بررسی SWM G01 F
همکاری نزدیک با خودروسازان بزرگ و بهره مندی از تجربیات آن ها، پیشرفت های چشمگیری برای خودروسازان چینی به همراه داشته است و بعد از قبضه کردن بازار کشورهای در حال توسعه، حالا به فکر عرضه محصولات خود در کشورهای پیشرفته اروپایی نیز هستند و به درجه ای از پیشرفت رسیده اند که محصولات خود را لایق عرضه در بازارهای اروپایی می دانند.
یکی از اصلی ترین راهکارهای خودروسازان چینی برای ورود به بازار اروپا را می توان خرید سهام شرکت های کوچک یا ورشکسته اروپایی دانست که با تزریق سرمایه به آنان جانی دوباره گرفته و با عرضه دوباره آنان در بازار اروپا، عملا پای چینی ها را به بازار اروپا باز می کنند.
چنین سرنوشتی را می توان برای شرکت ایتالیایی SWM ایتالیا متصور شد که به لطف Shineray جانی دوباره گرفته و محصولات جدید خود را راهی بازار کرده است که با همکاری سیف خودرو، شاهد عرضه خانواده این برند در بازار کشور نیز هستیم.
محصولات SWM را ایتالیایی ها طراحی کرده و تولید آن را به چینی ها می سپارند که از اولین محصولات آن پس از احیای دوباره، می توان به خودروی کراس اوور G01 اشاره کرد که با همکاری سیف خودرو در دو مدل استاندارد و اسپرت در کشور عرضه می شود.
داخل SWM G01 F
در طراحی کابین نسخه F، ظاهر جذاب تری را نسبت به SWM G01 شاهد هستیم. همچون طراحی سایر خودروهای جدید که امروزه شاهد آن هستیم، طراحی داخل کابین G01 F نیز سبک مینیمالیستی داشته و از تراکم کلیدها و اهرم های مختلف پرهیز شده است و بیشتر آنان به صفحه نمایشگر کنسول مرکزی منتقل شده و یا بر روی غربیلک فرمان در دسترس راننده قرار گرفته است.
در مرکز کنسول هم کلیدهای سیستم تهویه مطبوع کابین به چشم می خورد که طراحی جالب و جذابی داشته و در پایین صفحه نمایشگر کنسول جا خوش کرده است.
SWM G01 F طراح ایتالیایی این خودرو سعی داشته تا مخلوطی از طراحی داخلی خودروهای لوکس آمریکایی و محصولات گران قیمت چینی را در کابین SWM G01 به نمایش بگذارد که خیلی خوب از آب درآمده است و طراحی آن برای سرنشینان داخل کابین راضی کننده خواهد بود.
این خودرو مجهز به یک دوربین 360 درجه متفاوت است که در این رنج قیمت و بین رقبا جزو امکانات منحصربه فرد محسوب می شود. این دوربین از سرعت 17 کیلومتر بر ساعت فعال شده و خودرو را همانند بازی های کامپیوتری از بالا نشان می دهد که باعث می شود دید خوبی نسبت به اطراف خودرو داشته باشید. همچنین در حین فعال کردن چراغ راهنما، نقطه کور خودرو در صفحه نمایشگر میانی داشبورد نمایش داده می شود تا میدان دید وسیع تری برای راننده فراهم کند.
طراحی SWM G01 F
شرکتهای اروپایی که تحت لوای چینی ها فعالیت می کنند، برای آن که خود را دارای استانداردها و ملزومات اروپایی معرفی کنند، همیشه با نصب لوگوها و نشانه های مختلف بر روی محصولات خود سعی می کنند تا هویت دوگانه خود را مخفی نگه داشته و بیشتر از همه خود را به عنوان یک خودروساز اروپایی، اما فعال در چین معرفی کنند.
در مورد SWM G01 هم موضوع به همین شکل است و با استفاده از نماد پرچم ایتالیا که در جای جای خودرو دیده می شود، سعی کرده اند تا این خودرو را نه یک محصول چینی، بلکه به عنوان یک خودروی ایتالیایی یا حداقل خودروی دورگه ایتالیایی/ چینی راهی بازار کنند.
SWM G01 F با وجود اینکه ایتالیایی ها به طراحی جذاب ماشین هایشان معروف هستند، اما گویا چینی شدن کمپانی ایتالیایی SWM تاثیر خود را بر روی آن گذاشته و بیشتر از همه شاهد یک سبک طراحی چینی برای خودروی SWM G01 هستیم.
الگوبرداری ها در نمای عقب بیشتر می شود و این قسمت متناسب با سلیقه و سبک طراحی محصولات آسیایی بویژه چینی توسعه پیدا کرده است. با اینکه خودروی SWM G01 F طراحی عقب جذابی دارد، اما گویا طراحان تمام ایده های خود را فشرده کرده و به زور در طراحی قسمت عقب خودرو پیاده کرده اند.
مشخصات SWM G01 F
خودروی SWM G01 با طول کلی 4610 میلی متر، عرض 1855 میلی متر، ارتفاع 1725 میلی متر و فاصله بین دو محور 2750 میلی متری ساخته شده است که از این ابعاد و اندازه با تمامی تجهیزات نصب شده حداقل وزن 1560 کیلوگرمی بدست آمده و برای حرکت دادن آن از موتوری 1.5 لیتری چهار سیلندر بنزینی در زیر کاپوت استفاده شده است.
پیشرانه 1.5 لیتری با سود جستن از پرخوران های توربوشارژر، می تواند خروجی قدرت 155 اسب بخاری در محدوده 5800 دور بر دقیقه و حداکثر گشتاور 220 نیوتن متری در محدوده 2000 دور بر دقیقه تولید کند که برای ارسال آن به چرخ ها، از جعبه دنده 6 سرعته خودکار استفاده شده است.
موتور SWM G01 با استفاده از جعبه دنده 6 سرعته خودکار در خط انتقال، خروجی قدرت 155 اسب بخاری خودرو تبدیل به حداقل شتاب صفر تا صد 12.7 ثانیه و حداکثر سرعت 180 کیلومتر برساعت شده است، درحالی که حداقل مصرف سوخت این خودرو با وزن بیش از 1.6 تنی، در استفاده های ترکیبی حداقل 9.6 لیتر طبق اعلام شرکت سازنده خواهد بود.
امکانات و تجهیزات SWM G01 F
در بخش ایمنی، SWM G01 در تیپ F مجهز به کیسه هوای ایمنی راننده و سرنشین جلو، جانبی و پرده ای بوده و همچنین از سیستم های مختلفی نظیر ABS، EBD، BA، EPB و EBA در بخش ترمز و پایداری استفاده شده است.
از دیگر ویژگی های مهم SWM G01 هم می توان به سیستم چند رسانه ای مجهز به 9 بلندگو HiFi، کیت بدنه اسپرت، روکش دو رنگ فسفری برای صندلی ها، نمایشگر ده اینچی لمسی کنسول مرکزی، سیستم ثبت اطلاعات رانندگی، چراغ های مخصوص روز، چراغ خودکار، چراغ جلو زنون، سنسور جلو و عقب، رادار نقطه کور، سیستم هشدار نقاط کور، سیستم نظارت بر جاده و هشدار خروج از جاده، سیستم نظارت بر فشار باد لاستیک ها، دوربین دید عقب، دوربین جانبی، دوربین 360 درجه، سیستم ورود بدون کلید و استارت دکمه ای، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک، روکش چرمی صندلی ها، آینه های جانبی مجهز به گرمکن و همچنین سانروف و سقف پانوراما دوتکه اشاره داشت.
رقیب اصلی SWM G01 در بازار کشور را می توان خودروی تیگو 7، دیگنیتی و یا خودروی جک S5 معرفی کرد و در بحث ظاهری، تنها سلیقه مشتریان است که می تواند انتخاب نهایی متوجه یکی از خودروهای ذکر شده کند، اما در بخش فنی کدام خودرو می تواند عملکرد بهتری از خود نشان دهد؟
هر چهار خودرو در بخش فنی خود از پیشرانه 1.5 لیتری چهار سیلندر توربوشارژر استفاده می کنند، اما خودروی SWM G01 خروجی قدرت 155 اسب بخاری، چری تیگو 7 خروجی قدرت 147 اسب بخاری، دیگنیتی خروجی قدرت 148 اسب بخاری و در نهایت پیشرانه جک S5 فیس لیفت می تواند خروجی قدرت 174 اسب بخاری تولید کنند که در این رقابت خودروی جک S5 فیس لیفت بیشترین خروجی قدرت و گشتاور را در اختیار کاربران خود قرار می دهد.
با این حال از نظر ابعاد و اندازه، خودروی دیگنیتی ابعاد بزرگ تری نسبت به دیگر رقبا داشته و بعد از آن در جایگاه دوم خودروی SWM G01 قرار می گیرد.