بررسی کیا K5
کیا اپتیما به عنوان یک سدان میانرده، از ابتدای قرن 21 ام میلادی تاکنون در بازار جهان حضور دارد. این خودرو همانند کیا سراتو که با نامهای فورته یا K3 در بازارهای مختلف شناخته میشود، با اسم K5 در بعضی نقاط جهان به فروش میرسید. در حقیقت نام کیا K5 از نسل سوم این خودرو همراه اپتیما بود. با این حال برخلاف سراتو، امروزه دیگر نامی از اپتیما وجود ندارد و نسل پنجم این خودرو در سراسر جهان با نام کیا K5 عرضه شده است. علت این تصمیم کاملا مشخص است، کیا K5 هیچ شباهتی با نسل چهارم کیا اپتیما ندارد و از زبان طراحی کاملا جدیدی بهره میبرد که مشابه آن را در خودروهایی همچون کیا سراتو نمیبینیم. در واقع کیا K5 بخشی از سبد محصولات به روز شده کیا است که به تدریج خودروهای اقتصادی نیز به آن خواهند پیوست.
کیا K5 نسل پنجم اپتیما از سال 2019 وارد بازارهای جهانی شد و تاکنون نیز عرضه آن ادامه دارد. کیا K5 علاوه بر کره جنوبی، در ازبکستان، چین و ایالات متحده نیز به تولید میرسد. کیا K5 با طیف گستردهای از پیشرانههای بنزینی و هیبریدی قابل انتخاب است، هر چند سهم ایرانیان از این خودرو تنها یک تیپ آن خواهد بود.
داخل کیا K5
دهه دهه 1970، طراحان خودروهایی همچون بیوک ریویرا قسمت میانی داشبورد را اندکی به سمت راننده متمایل میکردند تا دسترسی به کنترلرها برای او آسانتر باشد و البته فضای کابین خودرو به دو بخش مجزا برای راننده و سرنشین تقسیم شود. این الگو پس از چند دهه اکنون در خودروهای بسیاری از جمله کیا K5 به کار گرفته شده است. همانگونه که از تصاویر فضای داخلی این خودرو میتوان مشاهده کرد، نمایشگر سیستم چندرسانهای و کنترلرهای پایین آن اندکی به سمت راننده متمایل شدهاند. این نمایشگر از مجموعه پنل ابزار جدا است اما آنقدر به نشانگرها نزدیک است که بیننده آنها را همانند یک نمایشگر عریض سرتاسری تصور کند.
کیا K5 نشیمنگاه پایین و صندلیهای چندتکه، تکمیل کننده ذات اسپرت کیا K5 در کابین هستند. البته این خودرو همچنان یک سدان خانوادگی است، چرا که فاصله محوری 2850 میلیمتر برای قرارگیری چهار فرد بالغ با جثه متوسط کافی خواهد بود، هرچند ممکن است فضای سر در قسمت عقب اندکی محدود باشد.
طراحی کیا K5
طرفداران برند کیا به خوبی با کیا استینگر آشنا هستند. این سدان اسپرت و تحسین برانگیز فروش مناسبی نداشت اما زمینه ساز تغییرات بزرگی در سبد محصولات این شرکت شد. کیا K5 یکی از نخستین خودروهایی است که از استینگر تاثیر گرفت و حاصل آن خلق خودرویی اسپرت و متفاوت بود، به نحوی که چینیها برای تقلید از آن به زحمت افتند!
کیا K5 در طراحی کیا K5 جلوپنجره سنتی کیا به همراه چراغهایی با الگو طراحی جدید مشاهده میشود. این چراغها خطوط نامنظمی دارند که علاوه بر زیبایی، موجب خاص شدن این خودرو نیز شدهاند. در نمای جانبی کیا K5 ظاهری نسبتا ساده را میبینیم که با یک تورفتگی کوچک همراه است و البته رینگهای آلیاژی خودرو نیز بر جذابیت نمای ظاهری افزودهاند. در نمای عقب کیا K5 نیز الگوی به هم پیوسته چراغها را مشاهده میکنیم که در محصولات شرکت همکار یعنی هیوندای نیز مورد استفاده قرار گرفته است. طراحان کیا موفق شدهاند با خلق الگویی متفاوت برای ستون C، ظاهری شبه کوپه به خودرو اعطا کنند که نتیجه آن برای مخاطبان جذاب خواهد بود.
مشخصات کیا K5
نسلهای پیشین کیا اپتیما با وجود ظاهر اسپرت، از موتور 2.4 تنفس طبیعی بهره میبردند که در مقایسه با خودروهایی همچون رنو تلیسمان عملکرد ضعیفتری را به نمایش میگذاشت. با این حال کیا K5 متفاوت از نسلهای پیشین است و با استفاده از موتور 1.6 لیتری توربوشارژر، تمامی سدانهای وارداتی و مونتاژی بازار را به چالش میکشد.
کیا K5 اما باید گفت که نسخه ای که به ایران می آید، یک موتور 2 لیتری تنفس طبیعی با سیستم سوخت رسانی MPI است که می تواند حداکثر 150 اسب بخار را تولید کند و گیربکس نصب شده روی آن 6 سرعته خودکار است.
امکانات رفاهی متعدد یکی از مزایای اصلی خودروهای کرهای بوده است و کیا K5 نیز از همین رویه پیروی میکند. از جمله تجهیزات این خودرو میتوان به موارد زیر اشاره کرد: شش کیسه هوا، رادار نقطه کور، کروز کنترل، سیستم کنترل کشش و پایداری، دستیار حفظ مسیر، نور بالا اتوماتیک، سیستم تهویه دو منطقهای، سیستم ورود و استارت بدون کلید با کنترل از راه دور، سیستم چندرسانهای با نمایشگر 8 اینچی به همراه اندروید اتو و اپل کارپلی، سنسور پارک و دوربین عقب.
کیا K5 در قالب چند تیپ به بازار عرضه میشود که نسخههای میانی آن به بازار ایران راه خواهند یافت. بنابراین قیمت دلاری تیپهای وارد شده از کیا K5 به بازار ایران در حدود 20 هزار دلار خواهد بود. اگر عوارض واردات خودرو و رقابت بر سر خرید اتومبیل در بورس کالا را به این موارد اضافه کنیم، نتیجه نهایی قیمتی بیش از 1.5 میلیارد تومان برای کیا K5 خواهد بود.
کیا K5 بدیهی است که با چنین شرایطی، رقبای چندانی برای کیا K5 در رده قیمتی یاد شده وجود ندارند و اکثر رقبای این خودرو شامل سدانها و کراساوورهای چینی لوکس و نیمه لوکس در ردههای قیمتی پایینتر قرار میگیرند. در نتیجه تنها کسانی قادر به خرید کیا K5 خواهند بود که بودجه لازم برای خرید این خودرو را در اختیار دارند و البته برای مبدا برند یک کالا اهمیت ویژهای قائل هستند.