بررسی پژو 206 تیپ 2
پژو 206 را به جرات می توان یکی از محبوب ترین و پرفروش ترین خودروهای بازار معرفی کرد که فعالیت خود را از سال 1380 در ایران آغاز کرد و هنوز هم طرفداران زیادی در بازار کشور دارد. این درحالیست که هاچ بک فرانسوی محبوب بازار ایران برای نخستین بار در سال 1998 میلادی راهی بازارهای جهانی شد. پژو 206 در زمان معرفی به خاطر داشتن طراحی جذاب و بروز و همچنین امکانات رفاهی نسبتا خوبی که داشت، توانست سهم فروش قابل توجهی از بازار خودروهای اقتصادی و ارزان قیمت اروپا و برخی کشورهای به خود اختصاص دهد، هرچند در سال 2010 میلادی تولید آن در بسیاری از کشورهای جهان به پایان رسید و بازنشسته شد. در ایران هم خودروی پژو 206 خودرویی بدون رقیب بود که سال ها در بازار خودروهای اقتصادی عنوان پرفروش ترین محصول تولید داخل را به خود اختصاص داده بود. اما کم کم با روی کار آمدن خودروهای جدید چینی در بازار کشور، به یکه تازی پژو 206 هم در کشور پایان داده شد، هرچند پس از گذشت تقریبا 20 سال از ورود این خودرو به بازار کشور، هنوز هم یکی از گزینه های جذاب و محبوب جوانان بوده و از تقاضای بالایی در بازار برخوردار است. خوب است بدانید که پژو 206 در ابتدای ورود به بازار ایران در 6 تیپ متنوع عرضه شد، اما به مرور زمان ایران خودرو برخی از تیپ های 206 را از رده خارج کرد و تنها به تولید نسخه صندوقدار و دو نسخه هاچ بک در تیپ های 2 و 5 بسنده کرد.
داخل پژو 206 تیپ 2
پژو 206 در زمان معرفی و یا حتی ورود به بازار ایران، به خاطر طراحی جذاب و مدرن داخل کابینش بود که توانست به محبوبیت و موفقیت چشمگیری دست پیدا کند، اما امروزه طراحی فضای کابین پژو 206 مناسب و قابل قبول ارزیابی می شود و همچنان از دید بسیاری از خریداران و علاقه مندان جذاب و گیرا به نظر می رسد. همچنین ارگونومی و کاربری آسان برای راننده و سرنشینان از دیگر مواردی است که تاثیر زیادی در جلب توجه مخاطبان خود داشته است. پژو 206 در ابتدای عرضه به بازار ایران دارای کابینی به نسبت با کیفیت بود که از اجزا و متریال فرانسوی با سطح کیفی قابل قبول استفاده می کرد، اما به تدریج با شروع تحریم های بین المللی و افزایش میزان داخلی سازی قطعات، از کیفیت متریال مصرفی داخل کابین آن کاسته شد، بویژه در سال 91 و با آغاز تحریم های بین المللی صنعت خودروسازی و نرسیدن قطعات اصلی پژو به کشور، کاهش کیفیت قطعات داخل کابین شدت گرفت و قطعات چینی و ایرانی جایگزین قطعات با کیفیت فرانسوی شد. پژو 206 در ابتدا با 6 تیپ متنوع راهی بازار ایران شد که هر یک از آن ها ویژگی های منحصربه فرد خود را داشتند. تیپ 1 ساده ترین و کم آپشن ترین نسخه از این خودرو بود، اما بعدها با عرضه تیپ 2 از مدار تولید خارج شد. در واقع پژو 206 تیپ 2 مجهز به سیستم برق مالتی پلکس بود که از نظر سیستم برقی پیشرفت چشمگیری به حساب می آمد و شیوه نوینی برای اجرای فرامین راننده بود.
طراحی پژو 206 تیپ 2
یکی از اصلی ترین دلایل موفقیت پژو 206 در بازارهای جهانی، بدون شک طراحی پویا و تطبیق پذیری بالای آن با سلیقه های مشتری است که پس از گذشت حدودا دو دهه همچنان مقبولیت خود را در میان خریداران حفظ کرده است. ظاهر امروزی و جوان پسند این خودرو که پتانسیل بالایی جهت انجام تغییرات ظاهری و تیونینگ دارد، یکی از مواردی است که موجب شده پژو 206 همواره در جدول پرفروش ترین خودروهای داخلی جایگاه قابل قبولی داشته باشد و خودروی اول جوانان برای خرید یک خودروی شخصی باشد. پژو 206 به خاطر طراحی ظاهری متفاوت خود، به عنوان یک خودروی سنت شکن وارد بازار ایران شد، زیرا پیش از این در بازار خودروهای هاچ بک گزینه جذابی وجود نداشت و این خودرو با طراحی جذاب تخم مرغی خود به نوعی توانست انقلابی در خودروهای هاچ بک عرضه شده در بازار کشور ایجاد کند. خطوط سیال و روان روی بدنه این خودرو که در نهایت موجب حجیم تر شدن درها و گلگیرها شده است، از نکاتی به شمار می رود که در جذابیت ظاهر آن نقش به سزایی ایفا کرده و همچنین چراغ های بزرگ و کشیده در قسمت جلوی خودرو، ظاهری تهاجمی و اسپرت به آن بخشیده است. البته طی سال های گذشته تغییرات بسیار جزئی در ظاهر این خودرو ایجاد شده است که می توان به تغییر گرافیک داخلی چراغ های عقب، طرح کریستالی چراغ های جلو و طراحی سپر عقب این خودرو اشاره کرد.
مشخصات پژو 206 تیپ 2
پژو 206 تیپ 2 طبق اعلام شرکت سازنده، طول کلی 3822 میلی متر، عرض 1652 میلی متر، ارتفاع 1432 میلی متر و فاصله بین دو محور 2441 میلی متر دارد که با تمامی تجهیزات خود به وزن خشک حدودا 1024 کیلوگرمی رسیده است. برای تامین نیروی مورد نیاز این خودروی بیش از 1 تنی، پیشرانه چهار سیلندر 1.4 لیتری بنزینی تنفس طبیعی مورد استفاده قرار گرفته است که در محدوده 5500 دور بر دقیقه توانایی تولید 75 اسب بخار قدرت و در محدوده 3400 دور بر دقیقه می تواند خروجی گشتاور 118 نیوتن متری تولید کند. حاصل ارسال این نیرو با استفاده از یک جعبه دنده 5 سرعته دستی به چرخ های جلو، ثبت حداقل شتاب صفر تا صد 14.1 ثانیه و حداکثر سرعت 170 کیلومتر برساعت خواهد بود. به صورت ترکیبی، پیشرانه تنفس طبیعی پژو 206 تیپ 2 می تواند مصرف سوخت 6.3 لیتری به ازای کارکرد 100 کیلومتری طبق اعلام شرکت سازنده داشته باشد، این درحالیست که میزان سوخت مصرفی برای پیشرانه یورو 4 بوده و در شرایط کاملا استاندارد خودرو و جاده بدست آمده است که در استفاده های واقعی مصرف سوخت بالاتری خواهد داشت. به طور جداگانه، پژو 206 تیپ 2 با استانداردهای آلایندگی یورو 4، مصرف سوخت 5 لیتری برای استفاده های خارج از شهر و همچنین مصرف سوخت 8.4 لیتری برای استفاده های شهری دارد.
امکانات و تجهیزات پژو 206 تیپ 2
یکی از راه های تشخیص تیپ های مختلف پژو 206 در ایران را می توان بررسی لیست امکانات رفاهی و آپشن های آنان دانست. در واقع پژو 206 تیپ 5 را می توان فول ترین نسخه موجود در بازار ایران دانست که نسبت به سایر تیپ ها از امکانات رفاهی بیشتری برخوردار است و در حال حاضر تیپ 2 را می توان کم آپشن ترین 206 تولید شده در ایران معرفی کرد. در حال حاضر گروه صنعتی ایران خودرو پژو 206 را تنها در دو تیپ 2 و 5 به بازار عرضه می کند. همچنین نسخه صندوقدار آن هم تنها با تیپ V8 به بازار عرضه می شود که به لحاظ فنی و امکانات رفاهی، مشابه با نسخه هاچ بک تیپ 5 است. اگر بخواهیم تیپ 2 را از نظر امکانات رفاهی مورد ارزیابی قرار دهیم، باید به مواردی همچون 2 عدد کیسه هوای راننده و سرنشین جلو، سيستم ترمز ضد قفل ABS، EBD و EBA، فرمان هیدرولیک، سیستم تنظیم سرعت برف پاک کن با سرعت خودرو، چراغ مه شكن جلو و عقب، قابليت تنظيم ارتفاع نور چراغ جلو از داخل کابین، قفل مرکزی با سوییچ کنترل از راه دور رادیویی، چراغ همراهی تا درب منزل در محيط های تاریک، سیستم کنترل بخار بنزین، آینه های جانبی دستی، شیشه بالابر برقی درهای جلو و کنترل سیستم صوتی از پشت فرمان اشاره کرد.
رقبای پژو 206 تیپ 2 در بازار
یکی از رقبای پژو 206 تیپ 2 در بازار را می توان محصول هاچ بک سایپا، یعنی خودروی کوییک اتوماتیک پلاس معرفی کرد که در بازار قیمتی نزدیک به یکدیگر دارند، اما باتوجه به مشخصات فنی، طراحی ظاهری و بسیاری از فاکتورهای دیگر می توان خودروی کوییک پلاس اتوماتیک را محصولی مقرون به صرفه تر نسبت به خودروی پژو 206 تیپ 2 معرفی کرد. مزیت بزرگ کوییک پلاس اتوماتیک نسبت به پژو 206 تیپ 2، همین جعبه دنده اتوماتیک آن خواهد بود که در استفاده های شهری می تواند کمک بزرگی برای رانندگان باشد و در ترافیک های سنگین زحمت راننده را برای گرفتن کلاچ و تعویض مداوم دنده کم کند. علاوه بر این، خودروی کوییک پلاس اتوماتیک را می توان یک خودروی جدید معرفی کرد که از طراحی خوب و امکانات ارزشمندی برخوردار است، درحالی که حدود 20 سالی از معرفی و عرضه پژو 206 در بازار کشور می گذرد و در سطح دنیا به عنوان یک خودروی تاریخ مصرف گذشته شناخته می شود، هرچند هنوز در ایران مشتریان زیادی دارد و در نبود رقیب خارجی، جذابیت بالایی برای مشتریان جوان دارد. در بخش فنی پژو 206 تیپ 2 پیشرانه تنفس طبیعی 1.4 لیتری با خروجی قدرت 75 اسب بخاری و گشتاور 118 نیوتن متری دارد، اما کوییک پلاس اتوماتیک با بهره مندی از یک پیشرانه 1.5 لیتری می تواند خروجی قدرت 87 اسب بخاری و گشتاور 128 نیوتن متری تولید کند. با این حال اگر کوییک پلاس اتوماتیک را رقیب این خودرو ندانیم، گزینه بعدی کوییک R پلاس با جعبه دنده دستی خواهد بود که علاوه بر پیشرانه خوب و مزیت های دیگر، قیمت کمتری هم نسبت به خودروی پژو 206 تیپ 2 در بازار آزاد دارد که می تواند انتخابی جذاب برای مشتریان جوان باشد.