این روزها تهران ساعات سختی را می گذارند و میزان آلودگی آن به حد خطرناکی رسیده استو جان میلیون ها انسان در خطر قرار گرفته است. البته معضل آلودگی در تهران چیز تازه ای نیست و سالهاست که مسئولان وعده ی راهکاری برای رفع این مشکل را می دهند اما مسئولان می آیند و می روندو و آلودگی و ترافیک به قوت خود باقیست. گویا تنها چیزی که مسئولان می توانند انجام دهند تعطیل کردن مدارس است و برخی ادارات و هشدار از طریق صدا و سیما است. نه عزمی و نه برنامه ریزی و نه دانشی برای رفع آلودگی ابدا وجود ندارد که اگر داشت امروز نباید شاهد چنین وضعی می بودیم.
اصلی ترین مقصر چنین وضعی را نیز باید در آلاینده بودن خودروهایی دانست که در کشور تولید و با حجم زیاد به مردم فروخته می شوند. یکی از راهکار های جالبی که تقریبا به فکر تمامی خودروسازان بزرگ و کوچک از اروپا و آمریکا گرفته تا چین و ژاپن رسیده است تولید خودروهای برقی است. عجیب که خودروسازان داخلی تا کنون قدمی در راه تولید این خودروها برنداشته اند و البته مسئولان نیز گویا از وجود این خودروها خبر ندارند تا اگر تولید کنندگان را به تولید این خودروها تشویق نمی کنند حداقل زیرساخت های لازم را فراهم کنند تا مردم از این خودروها استفاده کنند.
بی وای دی E6
بگذریم، در این بهبوهه ی آلودگی اما تهران دیروز شاهد برگزاری یک برنامه ی تست درایو یک خودروی برقی بود. البته از تسلا صحبت نمی کنیم، بلکه شرکت کارمانیا تست رانندگی محصول جدید خود را که به زودی وارد بازار خواهد شد را برای خودرونویسان فراهم کرده بود و این محصول خودرویی نیست جز بی وای دی E6. بی وای دی E6 یک خودروی MPV از نوع تمام برقی است که محصول کشور چین بوده و قرار است به زودی و با قیمت احتمالی حدود ۲۵۰ میلیون تومان وارد بازار کشور شود.
قبل از پرداختن به ظاهر
خودرو باید بگوییم که جای خالی خودروهای MPV در بازار کشور بسیار احساس می شود چون این خودروها شاهد ابعت و جذابیت یک کراس اوور را نداشته باند اما خودروهایی جمع و جود و در عین حال جادار هستند که مصرف سوخت مناسبی نیز دارند که این موارد این خودروها را تبدیل به گزینه ای کاربردی و مناسب برای استفاده ی روزمره می کند حالا هم که قرار است پای یک MPV تمام برقی به بازار کشور باز شود چه بهتر.
بی وای دی E6
در مورد ظاهر بی وای دی E6 باید بگوییم که خیلی طراحی جذاب و به روزی ندارد اما نمی توان ایراد چندانی نیز از آن گرفت و خودرو جذابیت های خود را در طولانی مدت نیز برای مالک حفظ خواهد کرد. البته نمای جلو طراحی خوبی دارد که البته شاید به مذاق بازار
سانتافه پسند ایران خوش نیاید. نمای جلویی خودرو قطعا بهترین بخش آن است و در نمای جانبی نیز سعی شده تا با مشکی کردن ستون آخر کمی از یکنواختی طراحی کاسته شود. در نمای عقب نیز بی وای دی E6 یادآور خودروهای آمریکایی است و طراحی مناسبی دارد ضمن اینکه رنگ روشن چراغ های عقبی نیز از سادگی این بخش کاسته است و کمی جذابیت دارد.
در داخل کابین الگو برداری از خودروهای موفق ژاپنی همانند
تویوتا پریوس و یا نیسان نوت را می توان مشاهده کرد. با اینکه نکته ی خاصی در کابین خودرو وجود ندارد اما باید به جادار بودن فضا اشاره کنیم. محل قرار گیری آمپرها نیز در یک صفحه ی عریض هامنند تویوتا پریوس است.
بی وای دی E6
از امکاناتی که در داخل کابین این خودرو می توان مشاهده کرد باید به اسپویلر سقفی هم رنگ بدنه، سیستم عیب یاب اتوماتیک خودرو، استفاده از نیروی ترمز جهت شارژ باطری، مدیریت توزیع یکنواخت ولتاژ باطری، چراغ راهنما مجهز به رفلکتور، چراغهای روشنایی مخصوص روز، چراغهای هالوژن جلو، سیستم کنترل مقدار شارژ روزانه، صفحه نشانگر سیستم ترمز و شارژ باطریها، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک، کلید هوشمند، ترمز دستی برقی، فرمان هیدرولیکی/ برقی، دنده الکتریکی، رینگهای آلومینیومی 17 اینچی، آینههای جانبی برقی به همراه گرمکن، سیستم مالتی مدیا با صفحه لمسی، صندلیهای چرمی، پدالهای گاز الکترونیکی، سردنده شبرنگ، فرمان تمام چرم و خروجی برق 12 ولت اشاره کنیم که نشان می دهد بی وای دی با دست پری به میدان رقابت آمده است، میدانی که فعلا این خودرو یکه تاز آن خواهد بود و رقیبی ندارد.
بی وای دی E6
اما به قسمت حذاب خودرو یعنی بخش نیرو محرکه ی آن می رسیم جایی که شاهد استفاده از یک موتور برقی ۱۲۱ اسب بخاری هستیم که می تواند گشتاور بسیار زیادی معادل ۴۵۰ نیوتن متر را تولید کند. این یعنی گشتاور تولیدی موتور این خودرو از تویوتا لندکروزر هشت سیلندر نیز بیشتر است. با چنین گشتاور عظیمی بی وای دی E6 می تواند در زمانی کمتر از ۸ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت دست پیدا کند و حداکثر سرعت آن نیز ۱۴۰ کیلومتر بر ساعت است که همگی این اعداد نشان دهنده ی توانایی های بالای این خودرو است. باتری ۸۰ کیلووات ساعتی این خودرو نیز می تواند شعاع حرکتی تا ۴۰۰ کیلومتر را فراهم کند که برای استفاده ی شهری کاملا مناسب است. با توجه به مناسب بودن قیمت برق در کشورمان نیز باید گفت استفاده از این خودرو کاملا به صرفه است و هزینه ای کمتر از یک خودروی بنزینی در بر دارد. البته این تنها در صورتی است که به قیمت برق توجه کنیم و این در حالی است که یک خودروی برقی هزینه ی نگهداری بسیار پایین ترین نیز دارد. نه روغن موتور، نه فیلتر روغن، نه فیلتر هوا و نه شمع هیچ یک در خودروها برقی وجود ندارند ضمن اینکه این خودرها حساسیتی نیز به ارتفاع از سطح دریا ندارند و در هر شرایطی می توانند بهترین عملکرد را از خود نشان دهند.
بی وای دی E6
تنها هزینه ای که این خودرو می تواند داشته باشد لنت ترمز است که آن هم به این زودی ها تمام نمی شود. شارژر کردن باتری های بی وای دی E6 نیز تقریبا ۸ الی ۹ ساعت زمان می برد به این ترتیب می توانید شب ها خودرو را در شارژر گذاشته و صبح و در طول روز مورد استفاده قرار دهید.
بی وای دی E6
خودروهای برقی را باید برندگان آینده ی دنیای خودرو دانست که ورود گسترده ی آنها به بازار کشور می تواند به مساله ی آلودگی هوا نیز کمک کند.
در ادامه می توانید تصاویر بی وای دی E6 را مشاهده کنید.
مشخصات فني |
مدل | بی وای دی E6 |
پيشرانه | موتور برقی |
حجم موتور | - |
حداکثر قدرت | ۱۲۱ اسب بخار در ۰ دور بر دقیقه |
حداکثر گشتاور | ۴۵۰ نیوتن متر از ۰ دور بر دقیقه |
شتاب رسمي | ۷.۹ ثانیه |
مصرف سوخت ترکيبي | صفر |
وزن | ۲۰۲۰ کیلوگرم |
قيمت | حدود ۲۵۰ میلیون تومان |