بررسی سامسونگ XM3
آرکانا یکی از محصولات متفاوت رنو به واسطه فرم بدنه کراساوور کوپه است که برای نخستینبار در سال 2019 میلادی به صورت رسمی به بازارهای جهانی معرفی شد. این محصول در حقیقت یک کراساوور کامپکت رده C است که بر مبنای پلتفرم CMF-B توسعه یافته است. این پلتفرم با محصولات نام آشنای دیگری از گروه رنو – نیسان نظیر رنو کلیو و نیسان جوک هم مشترک است. اما به طور کلی آرکانا شباهتهای بسیار زیادی به رنو مگان داشته و عدهای در ابتدا از آن به عنوان نسخه کراساوور این مدل یاد میکردند. اما در واقع این ادعا درست نبوده و آرکانا به عنوان محصولی مستقل برای سهمخواهی بیشتر رنو از بازارهای اروپایی و آسیایی رشد و توسعه پیدا کرده است. گفتنی است در حال حاضر رنو آرکانا در سراسر اروپا، شرق آسیا، استرالیا و آمریکای جنوبی عرضه میشود.
سامسونگ XM3 از آنجایی که تولید آرکانا در سایت کره جنوبی رنو و توسط شرکت رنو سامسونگ انجام میپذیرد، در بسیاری از بازارها خصوصا کشورهای آسیای شرقی، با نام سامسونگ XM3 شناخته میشود. گفتنی است تولید این محصول علاوهبر کره جنوبی در برخی دیگر از سایتهای تولیدی رنو از جمله ازبکستان نیز انجام میشود. اما با توجه به اطلاعات اولیه بدست آمده از شرکت سروش دیزل، نسخه درنظر گرفته شده برای بازار ایران، تولید رنو سامسونگ در کره جنوبی خواهد بود. بنابراین از این پس رنو آرکانا را باید با نام تجاری سامسونگ XM3 در بازار ایران شناخت.
داخل سامسونگ XM3
همانطور که پیشتر گفته شده نمونه وارد شده به بازار ایران نسخه فیسلیفت شده آرکانا است که تغییراتی را در ظاهر و داخل کابین داشته است. به طور مثال میتوان به اضافه شدن نمایشگر 9.3 اینچی عمودی در مرکز داشبورد اشاره کرد که نمایی بهروزتر به فضای کابین رنو آرکانا یا همان سامسونگ XM3 داده است. به طو کلی طراحی داشبورد و تریم داخلی خودرو چندان پیچیده و مدرن به نظر نمیرسد و استفاده از کلیدهای فیزیکی کنترل سیستم تهویه در کنسول میانی، حس و حال بهتری را برای کاربری راننده و سرنشینان ایجاد کرده است. تریم نقرهای رنگ به همراه تودوزی چرم مشکی و قطعات پلاستیکی رودریها و داشیبورد از کیفیت قابل قبولی برخوردار بوده و بیش از آنکه بخواهد ساخت کره بودن آن را بیان کند، اصالت فرانسوی را به سرنشینان گوشزد خواهد کرد. همچنین گرافیک نمایشگر لمسی تعبیه شده در قسمت مرکزی کنسول و همچنین صفحه پشت آمپر دیجیتالی پشت فرمان نیز قابل فبول بوده است. ازطرفی رنو برای این محصول خود از یک فرمان سه شاخه چرمی با کلیدهای کنترلی سیستم صوتی و ... غیره استفاده کرده است که طراحی ارگونومیک و خوبی دارد.
سامسونگ XM3 در قسمت عقب کابین با وجود شیب سقف در قسمت انتهایی، شاهد ارتفاع مناسب سقف هستیم و فضای مناسب برای پای سرنشینان عقب به خوبی فراهم شده است. به طور کلی با و.جود ابعاد نه چندان بزرگ سامسونگ XM3، فضای مناسبی در کابین این خودرو در نظر گرفته شده است. این خودرو در حالت استاندارد، ۴۸۰ لیتر فضای بار دارد و از این نظر، یکی از بهترین کراساورهای کلاس کوچک است. صندلیهای عقب آن، کاملا تخت میشوند و ۱۲۶۳ لیتر برای حمل بار، فراهم میکنند. سبک طراحی سامسونگ XM3 یا آرکانا به گونهای است که دو نفر با بزرگسال میتوانند به راحتی از فضای قسمت عقب کابین استفاده کنند.
طراحی سامسونگ XM3
با نگاه کلی به رنو سامسونگ XM3 در همان ابتدا میتوان به وضوح رگههایی از رنو مگان یا حتی تالیسمان را در قامت یک خودروی کراساوور کوپه مشاهده کرد. چرا که زبان طراحی مشترک محصولات رنو سبب شده ظاهر بسیاری از مدلها به یکدگیر شبیه و یا نزدیک باشد. از طرف دیگر استفاده از قطعات مشترک میان این خودرو و سایر مدلها نظیر کلیو و کپچر از دیگر مواردی است که سبب شده طراحی ظاهری رنو آرکانا چندان جدید و متفاوت به نظر نرسد. در نمای جلو چراغهای C شکل داراسی تکنولوژی روشنایی در روز بارزترین ویژگی و مشخصه آن است که سبب میشود حتی از فواصل بسیار دور هم شناسایی آن از میان سایر خودروها کاملا آسان باشد. از آنجایی که نسخه وارد شده به بازار ایران فیسلیفت شده نسل فعلی رنو آرکاناست، تفاوتهای اندکی در طراحی ظاهری و داخلی دارد. به طور مثال در همین بخش شاهد اضافه شدن لیپ زیر سپر نقرهای رنگ هستیم که چهرهای اسپرتتر را برای این کراساوور اصالتا فرانسوی ایجاد کرده است.
سامسونگ XM3 اما در نمای جانبی مهمترین نکتهای که توجه را به خود جلب میکند، شیب قسمت انتهایی سقف است که فرم کوپه مانند بدنه را به تبعیت از خودروهای مطرحی نظیر BMW X4، در ذهن بیننده تداعی میکند. در این بخش رینگهای 17 اینچی آلومینومی با طرح دایموند کات از دیگر مواردی است که بیش از هر چیز دیگری نظر بیننده را به خود جلب میکند، چرا که در این قسمت هیچگونه پیچیدگی در طراحی احساس نمیشود. در قسمت عقب هم به اصطلاح چراغهای یکپارچه با طرح عینکی مشهور رنو را شاهئد هستیم. به عبارتی میتوان گفت که تمامی قسمتهای بدنه این خودرو از مدلهای محبوب رنو نظیر تالیسمان و مگان الگوبرداری شده است. همچنین دیفیوزر نقرهای رنگ نصب شده در قسمت زیرین سپر، چهرهای خاص و متمایز به آن بخشیده است. در نمونههای وارد شده به بازار ایران شاهد استفاده از لوگو و بج اختصاصی سامسونگ XM3 هستیم، این در حالی است که نسخه تولیدی رنو با نشان تجاری رنو، دارای لووتایپ ARKANA روی در صندوق هستند.
مشخصات سامسونگ XM3
رنو آرکانا با چندین نوع پیشرانه متنوع به بازارهای جهانی عرضه میشود که پرفروشترین آنها در کشورهای اروپایی از نوع سیلندر 1.3 لیتری توربوشارژر با سیستم سوخترسانی مستقیم GDi است. این موتور با کد H5Ht که توسط نیسان ساخته شده، حداکثر توان 140 اسببخار و حداکثر گشتاور 260 نیوتن متر تولید میکند. نیروی حاصل از طریق گیربکس 7 سرعته دوکلاچه EDC به چرخهای جلو منتقل میشود. علاوهبر این پیشرانه، نسخههای دیگر بنزین و هیبریدی نیز در دسترس خواهد بود که بسته به نوع سفارشگذاری در کشورها مختلف، قابل انتخاب هستند.
سامسونگ XM3 اما نسخهای که توسط شرکت سروش دیزل قرار است به زودی وارد بازار ایران شود، از یک موتور بنزینی چهار سیلندر خطی با حجم 1.6 لیتری برخوردار است که قادر است نیرویی معادل 142 اسببخار در 5500 دور در دقیقه و حداکثر گشتاور 200 نیوتن در 4400 دور در دقیقه تولید کند. جعبهدنده اتوماتیکCVT از نوع XTronic وظیفه انتقال نیرو به چرخهای جلو را در این خودرو برعهده دارد. مصرف ترکیبی این خودرو نیز حدود 7.6 لیتر در هر 100 کیلومتر است. رنو آرکانا در محور جلو از سیستم تعلیق مک فرسون و ترمز های دیسکی خنک شونده و در محور عقب از سیستم تعلیق نیمه مستقل تورشن بیم و ترمز های دیسکی استفاده می کند. همچنین ترمز های این خودرو به سیستم هایی نظیر ترمز ضد قفل BS و سیستم توزیع الکترونیکی نیروی ترمز EBD نیز مجهزند.
امکانات و تجهیزات سامسونگ XM3
طبق اطلاعات منتشر شده توسط شرکت سروش دیزل، سامسونگ XM3 قرار است با نسخه فول آپشن یا همان Inspire به بازار ایران عرضه شود. این تیپ با دارا بودن امکانات رفاهی و ایمنی متعدد به عنوان فولترین تیپ در میان نسخههای بنزینی تنفس طبیعی شناخته میشود. از امکانات رفاهی و ایمنی سامسونگ XM3 میتوان به مواردی از قبیل سیستم هشدار نقطه کور (BSW)، سیستم هشدار خروج از خط (LDW)، سیستم کمکى پارك (EPA)، سیستم کمکى ترمز اضطرارى (AEBS)، سیستم کنترل پایداری (ESC)، سامانه ضد لغزش در شیب (HSA)، سیستم تشخیص خودکار فشار باد لاستیک (TPMS)، ترمزهای EBD و ABS، نور بالاى خودکار (AHL)، کروز کنترل تطبیقى (ACC)، سیستم هشدار خستگى راننده(UTA)، سیستم هشدار برخورد از جلو(FCW)، کمک پارك 360درجه، صندلىهاى جلو با عملکرد تخت شو، 513 لیتر فضاى بارگیرى، چراغ ترکیبى عقب LED نوع سه بعدى، صفحه کیلومتر TFT 10,25/7 اینچى، قابل اتصال به تلفن همراه، استارت استاپ موتور، سیستم اطلاعات سرگرمى LIFE EASY، سیستم صوتی فراگیر BOSE با 9 اسپیکر، Apple CarPlay، Wireless Android Auto، نمایشگر مرکزى عمودى 9,3 اینچى، شارژر بىسیم تلفن همراه، تهویه، صندلى گرمکن، صندلى راننده تمام اتوماتیک (6 جهت) و حالت ECO اشاره کرد.
رقبای سامسونگ XM3 در بازار
با توجه به اینکه در دور جدید واردات خودرو به کشور شاهد حضور حداکثری برندهای چینی هستیمف تاکنون نمونههای اروپایی اندکی توانستهاند مجوزهای لازم جهت راهیابی و حضور در بازار ایران را کسب کنند. بنابراین در بخش بررسی رقبا سامسونگ XM3 میبایست به بررسی رقبای احتمالی چینی مونتاژی و وارداتیهای کرهای پرداخت. هرچند که در این بخش رقبای قدیمی دیگری هم هستند که اکنون در دسته خوردوهای کاکرده و موجود فعلی بازار قرار میگیرند. به طور مثال میتوان از اصلیترین رقبای سامسونگ XM3 در شرایط فعلی بازار به کیا اسپورتیج و هیوندای توسان 2023 اشاره کرد که هر دو گزینه هم اکنون در لیست خودروهای وارداتی تازه وارد، جزو گزینههای پرطرفدار شناخته میشوند.
سامسونگ XM3 از طرفی به دلیل فرم بدنه خاص کراساوور کوپه و همچنین امکانات رفاهی که سامسونگ XM3 ارائه میکند، تفاوتهای قابل توجهی میان این خودروها وجود دارد. اما نیسان جوک، پژو 2008 و سانگ یانگ تیوولی را میتوان از دیگر رقبای این خودرو. برشمرد که از سالهخا پیش فرصت حضور و رقابت در بازار محدود ایران را پیدا کردهاند و اکنون با قیمتی کمتر، قابلیت رقابت به لحاظ فنی و امکانات رفاهی و ایمنی با این خودرو را دارند. با این حال باید منتظر ماند و دید که سامسونگ XM3 در نهایت با چه قیمتی راهی بازار خواهد شد. همچنین در ادامه چه خودروهای دیگری به لیست وارداتیهای تازه وارد اضافه خواهند شد.
تمایز سامسونگ XM3 نسبت به رقبا
یکی از اصلیترین وجوه تمایز سامسونگXM3 یا همان رنو آرکانا با سایر رقبا، اصالت فرانسوی و طراحی مدرن و به روزی است که دارد. در واقع سامسونگ XM3 جدیدترین نمونه تولیدی این شرکت است که تنها در برخی از جزئیات طراحی ممکن است تفاوتهایی را با نمونه 2024 رنو آرکانا داشته باشد. همچنین وجود سیستم های ایمنی و کمکی راننده در این خودرو از دیگر ویزگیها و تفاوتهای آن با سایر رقبا از جمله کراساوورهای کرهای و چینی است. سابقه حضور طولانی برند رنو در ایران نیز میتواند یکی از دلایل استقبال و موفقیت این محصول در ایران شمرده شود. هر چند بسیاری از خریداران و مخاطبان در ایران ممکن است شناخت کافی نسبت به همکاری مشترک رنو فرانسه و سامسونگ موتورز کره جنوبی نداشته باشند. اما یا این حال رفته رفته سامسونگ XM3 جایگاه اصلی خود در بازار ایران را کرد و حرفهای بسیاری برای گفتن خواهد داشت. چرا که این خودرو ذاتا اروپایی است و اکنون به واسطه محدودیتهایی که در پی تحریمهای بینالمللی و همچنین محدودیتهای داخلی که گریبانگیر صنعت خودرو کشور است، به ناچار در قالب برند کرهای توانسته پا به بازار ایران بگذارد.
سامسونگ XM3 اما یکی از مواردی که در مقایسه با رقبا میتوان سامسونگ XM3 را کمی دچار چالش کند، ارائه خدمات پس از فروش گسترده در سراسر کشور و همچنین تامین قطعات یدکی مورد نیاز است. چرا که سایر گزینههای وارداتی رقیب این خودرو از جمله هیوندای توسان 2023 عرضه شده توسط کرمان موتور، دارای شبکه گستردهتری در سراسر کشور هستند که میتواند اطمینان خاطر دوچندانی در ذهن خریداران ایجاد کند. باید در ادامه دید شرکت سروش دیزل برای این موضوع چه راه حلی اندیشیده و شبکه نمایندگیهای خود در سراسر گکشور را تا چه اندازه گسترش خواهد داد.
شرایط استفاده از سامسونگ XM3
همانطور که میدانیم، اکثر خودروهای جدید و بهروز به دلیل مدیریت منابع انرژی و کنترل میزان آلایندهها، به سیستمهای پرخوران توربوشارژر مجهز شده و یا از سیستمهای هیبریدی و پلاگین هیبرید بهرهمند هستند. مزایا و ویزگیهای متعدد این دسته از خودروها بر هیچکس پوشیده نیست. اما واقعیت آن است که استفاده از این خودروهای نیازمند زیرساخت مناسب در کشور است که اصلیترین آنها کیفیت سوخت مصرفی و تامین قطعاتو باتریهای خودروهای هیبریدی و پلاگین هیبرید است که متاسفانه در ایران چنین بستری مهیا نیست. بنابراین شرایط استفاده از خودروهای این چنینی کمی دشوار خواهد بود که ممکن است در ادامع دارنندگان ین خودروها را با چالش مواجه کند. اما خوشبختانه طبق اطلاعات بدست آمده از شرکت سروش دیزل، سامسونگ XM3 یا همان رنو آرکانا قرار است با یک پیشرانه 1.6 لیتری چهار سیلندر تنفس طبیعی به بازار عرضه شود که همین موضوع میتواند تا حدود زیادی نگرانی خریداران را برطرف سازد. چرا که این نوع موتورها از حساسیت کمتری نسبت به نوع و کیفیت سوخت برخوردار هستند. همچنین از نوع کاربری و مصرف این خودرو هم میتوان به دلیل ابعاد مناسب، فضای جادار کابین، امکانات رفاهی متنوع و متعدد، از آن به عنوان یک گزینه مناسب جهت استفاده خانوادهها و یا افراد جوان یاد کرد. چرا که سامسونگ XM3 به دلیل ظلاهر خاص و منحصربفردی که دارد، میتواند بیش از سایر خودروهای موجودر در بازار و لیست خودروهای وارداتی تازه وارد، توجهات را در خیابان به خود جلب کند. همچنین اصالت فرانمسوی پشت این محصول، گواهی است بر کیفیت و دوام که از ارکان اصلی انتخاب یک محصول شناخته میشوند.
تغییرات سامسونگ XM3 نسبت به مدل قبلی
رنو آرکانا نخستینبار در سال 2019 به صورت رسمی به بازارهای جهانی معرفی شد. این خودرو در آن زمان به دلیل استفاده از فرم بدنه کوپه مانند، یک تحول یزرگ در سبد محصولات رنو بود که نظر بسیاری از علاقهمندان را به خود جلب کرد. هرچند که در آن زمان منتقدان به این سگمنت هم حسابی از خجالت این محصول تازه در آمدند. با این حال آرکانا طی این سالها تفییراتی هرچند جزئی را تجربه کرده است. همچنین نسخه تولیدی این محصول توسط شریک تجاری کرهای که با نام سامسونگ XM3 شناخته میشود، اکنون با ظاهری مدرن و جذاب روانه بازار شده است. تفاوتهای اندکی در طراحی ظاهری و داخلی این خودرو نسبت به نسخه پیش از فیسلیفت وجود دارد. به طور مثال در بخش طراحی ظاهری نمای جلو شاهد اضافه شدن لیپ زیر سپر نقرهای رنگ هستیم که چهرهای اسپرتتر را برای این کراساوور با اصالت فرانسوی ایجاد کرده است. همچنین تفییر طرح رینگها و نمای عقب خودرو از جمله سپر و دیفیوزر نصب شده از دیگر تغییراتی است که ظاهر آن نمایان است. از مهمترین تغییرات این خودرو در کابین نیز میتوان به تغییر زبان طراحی کابین اشاره کرد که در پی آن فرم کلی داشبورد تغییر کرده است. به عنوان مثال نمایشگر 9.3 اینجی عمودی از مشخصههای بارز این زبان طراحی جدید است. همچنین در برخی جزئیات فنی و امکانات رفاهی و ایمنی هم شاهد به روزرسانیهایی در جدیدترین نسخه سامسونگ XM3 خواهیم بود.