بررسی سئات آتکا
سئات آتکا خودرو جوانی در سبد محصولات این برند اسپانیایی محسوب میشود. تاکنون تنها یک نسل از این خودرو به بازار جهانی عرضه شده است که از سال 2016 تاکنون به تولید میرسد. سئات آتکا براساس پلتفرم مشترک با خودروهای فولکس واگن T-Roc و اشکودا کاروک توسعه یافته است و به نوعی برادر دو خودرو دیگر از آلمان و جمهوری چک به حساب میآید. سئات آتکا در رده خودروهای کلاس C یا جمعوجور قرار میگیرد. سئات آتکا در سال 2020 مورد فیسلیفت قرار گرفت و نسخههای فیس لیفت سئات آتکا از سال 2021 به بازار عرضه شدند. نسخههای وارد شده از این خودرو به بازار ایران نیز از نسخههای فیس لیفت هستند. سئات مدتی بعد آتکا را به زیرشاخه اسپرت خود سپرد که حاصل آن تولد نسخه کوپرا آتکا بود.
داخل سئات آتکا
همانند طراحی خارجی، در کابین سئات آتکا نیز میتوان به وضوح الگوهای اروپایی را مشاهده کرد. از مجموعه کلاستر عریض و به هم پیوسته در این خودرو خبری نیست و نمایشگرهای دوگانه خودرو به صورت جداگانه از یکدیگر قرار گرفتهاند، هرچند هر دوی آنها در یک راستا هستند.
سئات آتکا خوشبختانه طراحان سئات اسیر اصول طراحی مینیمالیستی نشدهاند و کنترل بسیاری از ادوات خودرو با استفاده از دکمههای فیزیکی انجام میشود. این کار کابین آتکا را قدیمی جلوه میدهد اما در سوی مقابل برقراری ارتباط با ادوات خودرو را برای راننده آسان میکند. فرمان خودرو نیز از نوع دیکات است و دکمههای کنترلی مختلفی روی آن قرار گرفتهاند. سئات آتکا با دارا بودن فاصله بین دو محور 2630 میلیمتر و سقف بلند، فضای کافی را برای چهار سرنشین بزرگسال فراهم میآورد. حجم قسمت بار سئات آتکا نیز 510 لیتر عنوان شده است که اندکی از فولکس واگن تیگوان کمتر است.
طراحی سئات آتکا
سئات آتکا به وضوح یک خودرو اروپایی است. اگر آتکا را در کنار فولکس واگن تیگوان یا حتی رنو کولئوس قرار دهید، خطوط طراحی مشترکی را مشاهده خواهید کرد که مربوط به طراحیهای اروپایی است. البته این خودرو در نمای جلو از زبان طراحی اختصاصی سئات بهره میبرد. این الگو شامل چراغهای نوک تیز و جلوپنجره شش ضلعی است که در ترکیب با یکدیگر ساختار جذابی را شکل میدهند. جلوپنجره سئات آتکا به صورت دو تکه طراحی شده است و لوگو سئات نیز روی قسمت بالایی آن قرار دارد.
سئات آتکا در نمای جانبی، الگوهای یک کراساوور خانوادگی جمعوجور دیده میشود. خطی که از قسمت جلو تا قسمت عقب امتداد دارد، فرورفتگی قسمت پایین دربها و رکاب محافظ قسمت پایین بدنه خودرو که در تمامی محصولات این رده مشاهده میشوند. سئات آتکا به رینگهای آلیاژی 17 اینچی مجهز است که تناسب خوبی با ابعاد خودرو دارند. نمای عقب سئات آتکا، شباهت بسیاری به خودروهای دیگر عضو گروه فولکس واگن یعنی آئودی دارد و به خصوص چراغهای آن بسیار شبیه به محصولات آئودی هستند. در قسمت پایین خودرو نیز دیفیوزر نقرهای رنگ به همراه خروجیهای دوگانه اگزوز را میبینیم که به رنگ مشکی طراحی شدهاند. روی قسمت پایین درب صندوق نیز عبارت آتکا با خط پیوسته درج شده است که البته با طراحی سایر قسمتهای خودرو ناهماهنگ است.
مشخصات سئات آتکا
سئات آتکا با 4 مدل پیشرانه بنزینی و 3 مدل پیشرانه دیزلی در دسترس خریداران جهانی است اما نسخهای که به بازار ایران عرضه میشود، به موتور دو لیتری توربوشارژر مجهز است. این پیشرانه از سری موتورهای TSI فولکس واگن است و حداکثر راندمان آن به 190 اسب بخار قدرت و 320 نیوتن متر گشتاور میرسد. جعبه دنده هفت سرعته دوکلاچه نیز وظیفه انتقال قدرت را در این تیپ از سئات آتکا برعهده دارد. سئات آتکا از سیستم تمام چرخ محرک یا AWD بهره میبرد و بنابراین هر چهار چرخ آن قدرت موتور را دریافت میکنند. شتاب صفر تا صد سئات آتکا با مشخصات فنی یاد شده، حدود 7.1 ثانیه است که رقم بسیار مطلوبی محسوب میشود. حداکثر سرعت کراساوور سئات نیز به 214 کیلومتربرساعت بالغ خواهد شد. مصرف ترکیبی این خودرو نیز 7 لیتر در صد کیلومتر عنوان شده است که با توجه به باک 55 لیتری خودرو، در فواصل کوتاه نیاز به سوختگیری نخواهید داشت. البته سئات آتکا همانند بسیاری دیگر از خودروهای اروپایی از استاندارد عدم آلایندگی یورو 6 پیروی میکند و به بنزین باکیفیت نیاز دارد. برخلاف خودروهای کرهای وارداتی به ایران، سئات آتکا از قدرت قابل توجهی برخوردار است و میتواند رقبای چینی رنگارنگ را در این بخش به چالش بکشد.
امکانات و تجهیزات سئات آتکا
سئات آتکا در قالب چند تیپ به بازار عرضه میشود که شامل تیپهای S، SE و XCELLENCE میشوند. از آنجایی که این خودرو با قیمت پایه 25 هزار یورو عرضه میشود، تنها راه عرضه آن در کشور مونتاژ محدود خواهد بود. با این حال انتظار داریم که این آپشنها در سئات آتکا قابل دسترسی باشند: سیستم صوتی به همراه 10 بلندگو با نمایشگر لمسی، اندروید اتو و اپل کارپلی، هفت کیسه هوا، تابلو خوان، سنسور نور و باران، سنسور پارک به همراه دوربین عقب، صندلیهای تنظیم شونده برقی به همراه حافظه، تهویه مطبوع دو نقطهای، شارژر موبایل، گرمکن صندلیها و فرمان، سقف پانوراما، سیستمهای کنترل پایداری و کنترل کشش، ترمز پارک برقی و کروز کنترل. علاوه برآن سئات آتکا پنج ستاره ایمنی را از موسسه ایمنی یورو انکپ دریافت کرده است.
قیمت سئات آتکا در بازار جهانی از حدود 25هزار یورو آغاز میشود و اگر تیپهای میانی این خودرو را در نظر بگیریم، به رقم بیش از 30 هزار یورو خواهیم رسید. بنابراین بدیهی است که قیمت سئات آتکا در بازار ایران از محدوده دو میلیارد تومان فراتر خواهد رفت. رقیب عمده آتکا در این بازه قیمتی، فونیکس تیگو 8 پرومکس از مدیران خودرو است که یک کلاس بالاتر از آتکا قرار دارد اما در بخش فنی عملکرد مشابهی نسبت به آتکا دارد. با توجه به امکانات مناسب کراساوور سئات و همچنین نمره بالای ایمنی آن در تستهای ایمنی معتبر بین المللی، سئات آتکا گزینه نخست برای افرادی خواهد بود که از مدتها پیش تاکنون به دنبال خرید یک خودرو وارداتی با کیفیت مطلوب هستند.