موضوعات داغ

ماشین آواتار 11

(3.5/5) 02 رای

شاید تا چند سال پیش، اکثر مردم، خودروسازان چینی را با محصولات ارزان‌قیمت و پرآپشنی می‌شناختند که هرچند از لحاظ فنی، توان رقابت با خودروهای مطرح اروپایی و ژاپنی را نداشتند، اما سعی می‌کردند تا همین قیمت پایین و امکانات متنوع را به عنوان برگ برنده خود جهت ورود به بازار جهانی نگه دارند. با این وجود سرعت رشد چینی‌ها به‌قدری بالا بود که اکنون می‌توانند مقابل غول‌های خودروسازی همچون تسلا و تویوتا، قد علم کنند. آواتار 11 یا اوتر وان وان (AVATR) یکی از همین خودروهاست که علاوه‌بر بهره‌مندی از انواع تکنولوژی‌های روز جهان، به لحاظ مشخصات فنی هم حرف‌های بسیاری برای گفتن دارد و به هیچ عنوان خودروی ارزان‌قیمتی محسوب نمی‌شود. کراس‌اوور تمام برقی که حاصل همکاری مشترک چانگان، هوآوی و شرکت CATL بوده و در بخش طراحی نیز یک اثر هنری از نادر فقیه‌زاده و تیم طراحی او به شمار می‌رود. تأسیس برند آواتار به سال 2018 باز می‌گردد و در این سال، سه غول صنعتی چین در سه حوزه مختلف، گرد هم آمدند تا خودروهای برقی با توان و تکنولوژی بالا به تولید برسانند. ماشین آواتار 11 در دو نسخه استاندارد و لانگ به تولید می‌رسد که شرکت بی‌ام کارز به عنوان بازوی وارداتی گروه بهمن، نسخه لانگ این کراس‌اوور تمام برقی را وارد بازار ایران کرده است.

200 km/h
حداکثر سرعت
0 liter/100km
مصرف سوخت
0 cc
حجم موتور

مشخصات آواتار 11

کلاس بدنه
کراس اوور
انتقال نیرو
دو دیفرانسیل
نوع جعبه دنده
تک سرعته اتوماتیک
حداکثر توان
570 اسب بخار
تنفس موتور
تمام برقی
تعداد سیلندر
الکتریکی

مزایا و معایب آواتار 11

مزایا

قدرت و گشتاور بالا، مسافت قابل پیمایش بالا، امکانات متنوع

معایب

قیمت بالا، زیرساخت ضعیف خودروهای برقی در ایران

بررسی آواتار 11

با تشکیل اتحاد میان چانگان، هوآوی و CATL، وظیفه طراحی خودرو به شرکت چانگان محول شد. در همین زمان شرکت هوآوی وظیفه تأمین سیستم‌های هوشمند و فناوری‌های خودرو را برعهده گرفت. شرکت CATL نیز که به عنوان یکی از بزرگ‌ترین تأمین‌کنندگان باتری خودروهای برقی به شمار می‌رود، در حوزه تأمین باتری محصولات آواتار وارد میدان شد. نتیجه این همکاری، تولید خودروهای بی‌نظیر آواتار شد؛ چرا که با بررسی مشخصات آواتار 11 می‌توان به راحتی متوجه فاصله معنی‌دار این خودرو با دیگر خودروهای برقی بازار شد. ماشین آواتار 11 از دو موتور برقی بهره می‌برد که توان و گشتاور فوق‌العاده‌ای در اختیار راننده قرار می‌دهد. ضمن اینکه بزرگ‌ترین نقطه ضعف خودروهای برقی، مسافت قابل پیمایش محدود این خودروها نسبت به خودروهای بنزینی محسوب می‌شود که در ماشین آواتار 11 این موضوع تا حد بسیاری برطرف شده است.

عکس آواتار 11نمای عقب آواتار 11

باتری‌های بزرگ 116 کیلووات ساعتی این خودرو باعث می‌شود تا بتوان با یک بار شارژ کامل، تا 700 کیلومتر را در شرایط استاندارد با آواتار 2356 کیلوگرمی طی کرد و همه این موارد در شرایطی است که سرنشینان در داخل آواتار 11 با انبوهی از امکانات و آپشن‌های رفاهی روبه‌رو هستند. با ورود این خودرو به بازار ایران می‌توان پیش‌‎بینی کرد که شرایط، به هیچ وجه برای دیگر کراس‌اوورهای برقی بازار، همچون تویوتا BZ4X و نیسان آریا آسان نخواهد بود.

داخل آواتار 11

پیش از ورود به کابین، کارت NFC را روی ستون وسط خودرو قرار می‌دهید و درب راننده به صورت خودکار، باز می‌شود. سپس با ورود به داخل آواتار 11 همان طراحی فضایی و خارج از چهارچوب بیرونی در این قسمت هم مشاهده می‌شود. عجیب‌ترین بخشی که توجه شما را به خود جلب می‌کند، طراحی کرو داشبورد است که از سمت راننده شروع می‌شود و تا قسمت سرنشین جلو آن کشیده شده است. یک نمایشگر بزرگ 15.6 اینچی مالتی مدیا در قسمت مرکزی داشبورد مشاهده می‌شود که تقریباً تمامی عملگرهای خودرو از داخل همین نمایشگر، قابل تنظیم است. علاوه‌بر این، دو نمایشگر دیگر با اندازه‌های 10.25 اینچی روی داشبورد، کار شده‌اند که یکی برای نمایش اطلاعات کلاستر و دیگری برای سرنشین جلو است.

عکس داخل آواتار 11نمای داخل آواتار 11

شاید همین طراحی سه نمایشگر روی داشبورد، شما را یاد خودرو اکستریم VX بی‌اندازد؛ هرچند طراحی داخل آوتر 11 به کلی متفاوت از این خودرو است. المان دیگری که جلب توجه می‌کند، ساب‌ووفر استفاده شده در قسمت بالایی داشبورد بوده که به صورت استوانه‌ای و با نورپردازی داخل کابین ترکیب شده و رخ جذابی به داخل کابین آواتار 11 بخشیده است. نکته عجیب‌تر ماجرا اینکه، محفظه زیر داشبورد، دکمه فیزیکی جهت بازکردن ندارد و از طریق همین نمایشگر مرکزی، باز و بسته می‌شود. همچنین جهت امنیت بالاتر، می‌توانید برای بازکردن این محفظه، رمز اختصاصی قرار دهید تا کسی جز شما، دسترسی به این محفظه نداشته باشد. در نهایت به لطف فاصله محوری 2975 میلی‌متری آواتار 11، سرنشینان ردیف عقب، هیچ مشکلی از بابت فضای پا نخواهند داشت.

طراحی آواتار 11

همانطور که اشاره شد، طراحی آواتار 11 حاصل تلاش یک فرد ایرانی و تیم طراحی او در مونیخ آلمان بود. فردی که پیش از این سابقه طراحی محصولات ب ام و را در کارنامه خود دارد. همین موضوع باعث می‌شود که سطح انتظارات از ماشین آواتار 11 بالاتر برود. در قسمت جلو، دو چراغ LED به چشم می‌خورد که یکی به صورت خط راست و دیگری از طرح بومرنگی بهره می‌برد و تا قسمت پایین سپر کشیده شده است. چراغ راهنما در داخل همان طرح بومرنگی کار شده و چراغ‌های اصلی در پایینی‌ترین قسمت سپر طراحی شده‌اند. اولین نکته‌ای که در قسمت جانبی اوتر 11 توجه شما را جلب می‌کند، رینگ‌های بسیار بزرگ 22 اینچی و کالیپرهای ترمز این خودرو است. پس از کمی دقت، متوجه می‌شوید که طراحی درب‌ها نیز به صورت فریم لس یا بدون فریم در نظر گرفته شده تا به جذابیت هرچه بیشتر نمای جانبی این خودرو بی‌افزاید.

عکس عقب آواتار 11تصویر اسپویلر عقب آواتار 11

در نهایت نمای عقب، تکمیل‌کننده طراحی ظاهری آواتر 11 به شمار می‌رود. چراغ‌های یکپارچه، امروزه تقریباً در اغلب خودروها دیده می‌شود و ماشین آواتار 11 نیز از این قاعده مستثنی نیست. اما موضوع جایی عجیب می‌شود که طراحان خودرو به جای تعبیه چراغ ترمز و دنده عقب در همین قسمت، آنها را دوباره همانند چراغ‌های جلو به پایینی‌ترین قسمت سپر منتقل کرده‌اند. به جهت شتاب و قدرت بالایی که آواتار 11 دارد، یک اسپویلر هوشمند حساس به سرعت نیز در این قسمت تعبیه شده تا آیرودینامیک خودرو را بهبود بخشد.

مشخصات آواتار 11

در بخش مشخصات فنی آواتار 11 با دو موتور برقی مواجه می‌شویم که یکی در محور جلو و دیگری روی محور عقب قرار گرفته است. موتور جلو می‌تواند حداکثر 195 کیلووات (261 اسب بخار) قدرت و 280 نیوتن متر گشتاور تولید کند. همچنین موتور عقب هم می‌تواند حداکثر 230 کیلووات (308 اسب بخار) قدرت و 370 نیوتن گشتاور را به تولید برساند. بنابراین در اوتار 11 با قدرت و گشتاوری عجیب‌وغریب روبه‌رو خواهید شد که پیش از این در هیچ خودروی برقی که وارد بازار ایران شده، مشاهده نمی‌شد.

عکس رینگ آواتار 11تصویر رینگ آواتار 11

ترکیب این دو موتور می‌تواند شتاب آواتار 11 را به کمتر از 4.5 ثانیه برساند که با احتساب وزن بیش از 2.3 تن این کراس‌اوور، رکورد بی‌نظیری به شمار می‌رود. به لطف باتری‌های 116 کیلووات ساعتی که روی ماشین آواتار استفاده شده، این خودرو می‌تواند با یک بار شارژ کامل در چرخه استاندارد CLTC، مسافتی بالغ‎بر 700 کیلومتر را طی کند. در نتیجه یکی از بزرگ‌ترین نقاط ضعف خودروهای برقی که مسافت قابل پیمایش محدود آنهاست، روی اوتر 11 مشاهده نمی‌شود. قاعدتاً ظرفیت باتری بیشتر به معنی مدت زمان مورد نیاز طولانی‌تر جهت شارژ آنهاست. بنابراین مدت زمان مورد نیاز برای شارژ کامل و با شارژرهای خانگی، بیش از 13 ساعت خواهد بود، اما با شارژرهای سریع می‌توانید در عرض 45 دقیقه، ظرفیت باتری‌های خود را از صفر درصد به 80 درصد برسانید.

ابعاد آواتار 11

ابعاد اوتر 11 برای علاقمندان به این ماشین، در جدول زیر قابل مشاهده است:

نوع بدنهکراس‌اوور
نوع موتوربرقی
حداکثر گشتاور650 نیوتن متر
حجم صندوق جلو و عقب394 + 95 لیتر
طول4880 میلی‌متر
عرض1970 میلی‌متر
ارتفاع1601 میلی‌متر
فاصله محوری2975 میلی‌متر
تعداد سرنشین5 نفر
ظرفیت باتری116 کیلووات ساعت

مشخصات فنی آواتار 11

نام خودرو
آواتار 11
کشور سازنده
پرچم کشورچین
سال (طراحی)
2022
تنفس موتور
تمام برقی
انتقال نیرو
دو دیفرانسیل
حداکثر قدرت
570 اسب بخار در 0 دور در دقیقه
حداکثر گشتاور
650 نیوتن متر در 0 دور در دقیقه
جعبه دنده
تک سرعته اتوماتیک
حداکثر توان موتور برقی
261 اسب بخار
حداکثر گشتاور موتور برقی
280 نیوتن متر
حداکثر توان ترکیبی
570 اسب بخار
حداکثر گشتاور ترکیبی
650 نیوتن متر
حداکثر پیمایش (برقی)
700 کیلومتر
مدت زمان شارژ
13.5 ساعت با شارژر خانگی و کمتر از یک ساعت با شارژر سریع
نوع باطری
لیتیومی
ظرفیت باطری
116 کیلووات ساعت
شتاب 0 تا 100
4.5 ثانیه
حداکثر سرعت
200 کیلومتر در ساعت
وزن
2365 کیلوگرم
اندازه (میلیمتر)
4880 طول - 1970 عرض - 1601 ارتفاع
فاصله بین دو محور
2975 میلیمتر

مصرف سوخت ماشین آواتار 11

  • داخل شهر
  • خارج از شهر
  • ترکیبی
  • حجم باک
  • استاندارد آلایندگی
  • میزان تولید CO2
  • استاندارد امنیت
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -

امکانات و تجهیزات آواتار 11

همانطور که اشاره شد، قیمت آواتار 11 به هیچ‌عنوان پایین نیست و بنابراین انتظار می‌رود تا در بخش امکانات رفاهی و ایمنی نیز با یکی از تکمیل‌ترین پکیج‌های آپشنی طرف باشید. از جمله امکانات آواتار 11 در بخش ایمنی می‌توان به 6 عدد کیسه هوا شامل کیسه هوای جلو، جانبی جلو و پرده‌ای، کروز کنترل تطبیقی، ترمز اضطراری خودکار، سیستم پایش خستگی راننده، ترمز ترافیک متقابل جلو و عقب (FCTB و RCTB)، هشدار علائم راهنمایی و رانندگی (TSA)، رادار نقطه کور، رادار کنترل حرکت بین خطوط، رادار هشدار برخورد با مانع هنگام بازکردن درب خودرو (DOW)، اتو پارک، اتو پارک با ریموت و درب‌های برقی با قابلیت تشخیص راننده اشاره کرد.
همچنین آپشن های آواتار 11 در بخش رفاهی، شامل گرم‌کن و سردکن صندلی‌های جلو، ماساژور صندلی‌های جلو، نورپردازی داخل کابین، مالتی مدیا 15.6 اینچی مرکزی، مالتی مدیا 10.25 اینچی سرنشین جلو، دوربین 360 درجه، شیشه‌های بدون فریم تمامی درب‌ها، دستگیره‌های مخفی‌شونده، دوربین ثبت وقایع، سیستم تشخیص چهره، شارژر وایرلس تلفن همراه، سانروف پانوراما، تغییر زاویه آینه‌های جانبی به صورت خودکار هنگام دنده عقب، صندوق عقب برقی، خوشبوکننده داخل کابین، سنسور باران، تصفیه هوای داخل کابین، سیستم کاهش نویز فعال، محفظه داشبورد برقی با قابلیت رمزگذاری و کنترل از راه دور خودرو توسط اپلیکیشن موبایل می‌شود که یک پکیج تکمیل از انواع امکانات رفاهی و ایمنی را در اختیار سرنشینان قرار می‌دهد.

امکانات آواتار 11

کیسه هوا
کیسه هوای راننده و سرنشین جلو، جانبی و پرده‌ای (مجموعاً 6 کیسه هوا)
سیستم صوتی
14 عدد بلندگو به همراه مالتی مدیا 15.6 ایینچی مرکزی و مالتی مدیا 10.25 اینچی سرنشین جلو
ترمز و پایداری
ABS - EBD - BA - TCS - ESC - HHC - HDC - EPB - Auto Hold
دیگر امکانات
کروز کنترل تطبیقی (ACC)، سیستم ضد واژگونی (ROM)، صدای هشدار برای عابر پیاده تا سرعت 30 کیلومتر بر ساعت، سیستم تشخیص موانع پیرامون خودرو، بال عقب هوشمند حساس به سرعت، ترمز اضطراری خودکار عقب (RAEB)، سیستم هشدار ترافیک عقب (RCTA)، هشدار برخورد از جلو و عقب، رادار هشدار علائم راهنمایی و رانندگی (TSA)، رادار نقطه کور، رادار کنترل حرکت بین خطوط، رادار هشدار برخورد با مانع هنگام بازکردن درب خودرو (DOW)، اتو پارک، اتو پارک با ریموت، رادار پایش خستگی راننده، درب‌های برقی با قابلیت تشخیص راننده، گرم‌کن و سردکن صندلی‌های جلو، ماساژور صندلی‌های جلو، نورپردازی داخل کابین، مالتی مدیا 15.6 اینچی مرکزی، مالتی مدیا 10.25 اینچی سرنشین جلو، دوربین 360 درجه، شیشه‌های بدون فریم تمامی درب‌ها، دستگیره‌های مخفی‌شونده، دوربین ثبت وقایع، سیستم تشخیص چهره، شارژر وایرلس تلفن همراه، سانروف پانوراما، تغییر زاویه آینه‌های جانبی به صورت خودکار هنگام دنده عقب، صندوق عقب برقی، خوشبوکننده داخل کابین، سنسور باران، تصفیه هوای داخل کابین، سیستم کاهش نویز فعال، محفظه داشبورد برقی با قابلیت رمزگذاری، کنترل از راه دور خودرو توسط اپلیکیشن موبایل

رقبای آواتار 11 در بازار

اوتار 11 یک کراس‌اوور پرچمدار برقی است که از امکانات متنوعی در بخش رفاهی و ایمنی بهره می‌برد. قیمت آواتار 11 در اولین بخشنامه فروش این خودرو توسط بی ام کارز، چهار میلیارد و 198 میلیون تومان اعلام شد که پیش‌بینی می‌شود پس از ورود به بازار، با قیمت‌هایی بالاتر از 4.5 میلیارد تومان خرید و فروش شود. بنابراین ماشین آواتار 11 یکی از گران‌قیمت‌ترین خودروهای وارداتی محسوب می‌شود که تاکنون در سامانه عادی خودروهای وارداتی به فروش رسیده است. در نتیجه به دلیل گزینه‌های محدودی که میان کراس‌اوورهای برقی در ایران وجود دارد، نمی‌توان رقیب چندانی برای این خودرو در نظر گرفت. با این وجود شاید تویوتا BZ4X را بتوان از اصلی‌ترین رقبای آواتار 11 برشمرد. همچنین بی ام و IX1 هم می‌تواند دیگر رقیب ماشین آواتار در بازار ایران باشد که واردات آن در هاله‌ای از ابهام است. به جز موارد گفته شده، کراس‌اوورهای تمام برقی دیگری مانند آئودی Q5-Etron، نیسان آریا و هوندا ENS1 نیز توانسته‌اند وارد بازار ایران شوند که از لحاظ فنی و آپشنی در رده پایین‌تری نسبت به اوتر 11 قرار می‌گیرند.

جدول مقایسه آواتار 11 با رقبا

برخی از رقبای ماشین اوتار 11 در جدول زیر آورده شده‌اند و می‌توانید مشخصات این خودروها را با یک‌دیگر مقایسه کنید:

نام ماشینکلاس بدنهحداکثر توانحداکثر گشتاورشتابحداکثر سرعتمسافت قابل پیمایشنوع پیشرانه
آواتار 11کراس‌اوور570 اسب بخار650 نیوتن متر4.9 ثانیه200 km/h700 kmتمام برقی
تویوتا BZ4Xکراس‌اوور201 اسب بخار266 نیوتن متر7.4 ثانیه160 km/h615 kmتمام برقی
بی ام و iX1کراس‌اوور204 اسب بخار247 نیوتن متر8.6 ثانیه170 km/h440 kmتمام برقی
آئودی Q5-Etronکراس‌اوور201 اسب بخار310 نیوتن متر9 ثانیه160 km/h605 kmتمام برقی
نیسان آریاکراس‌اوور238اسب بخار300 نیوتن متر7.2 ثانیه160 km/h500 kmتمام برقی
هوندا ENS1کراس‌اوور201 اسب بخار310 نیوتن متر7.6 ثانیه150 km/h510 kmتمام برقی

مقایسه آواتار 11 و تویوتا BZ4X

محصولات برند تویوتا به جهت استهلاک بسیار پایینی که دارند از قدیم‌الایام تاکنون در بازار ایران، طرفداران زیادی داشتند. تویوتا BZ4X به نوعی اولین کراس‌اوور تمام برقی بازار ایران به شمار می‌رود و از این جهت می‌تواند اهمیت بسیاری در بازار داخلی داشته باشد. این خودرو در مقایسه با آواتار 11 از قدرت و گشتاور پایین‌تری نسبت به رقیب چینی خود بهره می‌برد. در نتیجه شتاب صفر تا 100 پایین‌تری دارد و مسافت قابل پیمایش آن نیز کمتر است. در کنار موارد گفته شده، هرچند طراحی آواتار 11 به نوعی جدید و جذاب به نظر می‌رسد، اما تویوتا روی کراس‌اوور برقی خود، زبان طراحی جدیدی را خلق کرده و BZ4X نسبت به تمامی محصولاتی که از این خودروساز ژاپنی مشاهده کرده بودید، طراحی خارج از چهارچوب و متفاوتی دارد. با این وجود، خودروهای چینی به استفاده از آپشن‌های مختلف رفاهی در داخل کابین، شهرت دارند و با توجه به اینکه ماشین اوتر 11 یکی از کراس‌اوورهای پرچمدار بازار چین به شمار می‌رود، انتظار می‌رود که از امکانات رفاهی بیشتری نسبت به تویوتا BZ4X بهره می‌برد. اما چنین نیست و کراس‌اوور برقی تویوتا به اغلب امکاناتی که آواتار11 دارد، مجهز شده است. کروز کنترل تطبیقی، اتوپارک، سیستم صوتی حرفه‌ای با برند JBL و... از جمله امکانات جذاب این کراس‌اوور ژاپنی به شمار می‌رود. حتی ماشین BZ4 به دو عدد کیسه هوای بیشتر نسبت به کراس‌اوور اوتر11 مجهز شده است و از بابت امکانات فنی و رفاهی، نقطه ضعفی نسبت به رقیب چینی خود ندارد. با این وجود به دلیل تقاضای بالاتر محصولات تویوتا در بازار ایران، انتظار می‌رود که قیمت تویوتا BZ4X به میزان قابل توجهی بالاتر از قیمت اوتر 11 باشد و در این صورت، احتمالاً خرید نمونه چینی، گزینه به‌صرفه‌تری باشد.

قیمت و نمایندگی

  • قیمت
  • نمایندگی
  • 4,198,000,000 تومان - بروز رسانی در چهارشنبه 27 فروردین
  • گروه بهمن

سوالات متداول

موتور آواتار 11 چیست؟

آواتار 11 به دو موتور برقی مجهز شده است که یکی روی محور جلو و دیگری روی محور عقب قرار دارد. این دو موتور می‌توانند روی هم رفته حداکثر 570 اسب بخار قدرت و 650 نیوتن متر گشتاور را تولید کنند.

گیربکس آواتار 11 چیست؟

اغلب خودروهای تمام برقی، دیگر مجهز به گیربکس‌هایی که روی خودروهای بنزینی مشاهده می‌شد، نیستند. آواتار 11 نیز به یک گیربکس تک سرعته اتوماتیک متصل شده و قدرت را به هر چهار چرخ منتقل می‌کند.

قیمت آواتار 11 چقدر است؟

در اولین بخشنامه فروشی که توسط بی ام کارز منتشر شد، قیمت اوتر 11 در محدوده چهار میلیارد و 200 میلیون تومان اعلام شده بود.

آیا خودرو آواتار 11 سانروف دارد؟

بله، ماشین آواتار 11 مجهز به سانروف برقی و سقف پانارومیک است.

ابعاد آواتار 11 چقدر است؟

این خودرو دارای ابعادی معادل 4880 میلی‌متر طول، 1970 میلی‌متر عرض و 1601 میلی‌متر ارتفاع است.

حداکثر مسافت قابل پیمایش آواتار 11 چقدر است؟

به لطف باتری‌های 116 کیلووات ساعتی که روی ماشین آواتار استفاده شده، این خودرو می‌تواند با یک بار شارژ کامل در چرخه استاندارد CLTC، مسافتی بالغ‎بر 700 کیلومتر را طی کند.

حجم صندوق عقب آواتار 11 چقدر است؟

با توجه به برقی بودن پیشرانه آواتار، این خودرو مجهز به یک صندوق در عقب و یک محفظه کوچک در بخش جلو است. ظرفیت صندوق عقب آواتار 394 لیتر و صندوق جلو خودرو 95 لیتر اعلام شده است.

حداکثر سرعت آواتار 11 چقدر است؟

حداکثر سرعت ماشین اوتر 11 در شرایط استاندارد به 200 کیلومتر بر ساعت می‌رسد.

نظرات کاربران

0 نظر

دیدگاه های شما پس از تایید توسط خودروبانک نمایش داده خواهند شد