موضوعات داغ

ماشین مارس C300

(2.7/5) 54 رای

در شرایط کنونی که امکان ورود برندهای اروپایی، ژاپنی و مطرح چندان میسر نیست، بازار خودرو ایران به جولانگاهی مناسب برای خودروسازان چینی تبدیل شده است. از این رو هر روز شاهد معرفی محصولی جدید از برندهای چینی هستیم که شاید چندان برای مصرف کننده ایرانی شناخته شده نباشد. یکی از جدیدترین گزینه های چینی بازار که قرار است به زودی توسط یک شرکت تازه تاسیس به نام آرشام موتور صنعت به صورت وارداتی عرضه شود، مارس C300 است که سودای رقابت با کراس اوورهای همرده و هموطن خود را در سر می پروراند. این محصول در واقع همان دانگ فنگ آئولوس AX7 است که طبق سیاست‌های شرکت آرشام موتور صنعت تحت عنوان مارس C300 به فروش برسد. شنیده ها حاکی از آن است که این شرکت قصد دارد مارس C300 را در ابتدا به صورت وارداتی راهی بازار کند و پس از مدتی با تولید و مونتاژ آن در ایران، به جرگه خودروسازان بپیوندد.

195 km/h
حداکثر سرعت
6.6 liter/100km
مصرف سوخت
1476 cc
حجم موتور

مشخصات مارس C300

کلاس بدنه
کراس اوور
انتقال نیرو
دیفرانسیل جلو
نوع جعبه دنده
7 سرعته دوکلاچه تر
حداکثر توان
190 اسب بخار
تنفس موتور
توربوشارژ
تعداد سیلندر
4 سیلندر

مزایا و معایب مارس C300

مزایا

پیشرانه قوی

معایب

طراحی قدیمی، وضعیت نامعلوم خدمات پس از فروش، امکانات رفاهی نسبتا کم

بررسی مارس C300

برند Aeulus (آئولوس) یکی از زیرمجموعه های نسبتا جدید گروه خودروسازی دانگ فنگ است که در ابتدا با هدف تولید محصولات رقابتی تاسیس شد. اما رفته رفته میزان استقبال خریداران از این برند کم شد و به برندی نه چندان شناخته شده تبدیل شد. یکی از محصولات این برند آئولوس AX7 است که از سال 2014 در قامت یک کراس اوور سایز متوسط به بازار داخلی چین معرفی و عرضه شد. نسل اول این محصول از سال 2014 تا 2018 روی خط تولید قرار داشت که در ابتدا استقبال خوبی از آن صورت گرفت. اما با گذشت زمان از این استقابل کاسته شد و آمار فروش این محصول از 64 هزار دستگاه در سال 2015 به 17 هزار دستگاه در سال 2022 کاهش پیدا کرد. حتی معرفی نسل جدید این خودرو هم نتوانست مانع این شکست شود و آمار فروش را ارتقا بخشد. نسخه MACH EDITION آخرین ورژن از این کراس اوور چینی است که قرار است به زودی توسط شرکت تازه تاسیس و نوپای آرشام موتور صنعت تحت عنوان مارس C300 راهی بازار ایران شود.

مارس C300

این خودرو در رده خودروهای کراس اوور کامپکت قرار می گیرد. نسخه جدیدآئولوس AX7 در سپتامبر سال 2021 با چهار مدل عرضه شد و محدوده قیمت رسمی آن 95 هزار و 900 تا 129 هزار 900 یوان است. نسخه Mach از آئولوس AX7 نیز گروه مصرف کننده جوان اصلی را هدف قرار می دهد. این نسخه از جلوپنجره دیجیتال شش ضلعی بزرگی با دکوراسیون کروم داخلی برخوردار است که تأثیر بصری نسبتا مناسبی دارد.

داخل مارس C300

همان طور که بخش طراحی ظاهری اشاره شد، از آنجایی که طراحی این خودرو به سال 2018 باز می گردد، فضای کابین آن هم چندان جدید و مدرن به نظر نمی رسد. با ورود به کابین مارس C300 در همان نگاه نخست توجه به داشبورد و طراحی نامتعارف آن جلب می شود. جایی که یک نمایشگر لمسی 12.3 اینچی در مرکز آن خودنمایی می کند و دریچه های ورودی هوا به کابین با فرمی کشیده و بزرگ در قسمت بالایی داشبورد قرار گرفته است. این طرح مشابه با سایر خودروهای چینی یک نسل قبل است. چرا که طی این سال ها کابین آئولوس AX7 دستخوش تغییر نشده و با همان ظاهر قدیمی به دست مشتریان رسیده است. با توجه به ابعاد بدنه و فاصله بین دو محور 2715 میلی متری، فضای کابین چندان بزرگ و جادار نیست. اما با این وجود می توان گفت که برای کاربری و استفاده روزانه، خودرویی مناسب برای خانواده است.

مارس C300

البته این زبان طراحی قدیمی چندان هم بد نشده است، چرا که امروزه بسیاری از خودروسازان چینی با حذف دکمه های فیزیکی سعی بر این دارند تا نمای داحل کابین محصولات خود را مدرن و فراتر از زمان نشان دهند. اما در مارس C300 خبری از این موضوع نبوده و برای کنترل سیستم تهویه هوای کابین و برخی دیگر از تجهیزات خودرو از کنترلرهای فیزیکی استفاده شده است. فرمان دی کات، تریم داحلی چرمی دو رنگ، تریم داخلی طرح کربن و ... از ویژگی های بارز در طراحی فضای داخل هستند. همچنین استفاده از خطوط قرمز و تریم دو رنگ قرمز و مشکی در داخل کابین نیز از دیگر ویژگی های این خودرو است. اما باید به این نکته توجه کرد که حجم بالای رنگ قرمز در داخل کابین و نمای ظاهری این خودرو ممکن است در درازمدت چندان خوشایند به نظر نرسد.

طراحی مارس C300

همان طور که ابتدای مقاله اشاره شد، مارس C300 یا همان آئولوس AX7 در سال 2018 به صورت رسمی معرفی شده و طی این سال‌ها دو فیس لیفت نه چندان جذاب را تجربه کرده است.بنابراین با خودرویی سر و کار داریم که به لحاظ طراحی چندان مدرن نیست و از زبان طراحی از مد افتاده ای برخوردار است. هر چند که در نسخه MACH سعی شده نظر مخاطبان جوان را جلب کند. از نظر ابعاد بدنه، مارس C300 دارای طول، عرض و ارتفاع 4660/1880/1690 (1680) میلی متر و فاصله محوری 2715 میلی متر است که در رده کراس اوورهای سایز متوسط بازار قرار دارد. استفاده از حطوط قرمز رنگ در بخش های مختلف بدنه به منظور اسپرت تر نشان دادن این خودرو ما را یاد فونیکس FX یا همان چری اومودا 5 می اندازد. در نمای جلوی این خودرو با چهره ای نه چندان جدید مواجه هستیم که با استفاده از یک جلوپنجره بزرگ کرومی و چراغ های باریک کشیده رقم خورده است.

مارس C300

در نمای جانبی پیچیدگی خاصی روی پروفیل های بدنه مشاهده نمی شود که طراحان دانگ فنگ برای جذاب تر کردن این بخش، یک نوار قرمز رنگ را به قسمت زیرین درها اضافه کرده اند که البته این موضوع برای برخی از علاقه مندان چندان خوشایند به نظر نمی رسد. نوار کرومی دور شیشه های جانبی و رینگ های تراش خورده آلومینومی در این خودرو سعی دارند نمایی لوکس تر از این کراس اوور چینی را به نمایش بگذارند. در نمای عقب نیز به رسم بسیاری از خودروسازان چینی، چراغ‌های به هم پیوسته را مشاهده می کنیم که با یک لاین نوری به یکدیگر متصل شده اند. همچنین دیفیوزر پلاستیکی حجیم در قسمت زیرین سپر نیز که با لاین قرمز دیزاین شده، نمایی جذاب تر را به مارس C300 داده است.

مشخصات مارس C300

مارس C300 یا همان آئولوس AX7 مانند بسیاری دیگر از خودروهای چینی موجود در بازار ایران، از یک پیشرانه 1.5 لیتری توربوشارژ بهره می گیرد. با این تفاوت که این پیشرانه توربوشارژ GDI با فناوری انحصاری Dongfeng Mach Power توسط دانگ فنگ بر اساس مفاهیم پلتفرم مدار و ماژولار توسعه یافته و حداکثر قدرت 190 اسب بخار (140 کیلووات) و حداکثر گشتاور 300 نیوتن‌متر را تولید می کند. جعبه دنده 7 سرعته اتوماتیک دو کلاچه از نوع تر، وظیفه انتقال نیروی تولید شده توسط موتور را به چرخ های جلو برعهده دارد. بنابراین مارس C300 به لحاظ فنی برتری خاصی نسبت به سایر خودروهای چینی حاضر در بازار ایران نخواهد داشت که همین موضوع کار را برایش کمی دشوار تر خواهد کرد. گفتنی است پیش از این گروه صنعتی ایران خودرو نیز نمونه های سدان آئولوس را با نام شاین مکس به صورت وارداتی به بازار عرضه کرده است که نسخه بنزینی آن مشخصات فنی کاملا مشابهی با مارس C300 یا همان آئولوس AX7 دارد. اما با توجه به وزون بیشتر در نسخه کراس اوور، شاهد شتاب کندرتری در آن خواهیم بود. مصرف سوخت ترکیبی مارس C300 یا همان دانگ فنگ آئولوس AX7 نیز 6.6 لیتر به ازای صد کیلومتر پیمایش در حالت ترکیبی عنوان شده است.

مشخصات فنی مارس C300

نام خودرو
مارس C300
کشور سازنده
پرچم کشورچین
سال (طراحی)
2023
موتور
4 سیلندر 16 سوپاپه
حجم موتور
1476 سی سی
تنفس موتور
توربوشارژ
انتقال نیرو
دیفرانسیل جلو
حداکثر قدرت
190 اسب بخار در 5200 دور در دقیقه
حداکثر گشتاور
300 نیوتن متر در 2000 دور در دقیقه
جعبه دنده
7 سرعته دوکلاچه تر
شتاب 0 تا 100
-
حداکثر سرعت
195 کیلومتر در ساعت
وزن
1600 کیلوگرم
اندازه (میلیمتر)
4660 طول - 1880 عرض - 1690 ارتفاع
فاصله بین دو محور
2715 میلیمتر

مصرف سوخت ماشین مارس C300

  • داخل شهر
  • خارج از شهر
  • ترکیبی
  • حجم باک
  • استاندارد آلایندگی
  • میزان تولید CO2
  • استاندارد امنیت
  • -
  • -
  • 6.6 لیتر در هر صد کیلومتر
  • 60 لیتر
  • یورو 6
  • -

امکانات و تجهیزات مارس C300

مارس C300 یا آئولوس AX7 از نظر امکانات رفاهی و تجهیزات ایمنی در تیپ های محتلف در بازار داخلی چین و کشورهای هدف عرضه می شود. اما طبق اطلاعات موجود، شرکت آرشام موتور صنعت قصد دارد نسخه پایه این کراس اوور چینی را در ابتدا به صورت وارداتی و CBU به بازار ایران عرضه کند. اما مهم تریم آپشنی که در لیست امکانات آن دیده می ‌شود، رادار نقطه کور است.

مارس C300

از امکانات رفاهی مارس C300 می توان به دکمه های کنترلی کامل روی فرمان، نمایشگرهای دیجیتال سیستم مالتی مدیا و ملاستر دیجیتالی، سنسور باران، آینه های برقی جانبی و عقب به همراه گرم کن، پاور ویندوز، اسکای روف، تنظیم الکتریکی صندلی ها، گرم کن و تهویه صندلی ها، استراحتگاه دست راننده، بلوتوث، استارت دکمه ای و ... اشاره کرد. از تجهیزات امکانات ایمنی نیز می توان به ترمز پارک الکترونیکی، ورود بدون کلید، کروز کنترل، درب صندوق الکتریکی، سنسور تشخیص اتوماتیک برای باز کردن درب صندوق عقب، رادار پارک، ABS، ٍEBD، دوربین 360 درجه، دستیار ترمز، سیستم پایداری الکترونیکی، ترمز پارک اتوماتیک، سیستم کنترل حرکت در سربالایی و سرازیری، نمایش نقاط کور دید راننده، سیستم پارک اتوماتیک، نوربالای تطبیقی، ایزوفیکس، ایربگ و... اشاره کرد.

امکانات مارس C300

کیسه هوا
کیسه های هوا برای سرنشینان جلو
سیستم صوتی
نمایشگر لمسی 12.3 اینچی - اکو لایزر سیستم صوتی
ترمز و پایداری
جلو و عقب دیسک از نوع خنک شونده - ABS - EBD - TCS
دیگر امکانات
کروز کنترل هوشمند - سیستم سنجش باد تایرها (TPMS)- سقف شیشه ای پانورامیک - ورود بدون کلید/استارت دکمه ای - صندلی برقی راننده 6 حالته- شارژر وایرلس (شارژ سریع) - سیستم تهویه اتوماتیک- سیستم فیلتر کابین- سوکت برق 12 ولت در ردیف جلو- دوربین دید عقب- دوربین 540 درجه پانورامیک- قابلیت شخصی سازی گجت های الکترونیکی- دی لایت - چراغ های جلو - دسته دنده برقی- سنسور نور- چراغ های عقب

رقبای مارس C300 در بازار

طی سال های گذشته همزمان با خروج برندهای معتبر از بازار ایران و رونق گرفتن بازار خودروهای چینی، مدل‌های مختلفی از برندهای چینی پا به بازار ایران گذاشتند که وجه مشترک بسیاری از آن ها، پیشرانه 1.5 لیتری توربوشارژر و جعبه دنده اتوماتیک از نوع CVT یا دوکلاچه بوده است. مارس C300 نیز مانند خیلی از کراس اوورهای چینی حاضر در ایران نیز از این مشخصات بهره می گیرد. بنابراین می توان گفت که این محصول تازه وارد رقبای نسبتا زیادی را پیش روی خود دارد که از جمله مهمترین آن ها می توان به فونیکس تیگو 7، کی ام سی X5، لاماری ایما، ام وی ام X55 پرو و فونیکس FX اشاره کرد.

مارس C300

وجه اشتراک همه این خودروها مشخصات فنی نسبتا مشابهی است که به واسطه موتور 1.5 لیتری توربوشارژر تامین می شود. همچنین ابعاد بدنه و سگمنت از دیگر ویژگی های مشترک میان این خودروهاست. هرچند که مارس C300 به دلیل ناشناخته بودن برای مصرف گنندگان ایرانی، شانس کمتری را روی کاغذ برای موفقیت در بازار ایران دارد. اما باید منتظر ماند و دید که در ادامه با ورود به بازار، چه شرایطی را برای خود رقم خواهد زد.

قیمت و نمایندگی

  • قیمت
  • نمایندگی

تمایز مارس C300 نسبت به رقبا

مارس C300 کراس اوور چینی جدید بازار ایران دارای مشخصات فنی قابل قبولی است که شباهت زیادی با سایر چینی های موجود در بازار ایران دارد. اما این خودرو به لحاظ امکانات رفاهی و ایمنی نسبت به رقبای خود در رده پایین تری قرار می گیرد. با این حال با توجه به اینکه شرکت آرشام موتور صنعت یکی از شرکت های نوپا و تازه تاسیس است، سابقه ای از وضعیت خدمات پس از فروش آن در دسترس نیست که همین موضوع ممکن است در انتخاب خریداران تاثیر گذار باشد. از طرفی چون برند آئولوس یکی از زیرشاخه های گروه خودروسازی دانگ فنگ چین است و پیش از آن نیز سایر محصولات این برند از جمله سدان شاین مکس که توسط ایران خودرو به صورت وارداتی به بازار ایران راه پیدا کرده است، به دلیل شباهت فنی مارس C300 یا همان آئولوس AX7 با شاین مکس بنزینی توربوشارژر، دغدغه تامین قطعات یدکی این خودرو تا حدودی مرتفع می شود.

مارس C300

اما باید به این موضوع هم اشاره کرد که سایر رقبای مارس C300 در بازار ایران از جمله فونیکس تیگو 7، فونیکس FX، KMC X5، MVM X55 Pro و لاماری ایما، وضعیت به مراتب بهتری در بازار خواهند داشت. چرا که هر یک از این خودروها سابقه طولانی تری در بازار دارند و از وضعیت خدمات پس از فروش بهتری برخوردار هستند که این موارد تاثیر مستقیمی بر بازار خرید و فروش آن ها دارد. بنابراین می توان گفت که مارس C300 همزمان با ورودش به بازار، باید برای بقا و حفظ بازار کارکرده و صفر کیلومتر تلاش مضاعفی داشته باشد.

شرایط استفاده از مارس C300

شرایط استفاده از یک خودرو کاملا به نوع استفاده، کاربری خودرو و شرایط محیطی که خودرو در آن مورد استفاده قرار می گیرد بستگی دارد. اما یکسری از ویژگی ها و المان ها نظیر موتور توربوشارژر نیاز به مراقبت بیشتری دارند. چرا که این موتور هم به دلیل بهره‌مندی از سیستم پرخوران توربوشارژر حساسیت بالایی در مقابل کیفیت سوخت، انجام به موقع سرویس‌های دوره‌ای و استفاده از قطعات اورجینال نظیر انواع فیلترها و انواع روغن‌ها دارد که باید توجه ویژه‌ای به این مسائل داشت. از آنجا که شرکت آرشام موتور صنعت قصد دارد مارس C300 را به صورت وارداتی به بازار کشور عرضه کند، انتظار می‌رود در آینده ای نزدیک شبکه گسترده خدمات پس از فروش این شرکت در سراسر کشور، خدمات قابل قبولی را به دارندگان این خودرو ارائه کند. اما باید منتظر ماند و دید که آیا این شرکت با توجه به اینکه قصد دارد مارس C300 را به خط تولید بیاورد و آن را به صورت مونتاژی و تولید داخل هم به بازار عرضه کند، در تامین قطعات یدکی آن هم می‌تواند موفق عمل کند یا خیر!

تغییرات مارس C300 نسبت به مدل قبلی

مارس C300 یا همان آئولوس AX7 در سال 2018 به صورت رسمی معرفی شده و طی این سال‌ها دو فیس لیفت نه چندان جذاب را تجربه کرده است. بنابراین با خودرویی سر و کار داریم که به لحاظ طراحی چندان مدرن نیست و از زبان طراحی از مد افتاده ای برخوردار است. اما نسخه فعلی و آخری این خودرو نسبت به نسل اول آن تغییرات زیادی را تجربه کرده و به لحاظ ظاهری پیشرفت چشمگیری داشته است. به طور مثال می توان گفت که در نمای جلو از طرح پخته تری برخوردار بوده که علاوه بر حفظ اصالت طراحی، همزمان با مدل ها روز زمان خود در سال 2018 همسو شده بوده است. از طرفی در نمای عقب نیز به رسم بسیاری از خودروسازان چینی، چراغ‌های به هم پیوسته را مشاهده می کنیم که با یک لاین نوری به یکدیگر متصل شده اند. همچنین دیفیوزر پلاستیکی حجیم در قسمت زیرین سپر نیز که با لاین قرمز دیزاین شده، نمایی جذاب تر را به مارس C300 داده است. اما داخل کابین مارس C300 تغییرات کمی را نسبت به گذشته داشته است و در واقع با همان ظاهر قبلی و تغییرات اندک برای نسل دوم پا به میدان گذاشته است. طراحی کابین مشابه با سایر خودروهای چینی یک نسل قبل است. چرا که طی این سال ها کابین آئولوس AX7 دستخوش تغییر نشده و با همان ظاهر قدیمی به دست مشتریان رسیده است. البته این زبان طراحی قدیمی چندان هم بد نشده است، چرا که امروزه بسیاری از خودروسازان چینی با حذف دکمه های فیزیکی سعی بر این دارند تا نمای داحل کابین محصولات خود را مدرن و فراتر از زمان نشان دهند. اما در مارس C300 خبری از این موضوع نبوده و برای کنترل سیستم تهویه هوای کابین و برخی دیگر از تجهیزات خودرو از کنترلرهای فیزیکی استفاده شده است.

سوالات متداول

مارس C300 چه موتوری دارد؟

مارس C300 از یک پیشرانه 1.5 لیتری توربوشارژ بهره می گیرد که قادر به تولید حداکثر قدرت 190 اسب بخار (140 کیلووات) و حداکثر گشتاور 300 نیوتن‌متر است.

مارس C300 چه امکاناتی دارد؟

از امکانات رفاهی مارس C300 می توان به دکمه های کنترلی کامل روی فرمان، نمایشگرهای دیجیتال سیستم مالتی مدیا و ملاستر دیجیتالی، سنسور باران، آینه های برقی جانبی و عقب به همراه گرم کن، پاور ویندوز، اسکای روف، تنظیم الکتریکی صندلی ها، گرم کن و تهویه صندلی ها، استراحتگاه دست راننده، بلوتوث، استارت دکمه ای و ... اشاره کرد.

تفاوت مارس C300 نسبت به مدل قبلی چیست؟

مارس C300 یا همان آئولوس AX7 در سال 2018 به صورت رسمی معرفی شده و طی این سال‌ها دو فیس لیفت نه چندان جذاب را تجربه کرده است. بنابراین با خودرویی سر و کار داریم که به لحاظ طراحی چندان مدرن نیست و از زبان طراحی از مد افتاده ای برخوردار است. اما نسخه فعلی و آخری این خودرو نسبت به نسل اول آن تغییرات زیادی را تجربه کرده و به لحاظ ظاهری پیشرفت چشمگیری داشته است.

مارس C300 را چه شرکتی در ایران عرضه می کند؟

شرکت آرشام موتور صنعت متولی عرضه مارس C300 یا همان آئولوس AX7 به بازار ایران است.

نظرات کاربران

0 نظر

دیدگاه های شما پس از تایید توسط خودروبانک نمایش داده خواهند شد