از جمله کشورهای اروپایی، آمریکا و کانادا عرضه شود. همانطور که اشاره شد، کنا 2024 از یک زبان طراحی به‌روز بهره می‌برد که از نشانه‌های آن، می‌توان به خطوط کشیده چراغ دی‌لایت در جلو، استفاده از چراغ‌های اصلی در دو طرف پایین سپر و همچنین جلوپنجره بسیار کوچک اشاره کرد.

عکس هیوندای کونانمای سه رخ عقب هیوندای کونا

هیوندا کونا یکی از جدیدترین محصولات وارداتی KTL به شمار می‌رود. این شرکت پیش از این، نسخه‌های جدید از خودروهای الانترا، اکسنت، کرتا و توسان را عرضه کرده بود و پیش از ممنوعیت واردات در سال 1396 نیز به فعالیت خود در زمینه واردات محصولات هیوندای ادامه می‌داد. ماشین کونا به جهت ایمنی نیز در شرایط مناسبی قرار دارد و با دریافت چهار ستاره ایمنی از یورو انکپ و همچنین دریافت نمره خوب از موسسه IIHS آمریکا، می‌تواند خیال خریداران را از بابت ایمنی خودرو در تصادفات رانندگی، راحت کند.

داخل هیوندای کونا

با وجود طراحی بیرونی جسورانه و متفاوت، داخل هیوندای کونا چندان غافلگیرکننده نیست؛ چرا که ترکیب نمایشگر مرکزی و کلاستر دیجیتال، پیش‌تر در بسیاری از خودروها دیده شده بود. با این حال استفاده از دو نمایشگر ۱۲.۳ اینچی که به‌صورت یکپارچه در دل داشبورد جا گرفته‌اند، جلوه‌ای مدرن به داخل کابین کنا بخشیده است. خوشبختانه هیوندای همچنان دکمه‌های فیزیکی را برای کنترل سیستم تهویه و امکانات کابین حفظ کرده؛ نکته‌ای که برای بسیاری از علاقمندان به خودرو، خبر خوبی محسوب می‌شود.

عکس داخل هیوندای کونانمای داخل هیوندای کونا

اهرم تعویض دنده ماشین کونا نیز به سبک محصولات جدید هیوندای از کنسول میانی به قسمت پشت فرمان منتقل شده است. با این حال همه موارد در فضای داخلی کونا ایده‌آل نیست؛ استفاده از پلاستیک‌های خشک و نه‌چندان باکیفیت در بخش‌هایی از داشبورد و رودری‌ها، در کراس‌اووری با این سطح قیمتی و نشان کره‌ای، کمی ناامیدکننده به نظر می‌رسد.

طراحی هیوندای کونا

از چند سال پیش هیوندای همانند اغلب خودروسازان، زبان طراحی خود را عوض کرد و به جهت تطابق طراحی جدید، تصمیم به معرفی لوگو جدید نیز گرفت. همانطور که در ابتدای متن اشاره شد، الگوی طراحی هیوندای کونا 2024 تا حد بسیاری به خودروهای جدید دیگر برندها شباهت دارد. برای مثال، قرار دادن چراغ‌های اصلی خودرو در بخش سپر، یکی از ترندهای امروز صنعت خودرو جهان به شمار می‌رود که منتقدان بسیاری نیز دارد. این افراد بر این باورند که سپر، اولین نقطه از خودرو است که هنگام تصادف از جلو آسیب می‌بیند و قرار دادن چراغ در این قسمت، خسارات ناشی از تصادفات جزئی را افزایش می‌دهد.

عکس ماشین کونانمای جانبی هیوندای کنا

در نمای جانبی هیوندا کنا 2024 نیز رینگ‌های 18 اینچی به چشم می‌خورند که از نوع آیرودینامیکی بوده و شباهت بسیاری به رینگ خودروهای هیبریدی و برقی دارد. چراغ یکپارچه عقب و همچنین استفاده دوباره از چراغ‌های اصلی در بخش سپر، امضایی بر طراحی ماشین کونا محسوب می‌شود.

مشخصات هیوندای کونا

مشخصات فنی هیوندای کونا جزو نکات عجیب این خودرو به شمار می‌رود. در وضعیتی که اغلب خودروسازان مطرح جهانی به سمت استفاده از پیشرانه‌های توربوشارژ، سیستم‌های هیبریدی یا موتورهای تمام برقی روی آورده‌اند، موتور کونا از نوع بنزینی تنفس طبیعی است. این موتور چهار سیلندر 16 سوپاپ می‌تواند حداکثر 147 اسب بخار قدرت و 179 نیوتن متر گشتاور تولید کند. قدرت تولیدی پیشرانه از طریق گیربکس اتوماتیک CVT که هیوندای آن را IVT می‌نامد به چرخ‌های جلو منتقل می‌شود.

عکس هیوندا کونانمای جلو هیوندای کونا

شتاب هیوندای کونا از سرعت صفر تا 100 کیلومتر بر ساعت، حدود 10 ثانیه و مصرف سوخت ترکیبی آن 7.35 لیتر در هر 100 کیلومتر عنوان شده است که با توجه به وزن خالص 1380 کیلوگرمی و موتور دو لیتری تنفس طبیعی کنا، قابل قبول به نظر می‌رسد.

ابعاد هیوندای کونا

ابعاد ماشین کونا برای علاقمندان به این ماشین، در جدول زیر قابل مشاهده است:

نوع بدنهکراس‌اوور
حجم پیشرانه1999 سی‌سی
حداکثر گشتاور179 نیوتن متر
حجم صندوق عقب466 لیتر
طول4350 میلی‌متر
عرض1825 میلی‌متر
ارتفاع1575 میلی‌متر
فاصله محوری2660 میلی‌متر
تعداد سرنشین5 نفر
حجم باک47 لیتر

مشخصات فنی هیوندای کونا

نام خودرو
هیوندای کونا
کشور سازنده
پرچم کشورکره جنوبی
سال (طراحی)
2022
موتور
4 سیلندر 16 سوپاپه
حجم موتور
1999 سی سی
تنفس موتور
تنفس طبیعی
انتقال نیرو
دیفرانسیل جلو
حداکثر قدرت
147 اسب بخار در 6200 دور در دقیقه
حداکثر گشتاور
179 نیوتن متر در 4500 دور در دقیقه
جعبه دنده
IVT (گیربکس CVT محصولات هیوندای)
شتاب 0 تا 100
10.3 ثانیه
حداکثر سرعت
195 کیلومتر در ساعت
وزن
1380 کیلوگرم
اندازه (میلیمتر)
4350 طول - 1825 عرض - 1585 ارتفاع
فاصله بین دو محور
2660 میلیمتر

مصرف سوخت ماشین هیوندای کونا

  • داخل شهر
  • خارج از شهر
  • ترکیبی
  • حجم باک
  • استاندارد آلایندگی
  • میزان تولید CO2
  • استاندارد امنیت
  • 8 لیتر در هر صد کیلومتر
  • 6.7 لیتر در هر صد کیلومتر
  • 7.35 لیتر در هر صد کیلومتر
  • 47 لیتر
  • -
  • -

امکانات و تجهیزات هیوندای کونا

ماشین هیوندای کونا جزو محصولاتی به شمار می‌رود که پس از آزادسازی دوباره واردات خودرو در بازار ایران عرضه شده است. به دلیل سقف ارزی اعمال شده روی خودروهای وارداتی بنزینی، این دسته از خودروها عموماً با در نسخه‌های پایه وارد کشور می‌شوند. هیوندای کونا نیز از این قاعده مستثنی نبوده و با توجه به محدوده قیمتی از امکانات کمتری بهره می‌برد.
از جمله آپشن های هیوندا کونا می‌توان به چهار عدد کیسه هوا (جلو و پرده‌ای)، کروز کنترل، کنترل پایداری، سیستم مدیریت ترمز بعد از تصادف، سیستم کمکی ترمز، کنترل خودرو در سربالایی و سراشیبی، اتوهلد، استارت دکمه‌ای، سنسور پارک جلو و عقب، صندلی برقی راننده، اتولایت، سنسور فشار باد تایرها، استارت با ریموت، حالت‌های مختلف رانندگی، فرمان برقی، اهرم تعویض دنده پشت فرمان، اتوهلد، محدود کننده سرعت و دوربین دنده عقب اشاره کرد.

امکانات هیوندای کونا

کیسه هوا
ایربگ سرنشینان جلو و پرده‌ای (مجموعاً 4 عدد کیسه هوا)
سیستم صوتی
6 عدد بلندگو به همراه نمایشگر 12.3 اینچی
ترمز و پایداری
ABS - EBD - ESC - MCB - BAS - HAC - DBC - VSM - EPB
دیگر امکانات
کروز کنترل - استارت دکمه‌ای - سنسور پارک جلو و عقب - صندلی برقی راننده - اتولایت - سنسور فشار باد تایرها - استارت با ریموت - حالت‌های مختلف رانندگی - فرمان برقی - اهرم تعویض دنده پشت فرمان - اتوهلد - محدود کننده سرعت - دوربین دنده عقب

رقبای هیوندای کونا در بازار

تاکنون ماشین کونا برای چندین بار توسط KTL به فروش رسیده است. در آخرین بخشنامه فروش (فروردین 1404) قیمت هیوندای کونا از درب کارخانه چهار میلیارد و 592 میلیون تومان اعلام شده است. در بازه قیمتی بالاتر از ۴.۵ میلیارد تومان، بازار ایران میزبان کراس‌اوورهای متنوعی از برندهای چینی و غیرچینی است که هرکدام می‌توانند رقبایی جدی برای هیوندای کونا به‌شمار آیند. در میان گزینه‌های غیرچینی، شاید میتسوبیشی اوتلندر جدید که توسط آرین موتور عرضه می‌شود، مهم‌ترین رقیب کونا در بازار فعلی باشد. از سوی دیگر، تویوتا کرولا کراس هم یکی از گزینه‌های ژاپنی خوش‌نام این رده قیمتی است. با این حال، اگر برند خودرو برایتان اولویت اول نباشد، کراس‌اوورهای چینی بازار می‌توانند با امکانات رفاهی و ایمنی بیشتر و حتی قوای فنی قوی‌تر، انتخاب‌های وسوسه‌انگیزی باشند. در حال حاضر اکستریم VX یکی از گران‌ترین کراس‌اوورهای چینی موجود در بازار ایران است که علاوه‌بر تجهیزات کامل از سیستم تمام چرخ محرک (AWD) نیز بهره می‌برد. همچنین نباید از آواتار 11 محصول تازه‌وارد گروه بهمن غافل شد؛ کراس‌اووری تمام‌برقی که هنوز در مراحل آغازین عرضه قرار دارد، اما می‌تواند از نظر قیمت و تکنولوژی، به‌عنوان یک رقیب متفاوت برای هیوندای کونا مطرح شود.

جدول مقایسه هیوندای کونا با رقبا

برخی از رقبای ماشین کنا در جدول زیر آورده شده‌اند و می‌توانید مشخصات این خودروها را با یک‌دیگر مقایسه کنید:

نام ماشینکلاس بدنهحجم موتورتعداد سیلندرحداکثر توانحداکثر سرعتمصرف سوختتنفس موتور
هیوندای کوناکراس‌اوور1999 cc4 سیلندر147 اسب بخار195 km/h7.35 liter/100kmتنفس طبیعی
میتسوبیشی اوتلندر 2023کراس‌اوور1499 cc4 سیلندر160 اسب بخار195 km/h7.3 liter/100kmتوربوشارژ
تویوتا کرولا کراسکراس‌اوور1987 cc4 سیلندر194 اسب بخار180 km/h4.5 liter/100kmهیبریدی
اکستریم VXکراس‌اوور1998 cc4 سیلندر261 اسب بخار200 km/h8 liter/100kmتوربوشارژ
آواتار 11کراس‌اوورتمام برقی-570 اسب بخار200 km/h0 liter/100kmتمام برقی

مقایسه هیوندای کونا با میتسوبیشی اوتلندر 2023

جنگ میان خودروهای کره‌ای و ژاپنی از چند دهه گذشته با پیشرفت خودروسازان کره‌ای، بالا گرفت. در این جنگ، اگرچه کره‌ای‌ها همواره به ساخت خودروهای زیبا و آپشنال معروف بودند، اما برگ برنده محصولات ژاپنی، استهلاک کمتر آنها نسبت به خودروهای کره‌ای بود. هیوندای کونا از جدیدترین خودروهای کره‌ای بازار در مقابل میتسوبیشی اوتلندر، حرف‌های بسیاری برای گفتن دارد. در بخش طراحی ظاهری، ماشین Kona از طراحی به‌روز و متناسب با المان‌های طراحی جهانی قرار دارد، اما در مقابل میتسوبیشی اوتلندر 2023 نیز نسبت به نسل قبلی خود، بهبود ظاهری قابل توجهی را تجربه کرده است. در بخش فنی، کنا از یک پیشرانه دو لیتری تنفس طبیعی بهره می‌برد که 147 اسب بخار قدرت و 179 نیوتن متر گشتاور تولید می‌کند. در طرف دیگر، میتسوبیشی اتولندر به لطف پیشرانه توربوشارژ، می‌تواند از موتور 1.5 لیتری، 160 اسب بخار قدرت و 280 نیوتن متر گشتاور تولید کند که به صورت قابل توجهی بالاتر از رقیب کره‌ایست. با وجود اینکه هر دو خودرو از گیربکس CVT بهره می‌برند، اما مصرف سوخت اوتلندر پایین‌تر بوده و در بخش فنی می‌توان نمره قبولی را به این کراس‌اوور ژاپنی اهدا کرد. در بخش امکانات رفاهی و ایمنی، ملاک مقایسه، میتسوبیشی اوتلندر M لاین است که تیپ ارزان قیمت‌تری به شمار می‌رود. هر دو خودرو از امکانات پایه بهره می‌برند، اما هیوندای کونا 2024 دارای آپشن هایی همچون سنسور پارک جلو و عقب، نمایشگر مرکزی بزرگ‌تر و تنظیم برقی صندلی راننده است که بالاتر از میتسوبیشی M لاین قرار می‌گیرد.

قیمت و نمایندگی

  • قیمت
  • نمایندگی

سوالات متداول

موتور هیوندای کونا چیست؟

هیوندا کونا به یک موتور چهار سیلندر 16 سوپاپ دو لیتری با تنفس طبیعی مجهز شده که می‌تواند حداکثر 147 اسب بخار قدرت و 179 نیوتن متر گشتاور تولید کند.

گیربکس هیوندای کونا چیست؟

ماشین هیوندا کنا به یک گیربکس IVT (CVT اتوماتیک) مجهز شده که توان تولیدی پیشرانه را به چرخ‌های جلو منتقل می‌کند.

آیا خودرو هیوندا کونا قابلیت آفرود دارد؟

باتوجه به شاسی غیرمستقل و سیستم انتقال قدرت دیفرانسیل جلو، نمی‌توان از هیوندا کونا انتظار رفتار آفرودی داشت.

آیا ماشین کونا سانروف دارد؟

خیر، هیوندا Kona از سقف فلزی بهره می‌برد.

ابعاد هیوندای کونا چقدر است؟

این خودرو دارای ابعادی معادل 4350 میلی‌متر طول، 1825 میلی‌متر عرض و 1585 میلی‌متر ارتفاع است.

مصرف سوخت هیوندا کونا چقدر است؟

مصرف بنزین کونا به طور متوسط حدود 7.35 لیتر در هر 100 کیلومتر است.

حجم صندوق عقب هیوندای کونا چقدر است؟

ظرفیت صندوق عقب ماشین کونا به 466 لیتر می‌رسد.

حداکثر سرعت ماشین کونا چقدر است؟

حداکثر سرعت هیوندا کونا در شرایط استاندارد به 195 کیلومتر بر ساعت می‌رسد.

نظرات کاربران

0 نظر

دیدگاه های شما پس از تایید توسط خودروبانک نمایش داده خواهند شد